ΟΥ Οχι ΤΙ κάτι ΔΑΝΟΣ εκ της γής
Απόψεις που πηγάζουν από την άλλη άγνωστη πλευρά
ΑΒΑ(ήβη)+ΤΑΡ(τάρταρα) <> ΒΙΟΣ(ζωή)+ΑΔΑΣ(άδης)
Aιώνια εναλλαγή, στην βιολογική αρμονία
Η άλλη θέση στην καθημερινότητα, τό επέκεινα, ή αλήθεια της φαντασίας.
Βουτιά στόν άπειρο και άυλο κόσμο τών ιδεών.
Υποβάθμιση του χρήματος (χξς') σε μέσο εξυπηρέτησης και όχι υπέρτατη ανάγκη.
Ατυχώς ονομάσθηκε Χρήμα (ότι χρειαζόμαστε)
και Νόμισμα (ότι θεσπίσθηκε σαν αξία)
Εξαπατήσαμε τό είναι μας, και Εκπέσαμε.

Επικοινωνία: utidanos@gmail.com

Τετάρτη, 29 Αυγούστου 2012

Σφραγίζει το Ειρηνοδικείο τη δικηγορική εταιρεία του Καλούση

Παράνομη είναι η δικηγορική εταιρεία που είχε συστήσει ο πρώην δικαστικός λειτουργός Ευάγγελος Καλούσης, σύμφωνα με απόφαση του Ειρηνοδικείου της Αθήνας, το οποίο έκανε δεκτή αίτηση που είχε καταθέσει ο Δικηγορικός Σύλλογος της Αθήνας (ΔΣΑ) ζητώντας το σφράγισμα της εν λόγω εταιρείας....

Πρόκειται για την εταιρεία «Kaloussis & Partners» που εδρεύει στη Λεωφόρο Β. Σοφίας την οποία ο πρώην δικαστικός λειτουργός ίδρυσε μετά την αποφυλάκισή του για την υπόθεση του παραδικαστικού κυκλώματος. Μάλιστα, οι δραστηριότητες της εν λόγω εταιρείας διαφημίζονταν αναλυτικά στην ιστοσελίδα www.kaloussis.gr.

Το Ειρηνοδικείο της Αθήνας κάνοντας δεκτή την αίτηση του ΔΣΑ, υποχρεώνει τον πρώην δικαστικό λειτουργό: «α) να αφαιρέσει το σύνολο των διαφημιστικών πινακίδων που είχε τοποθετήσει στα γραφεία όπου στέγαζε τις παράνομες δραστηριότητές του, β) να απέχει στο μέλλον από την ανάρτηση κάθε παρόμοιας πινακίδας, αλλά και από τη χρήση κάθε είδους διακριτικού γνωρίσματος (λογοτύπου, σφραγίδας κτλ) που θα προβάλει ή έστω θα υπαινίσσεται την ιδιότητα αυτού ως τέως δικαστή και του μορφώματος που έχει συστήσει ως δήθεν εταιρίας παροχής δικηγορικών-νομικών υπηρεσιών, έτσι ώστε να αποφευχθεί η παραπλάνηση του κοινού, γ) να καταργήσει τη λειτουργία της ιστοσελίδας που διατηρεί (www.kaloussis.gr), η οποία κρίθηκε ότι τελεί σε αναπόσπαστη συνοχή και εξάρτηση με την παράνομη λειτουργία του προσωπικού του γραφείου και να απέχει στο μέλλον από τη δημιουργία νέας, μέσω της οποίας θα διαφημίζει καθ´ οιονδήποτε τρόπο την παροχή νομικών-δικηγορικών υπηρεσιών, έστω και υπό τη μορφή νομικής εποπτείας ή καθοδήγησης προς άλλους συνεργάτες του και δ) να απέχει μελλοντικά από κάθε είδους επ´ αμοιβή παροχή νομικών-δικηγορικών υπηρεσιών, συμβουλευτικών, γνωμοδοτικών ή διεκπεραιωτικών, ατομικά ή σε συνεργασία με δικηγόρο».

Μάλιστα, το Ειρηνοδικείο επέβαλλε στον Ε. Καλούση χρηματική ποινή 1000 ευρώ για κάθε ημέρα κατά την οποία θα διατηρεί τις διαφημιστικές πινακίδες και λογότυπα, καθώς επίσης και την ιστοσελίδα του, αλλά και γενικά θα συνεχίσει να προβαίνει στην παροχή νομικών-δικηγορικών υπηρεσιών, παραβιάζοντας κάθε επιμέρους όρο της απόφασης.

Με αφορμή την έκδοση της απόφασης ο πρόεδρος του ΔΣΑ Γιάννης Αδαμόπουλος, σε δήλωσή του αναφέρει μεταξύ άλλων πως «η «παραδικηγορία», ως απόπειρα εξαπάτησης των πολιτών, δεν μπορεί και δεν πρόκειται να γίνει ανεκτή» και σημειώνει πως «η απόφαση αυτή, μέσω του εκτενέστατου, νομικά άρτιου και απόλυτα συμπαγούς σκεπτικού της, επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά και περιφρουρεί αποτελεσματικά και σύμφωνα με το ισχύον νομικό πλαίσιο το δημόσιο χαρακτήρα του δικηγορικού λειτουργήματος και το νομοθετικά κατοχυρωμένο θεσμικό ρόλο του Δικηγόρου ως συμπράττοντος στην απονομή της Δικαιοσύνης».

πηγή: ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΑΦΑΡΙ