ΟΥ Οχι ΤΙ κάτι ΔΑΝΟΣ εκ της γής
Απόψεις που πηγάζουν από την άλλη άγνωστη πλευρά
ΑΒΑ(ήβη)+ΤΑΡ(τάρταρα) <> ΒΙΟΣ(ζωή)+ΑΔΑΣ(άδης)
Aιώνια εναλλαγή, στην βιολογική αρμονία
Η άλλη θέση στην καθημερινότητα, τό επέκεινα, ή αλήθεια της φαντασίας.
Βουτιά στόν άπειρο και άυλο κόσμο τών ιδεών.
Υποβάθμιση του χρήματος (χξς') σε μέσο εξυπηρέτησης και όχι υπέρτατη ανάγκη.
Ατυχώς ονομάσθηκε Χρήμα (ότι χρειαζόμαστε)
και Νόμισμα (ότι θεσπίσθηκε σαν αξία)
Εξαπατήσαμε τό είναι μας, και Εκπέσαμε.

Επικοινωνία: utidanos@gmail.com

Τρίτη, 10 Απριλίου 2012

Οι αυτοκτονίες στο Ευρωκοινοβούλιο


enikos.gr
Toν κώδωνα του κινδύνου για τη μεγάλη διάσταση που έχουν λάβει οι αυτοκτονίες στα περισσότερα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ιδιαίτερα στη χώρα μας, κρούει με ερώτηση που κατέθεσε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή η ευρωβουλευτής Ρόδη Κράτσα.

"Στο σύνολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης το ποσοστό των αυτοκτονιών μειώθηκε ετησίως κατά 1,9% από το 2000 έως το 2008. Σύμφωνα όμως με μία πρόσφατη έρευνα το ποσοστό των αυτοκτονιών στην Ευρώπη μετά την έναρξη της κρίσης, θα είναι εντυπωσιακά αυξημένο. Έτσι κατά τη διάρκεια της περιόδου 2007 - 2009 που η ανεργία αυξήθηκε στα 27 κράτη μέλη κατά 35%,το ποσοστό των αυτοκτονιών αυξήθηκε τουλάχιστον 5%" τονίζει η κ. Κράτσα.

Στην Ελλάδα που έχει επηρεαστεί ιδιαίτερα από την κρίση και υποβάλλεται σε μία βίαιη
λιτότητα, όπως αναφέρει η κ. Κράτσα, έχει παρατηρηθεί αύξηση του ποσοστού των αυτοκτονιών κατά 40%. Επίσημες επιστημονικές μελέτες συνδέουν την αύξηση των ψυχικών διαταραχών και των αυτοκτονιών με την απώλεια εργασίας και τα οικονομικά προβλήματα.

"Η αυτοκτονία μπορεί να προληφθεί, δεν είναι μία μοιραία κατάληξη. Για αυτό οφείλει η πολιτεία και οι κοινωνικοί φορείς να παίξουν ουσιαστικό ρόλο λαμβάνοντας μέτρα στήριξης, βοήθειας και πρόληψης για εκείνους που βρίσκονται σε αδύναμη θέση. Αυτά πρέπει να υποστηριχθούν και από την Ευρωπαϊκή Ένωση" αναφέρει η κ. Κράτσα.

Antikry