ΟΥ Οχι ΤΙ κάτι ΔΑΝΟΣ εκ της γής
Απόψεις που πηγάζουν από την άλλη άγνωστη πλευρά
ΑΒΑ(ήβη)+ΤΑΡ(τάρταρα) <> ΒΙΟΣ(ζωή)+ΑΔΑΣ(άδης)
Aιώνια εναλλαγή, στην βιολογική αρμονία
Η άλλη θέση στην καθημερινότητα, τό επέκεινα, ή αλήθεια της φαντασίας.
Βουτιά στόν άπειρο και άυλο κόσμο τών ιδεών.
Υποβάθμιση του χρήματος (χξς') σε μέσο εξυπηρέτησης και όχι υπέρτατη ανάγκη.
Ατυχώς ονομάσθηκε Χρήμα (ότι χρειαζόμαστε)
και Νόμισμα (ότι θεσπίσθηκε σαν αξία)
Εξαπατήσαμε τό είναι μας, και Εκπέσαμε.

Επικοινωνία: utidanos@gmail.com

Τρίτη 1 Μαΐου 2012

ΟΧΙ στους ΤΡΟΙΚΑΝΟΥΣ, ΟΧΙ στην ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ των παραλιών "Βοτσαλάκια και Φρεαττύδας" από τον ΠΕΤΡΟ Στ. ΜΑΝΤΟΥΒΑΛΟ

Ενώ η αγαπημένη μας πόλη, ο Πειραιάς, αργοπεθαίνει από την ανεργία, τα λουκέτα των καταστημάτων, τις μειώσεις των μισθών, την εξαθλίωση των δημοτών και των υποσσιτισμό των παιδιών μας, έρχεται η ιδέα του κου Μιχαλολιάκου, του Δημάρχου Πειραιά να δώσει σε ιδιώτες τις δύο μοναδικές ΠΛΑΖ της πόλης μας, τα «ΒΟΤΣΑΛΑΚΙΑ» και την «ΤΕΡΨΙΧΟΡΗ» (καντίνες, ξαπλώστρες, ομπρέλες, εστιατόριο-καφέ, parking, θερινός κινηματογράφος).

Ως κύρια επιχειρήματα υπέρ της ιδιωτικοποίησης επιτάσσει την είσπραξη χρημάτων προς όφελος του δήμου, την τάξη στα παράνομα συμφέροντα που σήμερα λυμαίνονται, τον καθαρισμό των δύο αυτών παραλιών, νέες θέσεις εργασίας αλλά και το πιο ισχυρό επιχείρημα των Τροικανών, " η ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ θα λύσει προβλήματα που δεν μπορεί το δυσκίνητο Δημόσιο".

Ποιά η γνώμη και η θέση όμως των δημοτών; Τι λέμε εμείς οι απλοί Πειραιώτες και οι Πειραιώτισσες; Την Κυριακή 22/04/12 στην πλατεία Αλεξάνδρας συγκροτήθηκε Επιτροπή η οποία αντιτίθενται στην ιδιωτικοποίηση των παραλιών Φρεαττύδας και Βοτσαλάκια. Μέχρι στιγμής η επιτροπή έχει συλλέξει 641 υπογραφές από δημότες. Στην ανακοίνωσή τους οι κάτοικοι τονίζουν: << Ο Δήμαρχος κος Μιχαλολιάκος, κινούμενος σε καθαρά μνημονιακό πλαίσιο, αποφάσισε μόνος του, χωρίς καν να ενημερώσει και να ζητήσει τη γνώμη των κατοίκων του Πειραιά, το ξεπούλημα των δύο παραλιών μας >>.

Επιπλέον γίνεται σαφές πως οι "ενδιαφερόμενοι" για τα τα Βοτσαλάκια και τη Φρεαττύδα επιταχύνουν τις διαδικασίες, για να είναι όλα ( καφετέριες, πάρκινγκ, σινεμά, ξαπλώστρες ) στη θέση τους για το επερχόμενο καλοκαίρι και τα μπάνια του λαού - για τα οποία αυτός θα κληθεί να πληρώνει, σε μια συγκυρία που δεν έχει ούτε να φάει, κυριολεκτικά πλέον,,, Ο απότερος σκοπός βέβαια είναι να βάλουν πόδι σε κοινόχρηστους χώρους-φιλέτα της μοναδικής ομορφιάς, ανοίγοντας μαγαζιά πάνω στο κύμα με απεριόριστη δυνατότητα επέκτασης και μάλιστα με τεράστιο ιδιωτικό πάρκινγκ, πρόκειται δηλαδή για το όνειρο κάθε επιχειρηματία μαγαζιών της μέρας και της νύχτας και μάλιστα με τη βούλα του Δημάρχου,,,,,

Δίπλα στην θέση - επιθυμία των δημοτών και ο Επικεφαλής του Συνδυασμού << ΠΕΙΡΑΙΑΣ-ΠΟΛΗ-ΘΡΥΛΟΣ>> και Υποψήφιος Βουλευτής Α' Πειραιώς και Νήσων (ΛΑ.Ο.Σ) ΠΕΤΡΟΣ Στ. ΜΑΝΤΟΥΒΑΛΟΣ ο οποίος ξεκάθαρα απάντησε λέγοντας:

" Ο Πειραϊκός Λαός και ιδιαίτερα οι δημότες του Β΄ Διαμερίσματος έκπληκτοι παρακολουθούν το Δήμαρχο Πειραιά να προετοιμάζει νέο «κούρεμα» των δικαιωμάτων τους.
Σαν να μην έφτανε η οικονομική κρίση και τα παντός είδους μέτρα, η δημοτική αρχή προχωρά στην εκμίσθωση ιδιωτικοποίηση της πλαζ Βοτσαλάκια, αποκλείοντας ουσιαστικά τον απλό Πειραιώτη από τις παραλίες. Επιχειρείται το ξεπούλημα μίας παραλίας – φιλέτο, προς ικανοποίηση των ιδιωτικών συμφερόντων. Το μικρόβιο του μνημονίου, φαίνεται πως έχει μολύνει για τα καλά τη δημοτική αρχή του κ. Μιχαλολιάκου (ευτυχώς κάποιοι αντιδρούν) που απροκάλυπτα υπερασπίζεται την ελεύθερη είσοδο των πάσης φύσεως ιδιωτικών αρπακτικών, ζητώντας εισιτήριο από τον οικονομικά χειμαζόμενο Πειραιώτη – συμπολίτη μας.
Φτάνει πιά! Είναι η ώρα ΟΛΟΙ να αναλάβουμε δράση για να εμποδίσουμε την επιβολή νέων χαρατσιών από ξένους και εγχώριους Τροϊκανούς. Η ελεύθερη πρόσβαση στις ακτές, αποτελεί δικαίωμα του κάθε Πειραιώτη.
Κάτω τα χέρια από τα μπάνια του πειραϊκού λαού που δεν διαθέτει πισίνες και αγαπά την θάλασσα της πόλης του.
Τα Βοτσαλάκια πρέπει να μείνουν ανοιχτά για την πειραιώτικη οικογένεια. Ο κύριος Δήμαρχος σύντομα θα απολαύσει την ελεύθερη βουτιά του στις δημοσκοπήσεις και στις εκλογές που σιγά – σιγά πλησιάζουν γιατί το λάθος μία και μοναδική φορά έγινε και δεν θα ξαναγίνει."

 (piraeusnews_08.02.2012)









η υπογράφουσα
Κουτσιλέου Κ. Μαργαρίτα


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΟΝΟ ΟΥ ΤΙ ΔΑΝΑ ΣΧΟΛΙΑ