ΟΥ Οχι ΤΙ κάτι ΔΑΝΟΣ εκ της γής
Απόψεις που πηγάζουν από την άλλη άγνωστη πλευρά
ΑΒΑ(ήβη)+ΤΑΡ(τάρταρα) <> ΒΙΟΣ(ζωή)+ΑΔΑΣ(άδης)
Aιώνια εναλλαγή, στην βιολογική αρμονία
Η άλλη θέση στην καθημερινότητα, τό επέκεινα, ή αλήθεια της φαντασίας.
Βουτιά στόν άπειρο και άυλο κόσμο τών ιδεών.
Υποβάθμιση του χρήματος (χξς') σε μέσο εξυπηρέτησης και όχι υπέρτατη ανάγκη.
Ατυχώς ονομάσθηκε Χρήμα (ότι χρειαζόμαστε)
και Νόμισμα (ότι θεσπίσθηκε σαν αξία)
Εξαπατήσαμε τό είναι μας, και Εκπέσαμε.

Επικοινωνία: utidanos@gmail.com

Κυριακή, 13 Μαΐου 2012

Spiegel: Το σχέδιο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ


«Αντίο Ακρόπολη!» λέει στο εξώφυλλό του το γερμανικό περιοδικό«Spiegel», αναλύοντας τους λόγους για τους οποίους η Ελλάδα πρέπει να φύγει από το ευρώ.
Στην ηλεκτρονική του έκδοση συνεχίζει στην ίδια επιχειρηματολογία, παρουσιάζοντας την επόμενη ημέρα εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη.

Κατά το «Spiegel», η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ, δεν είναι το τέλος της οικονομικής βοήθειας από τον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης EFSF, σύμφωνα με πηγές από το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας. Η ευρωπαϊκή χρηματοδότησης προς την Ελλάδα δεν θα διακοπεί, ώστε να μετριαστούν οι συνέπειες για τις υπόλοιπες χώρες της ευρωζώνης.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφανγκ Σόιμπλε, ανέφερε σε ενημέρωση προς στελέχη του υπουργείου ότι ακόμα και αν σταματήσει η οικονομική βοήθεια προς την Ελλάδα από την τρόικα, οι Έλληνες δεν πρέπει να εγκαταλειφθούν.


Η Ελλάδα, ως μέλος της ΕΕ, θα έχει το δικαίωμα λήψης οικονομικής βοήθειας. Την ανάγκη σταθεροποίησης του εθνικού πλέον νομίσματος της χώρας, θα κληθούν να καλύψουν και οι 27 χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


newsbomb