ΟΥ Οχι ΤΙ κάτι ΔΑΝΟΣ εκ της γής
Απόψεις που πηγάζουν από την άλλη άγνωστη πλευρά
ΑΒΑ(ήβη)+ΤΑΡ(τάρταρα) <> ΒΙΟΣ(ζωή)+ΑΔΑΣ(άδης)
Aιώνια εναλλαγή, στην βιολογική αρμονία
Η άλλη θέση στην καθημερινότητα, τό επέκεινα, ή αλήθεια της φαντασίας.
Βουτιά στόν άπειρο και άυλο κόσμο τών ιδεών.
Υποβάθμιση του χρήματος (χξς') σε μέσο εξυπηρέτησης και όχι υπέρτατη ανάγκη.
Ατυχώς ονομάσθηκε Χρήμα (ότι χρειαζόμαστε)
και Νόμισμα (ότι θεσπίσθηκε σαν αξία)
Εξαπατήσαμε τό είναι μας, και Εκπέσαμε.

Επικοινωνία: utidanos@gmail.com

Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

Δανείζουμε τους Ισπανούς από... τα δανεικά που δεν πήραμε

Έχει ο καιρός γυρίσματα....
Ακόμα και αν πολλοί στην Ελλάδα «δεν καταδέχονται» την υπό όρους βοήθεια από τους ξένους, ακόμα και αν πολλοί στο εξωτερικό δυσανασχετούν να δανείζουν την Ελλάδα με επιτόκια 3% ή 5% όταν οι ίδιες τους οι χώρες έφτασαν να δανείζονται με 6% και 7%, η χώρα μας καλείται τώρα και αυτή να εισφέρει στην διεύρυνση του EFSF για να διασώσει τις ισπανικές τράπεζες.
Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα, η χώρα μας θα λάβει τις επόμενες μέρες το εναπομείναν ένα δισεκατομμύριο από
την τελευταία δόση που, αν και το δικαιούται η Ελλάδα, της παρακρατήθηκε και παρέμεινε λόγω της μετεκλογικής αβεβαιότητας που κυριάρχησε στα ταμεία του EFSF, αλλά θα κληθεί να δώσει πάραυτα το 1 δισ. και πάλι στο EFSF σαν το μερίδιο που πρέπει να καταβάλει στο «πακέτο» ενίσχυσης των ισπανικών τραπεζών.
Την ώρα δηλαδή που τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας «στραγγίζουν» και η χώρα δεν έχει πχ για να πληρώσει τα φάρμακα για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, η κατάσταση στην Ευρώπη αναγκάζει και τη χώρα μας να εισφέρει τα λεφτά αυτά στο «κοινό ταμείο» του EFSF.
Υπό κανονικές συνθήκες, η επόμενη κυβέρνηση θα υπολόγιζε να εισπράξει έως τις 30 Ιουνίου το υπόλοιπο από την δόση του Μαΐου.
Με το αναγκαίο παζάρι όμως πιθανότατα θα μπορέσει να «τρενάρει» την επιστροφή του 1 δισ. στο EFSF για τον Ιούλιο, και αφού πρώτα εγκριθεί η επόμενη δόση των δανείων, ύψους 4,2 δισ. ευρώ.
Παρόλα αυτά, ζητούμενο παραμένει αν τελικώς θα δοθεί μετεκλογικά και έως τέλους του μηνός, όπως είναι συμφωνημένο, αυτό το «περίφημο» 1 δισ.
Στο ελληνικό υπουργείο Οικονομικών λένε πως για το συγκεκριμένο ποσό έχουν πέσει οι υπογραφές με τους ευρωπαίους εταίρους και σε κάθε περίπτωση θα εκταμιευτεί μέχρι τις 30 Ιουνίου.
Από την άλλη, οι πιέσεις της Γερμανίας μπορεί να ενταθούν και δεν αποκλείεται να συνεχιστεί το «πάγωμα» της δόσης του 1 δισ. ευρώ που θα βοηθούσε στην κάλυψη των εσωτερικών αναγκών της χώρας. Η απόφαση μάλιστα πρέπει να ληφθεί επισήμως στο συμβούλιο των υπουργών οικονομικών της ευρωζώνης στις 21 Ιουνίου στο Λουξεμβούργο, λίγες μέρες δηλαδή μετά τις εκλογές.
Και έτσι όμως, στον αέρα μένει εκ των πραγμάτων η επόμενη δόση του Ιουνίου των 4,2 δισ. ευρώ αφού, εάν συνεχιστεί η ακυβερνησία, η Τρόικα πιθανότατα να αναβάλλει και πάλι την έλευσή της στην Αθήνα, όπως φυσικά και την εκταμίευση της νέας δόσης.
Πρωτο θεμα. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΟΝΟ ΟΥ ΤΙ ΔΑΝΑ ΣΧΟΛΙΑ