ΟΥ Οχι ΤΙ κάτι ΔΑΝΟΣ εκ της γής
Απόψεις που πηγάζουν από την άλλη άγνωστη πλευρά
ΑΒΑ(ήβη)+ΤΑΡ(τάρταρα) <> ΒΙΟΣ(ζωή)+ΑΔΑΣ(άδης)
Aιώνια εναλλαγή, στην βιολογική αρμονία
Η άλλη θέση στην καθημερινότητα, τό επέκεινα, ή αλήθεια της φαντασίας.
Βουτιά στόν άπειρο και άυλο κόσμο τών ιδεών.
Υποβάθμιση του χρήματος (χξς') σε μέσο εξυπηρέτησης και όχι υπέρτατη ανάγκη.
Ατυχώς ονομάσθηκε Χρήμα (ότι χρειαζόμαστε)
και Νόμισμα (ότι θεσπίσθηκε σαν αξία)
Εξαπατήσαμε τό είναι μας, και Εκπέσαμε.

Επικοινωνία: utidanos@gmail.com

Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

Με βιολογικά όπλα, επιμένουν να «παίζουν» στη Γεωργία, Σαακασβίλι και ΗΠΑ.

Του Franz Crookshanks
Με την παρουσία εκπροσώπων της Γεωργίας και της αμερικανικής κυβέρνησης άνοιξε στις 18 Μαρτίου 2011 στην Τιφλίδα, το Biological Laboratory, η θεμελίωση του οποίου έχει κοστίσει 100 εκατομμύρια δολάρια. Σκοπός του εργαστηρίου, σύμφωνα με την κυβέρνηση της Γεωργίας, είναι να διασφαλίσει ένα κεντρικό σύστημα παρακολούθησης μολυσματικών ασθενειών, σε ανθρώπους και ζώα, καθώς και σε επιδημίες.
Στα εγκαίνια του βιοεργαστηρίου, το οποίο βρίσκεται κοντά στο αεροδρόμιο της Τιφλίδας, τον λόγο πήραν ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών, αρμόδιος για τα προγράμματα στα πυρηνικά, χημικά και βιολογικά όπλα, Andrew Weber, ο Γεωργιανός πρωθυπουργός Nika Gilauri και ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Γεωργία John Bass.
Στο βιοεργαστήριο, το οποίο βρίσκεται σε μια έκταση 8000 τετραγωνικών μέτρων, το κυρίως εργαστήριο καταλαμβάνει 2.500 τετραγωνικά μέτρα, και σε αυτό εργάζονται ειδικοί της Γεωργίας καθώς και Αμερικανοί επιστήμονες. Επικεφαλής του βιοεργαστηρίου είναι η Άννα Ζβάνια, η οποία έχει υπηρετήσει σε διάφορα υψηλά αξιώματα της γεωργιανής κυβέρνησης από το Φεβρουάριο του 2008, που ήταν επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών.
Ο σχεδιασμός του ερευνητικού προγράμματος του εργαστηρίου καθοδηγείται από εκπροσώπους των κυβερνήσεων της Γεωργίας και των ΗΠΑ. Σύμφωνα με τις δηλώσεις των γεωργιανών κυβερνητικών εκπροσώπων, το εργαστήριο δεν χρησιμοποιείται για την έρευνα σε βιολογικά όπλα κάτι το οποίο είναι ιδιαίτερα αμφίβολο. Κατά πάσα πιθανότητα, οι Γεωργιανοί εκπρόσωποι λένε συνειδητά ψέματα. Είναι γνωστό ότι στη μάχη της Γεωργίας με τη Ρωσία χρησιμοποιήθηκε κάθε μέσο, ??ακόμα και τα πιο στυγνά. Τα δε παραδείγματα είναι πολυάριθμα.
Η αφρικανική πανώλη των χοίρων (ASF), η οποία μαίνεται εδώ και χρόνια στη Ρωσία, κατά τη γνώμη του Ρώσου επικεφαλή της υγιεινής, γιατρού Gennady Onishchenko, εισήλθε στη χώρα από τη Γεωργία, με πρόθεση.
Ο Onishchenko είπε ακόμη πως υπάρχουν ενδείξεις ότι αυτό είναι ένα ακόμη οικονομικό σαμποτάζ. «Η ASP έχει έρθει σε μας από τη Γεωργία. Πρώτα στην Οσετία και στη συνέχεια, στο Κρασνοντάρ και τη Σταυρούπολη. Τρία χρόνια τώρα η περιοχή του Κρασνοντάρ δεν μπορεί να βγει από το οικονομικό αυτό σαμποτάζ. Πρέπει να κάνουμε ό, τι είναι δυνατόν για να σταματήσουμε την εξάπλωση του ASP», τόνισε ο Onishchenko.
Από το 2007, η αφρικανική πανώλη των χοίρων έχει αναφερθεί σε 24 ρωσικές περιφέρειες. Περισσότεροι από 440.000 χοίροι, έπρεπε να σφαγιαστούν. Πρόκειται για την ίδια ασθένεια των χοίρων, η οποία στα μέσα του περασμένου αιώνα αποδεκάτισε τα βοοειδή στην Ευρώπη, κυρίως στην Ισπανία και την Πορτογαλία. Η καταπολέμηση της αποδείχθηκε ιδιαίτερα δύσκολη, ενώ έχουν δαπανηθεί τεράστια χρηματικά ποσά, προκειμένου να εξαλειφθεί η απειλή.
Η ιογενής αυτή νόσος, η οποία είναι εγγενής στην Αφρική, δεν είναι επικίνδυνη για τους ανθρώπους, αλλά είναι εξαιρετικά επικίνδυνη για τα ζώα. Η νόσος δεν είναι ιάσιμη. Επίσης, η θεραπεία δεν έχει - σε αντίθεση με την κλασική πανώλη των χοίρων - κανένα αποτέλεσμα. Η ασθένεια μεταδίδεται εύκολα με την επαφή με τα μολυσμένα ζώα. Η εξάπλωση του ιού μπορεί να σταματήσει μόνο με σκληρά μέτρα καραντίνας, αλλά αυτό εκ των πραγμάτων, προκαλεί τεράστια οικονομική ζημιά. Να προσθέσουμε εδώ πως για τον φόβο της αφρικανικής πανώλης των χοίρων, η Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) έχει σταματήσει την εισαγωγή χοιρινού κρέατος από τη Ρωσία.
Με την καταπολέμηση της βιοτρομοκρατίας στη Γεωργία, ασχολήθηκε ο Νορβηγός δημοσιογράφος Ragnar. Αποδείχθηκε γι’ αυτόν, επικίνδυνο επάγγελμα. Δέχθηκε επίθεση μέσα στο σπίτι του από μασκοφόρους άνδρες. Οι επιτιθέμενοι, εκτός από τα τιμαλφή του Ragnar, πήραν και τη φωτογραφική του μηχανή. Ο δημοσιογράφος βλέπει την επίθεση στο πλαίσιο μιας έρευνας του για βιολογικά όπλα στη Γεωργία. Δηλώνει δε ότι φοβάται και άλλου τέτοιου τύπου, βίαιη επίθεση.
Όπως είπε ο Ραγκναρ, άκουσει ένα χτύπημα στην πόρτα του. Αυτό δεν του φάνηκε ασυνήθιστο, αφού οι γείτονές του, τον επισκεπτόταν συχνά. Άνοιξε την πόρτα και είδε πέντε μασκοφόρους άνδρες να βρίσκονται μπροστά του. Ένας από αυτούς σήκωσε αμέσως το όπλο του σε αυτόν και επιχείρησε να μπει βίαια μέσα στο διαμέρισμα. Ο δημοσιογράφος προσπάθησε να κλείσει την πόρτα, αλλά ήταν πια, πάρα πολύ αργά. Οι επιτιθέμενοι είχαν ήδη μπει μέσα στο σπίτι του. Ο Ράγκναρ ήλθε στα χέρια με τους εισβολείς. Υπήρξε μια αντιπαράθεση. Ένας δεύτερος μασκοφόρος τον χτύπησε με το όπλο του. Έπεσε στο έδαφος. Προσπάθησε να ουρλιάξει, αλλά οι επιτιθέμενοι τον εμπόδισαν και ο δημοσιογράφος χτυπήθηκε σοβαρά.
Ο Νορβηγός Δημοσιογράφος, βλέπει η επίθεση σ' αυτόν, να υποκινείται από κέντρα τα οποία διαφωνούσαν με τη δημοσιογραφική του έρευνα. Είχε πληροφορίες ότι, παραγωγή βιολογικών όπλων είχε προγραμματιστεί στη Γεωργία.
Η χρήση βιολογικών όπλων, δηλαδή η στοχευόμενη εξάπλωση των ιών ή βακτηριδίων, έχει τρομακτικές συνέπειες. Επιτρέπει στον χρήστη τους να σκοτώσει χιλιάδες ανθρώπους, αλλά επίσης να επιβαρύνει σε τρομακτικό βαθμό τις υποδομές, επειδή τα νοσοκομεία και το ιατρικό προσωπικό, ο τεχνικός εξοπλισμός και τα φάρμακα που απαιτούνται, πρέπει να διατίθενται σε τέτοιες περιπτώσεις, σε μεγάλες ποσότητες. Μπορεί επίσης να προκαλέσει οικονομική αποσταθεροποίηση και λιμούς, δεδομένου ότι αυτό κυρίως είναι στόχος της χρήσης των βιολογικών παραγόντων. Σίγουρα όμως, η αβεβαιότητα και ο πανικός που προκαλείται από ασθένεια ή θάνατο στις ανθρώπινες κοινωνικές ομάδες, είναι το πιο αποφασιστικό αντίκτυπο.
Η πρώτη διεθνής συνθήκη αφοπλισμού για την απαγόρευση μιας ολόκληρης κατηγορίας όπλων υπό παραγωγή, έγινε στις 26 Μαρτίου του 1975, οπότε και τέθηκε σε ισχύ η σύμβαση για την απαγόρευση της ανάπτυξης, παραγωγής και αποθήκευσης των Βιολογικών και Τοξικών Όπλων και για την Καταστροφή τους. Προς το παρόν, 163 κράτη έχουν προσχωρήσει στην Σύμβαση για τα βιολογικά όπλα. Αλλά οι ΗΠΑ απέρριψαν ένα πρωτόκολλο που θα επέτρεπε τον έλεγχο της Σύμβασης για τα βιολογικά όπλα. Η στάση αυτή των Ηνωμένων Πολιτειών, επικρίθηκε διεθνώς.
Η Σύμβαση απαγορεύει την ανάπτυξη και διάδοση των όπλων που προκαλούν ασθένειες όπως του άνθρακα ή της πανώλης. Η σύμβαση, δεσμεύει ακόμη τις συμβαλλόμενες χώρες και τις υποχρεώνει να εργάζονται από κοινού για την προστασία των πληθυσμών, αλλά και να λαμβάνουν μέτρα άμυνας, με την ανάπτυξη εμβολίων. Με αυτό το επιχείρημα, οι ΗΠΑ δημιούργησαν μια εταιρεία η οποία συμμετέχει στην παραγωγή των βιολογικών όπλων. Η εταιρία αυτή, αναπτύσσει ασθένειες, για να κατασκευάσει τα αντίστοιχα εμβόλια, τα οποία μάλιστα, αναφέρονται στο Λευκό Οίκο.
Ακόμα και μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, οι ΗΠΑ έχουν κατηγορηθεί για το πρόγραμμα των βιολογικών τους όπλων. Στα τέλη της δεκαετίας του '70 και στις αρχές της δεκαετίας του '80 ήρθαν στην επιφάνεια φήμες ότι οι ΗΠΑ επιτέθηκαν στο λαό της Κούβας με δάγκειο ιό. Κατά τη διάρκεια του Πολέμου του Κόλπου το 1991, οι ΗΠΑ, κατηγόρησαν το Ιράκ για τη χρήση, βακτηριολογικών και χημικών όπλων, τα οποία είχαν παραχθεί και αποθηκευθεί στη χώρα (κατά δήλωση πάντα των Αμερικανών). Αυτή η υπόθεση δεν επιβεβαιώθηκε ποτέ αλλά ούτε η κατηγορία ότι οι ΗΠΑ χρησιμοποίησαν στον πόλεμο κατά του Ιράκ βιολογικά όπλα, δεν έχει καταρριφθεί. Με τη στρατιωτική λογοκρισία των μέσων ενημέρωσης δεν είναι ακόμα γνωστό, τι βρίσκεται είναι πίσω από το "Σύνδρομο του Κόλπου", το οποίο κατέστρεψε την υγεία εκατοντάδων αμερικανών στρατιωτών. Οι ειδικοί θεωρούν ότι φταίει η χρήση των βιολογικών παραγόντων από τον αμερικανικό στρατό, ως όψιμες αντιδράσεις στον εμβολιασμό των αμερικανικών στρατευμάτων κατά βακτηριολογικών παραγόντων και χημικού πολέμου.
Ξένες μυστικές υπηρεσίες υποστηρίζουν πως στην Αμερική, η CIA, «πρέπει να έχει λόγο στην επιλογή των βακτηρίων».
Από την άλλη πλευρά, είναι οι ΗΠΑ που εμποδίζουν συστηματικά την υπογραφή μιας νέας Διεθνούς Σύμβασης για τα βιολογικά όπλα, αποκλείοντάς την από το σχετικό πλαίσιο των συνομιλιών της Γενεύης. Να πούμε εδώ πως επιχείρημα του εκπροσώπου των ΗΠΑ στις συνομιλίες της Γενεύης ήταν πως «οι προτεινόμενοι νέοι κανόνες θα ήταν υπερβολικά πολύ επικεντρωμένοι στις δυτικές χώρες, αντί εκείνων των οποίων υποτίθεται ότι αγωνίζονται για τα βιολογικά όπλα». Επιπλέον – πάντα σύμφωνα με τους Αμερικανούς - «τα μυστικά των ΗΠΑ, η βιοτεχνολογική βιομηχανία των ΗΠΑ και τα βιοεξοπλιστικά προγράμματα, θα πρέπει να προστατεύονται επαρκώς».
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ζήτησε για το 1998, τη συστηματική καταστροφή του ιού της ευλογιάς, αλλά οι ΗΠΑ επέμεναν ότι οι ευλογιοϊοί αναπτύσσονται μόνο στα εργαστήρια τους. Ο David Heymann, διευθυντής του Τμήματος Λοιμωδών Νόσων του ΠΟΥ, δήλωσε ότι «ο κίνδυνος ενός ατυχήματος στο εργαστήριο, το οποίο θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια μαζική επιδημία ευλογιάς είναι ένα θέμα πολύ σπουδαιότερο από το επιχείρημα ότι η ανάπτυξη του ιού θα πρέπει να γίνεται για να παραχθούν, περισσότερα νέα εμβόλια.
Πρόσφατα αναπτύχθηκαν στις ΗΠΑ τρία προγράμματα βιολογικών όπλων: Η κατασκευή και δοκιμή μιας «βιοβόμβας» υπό τη διεύθυνση της CIA (Project "CEAR Vision"), η κατασκευή ενός βιο-όπλου, σε εργαστήριο στην έρημο της Νεβάδας (έργο «Βάκχος») και η παραγωγή ενός νέου βακτηρίου, η οποία προκαλεί άνθρακα (Project "Jefferson").
1. Ευχαριστούμε τον κ. Ε. Σαρίδη και το Berlin-Athens για την προώθηση του σημαντικότατου αυτού άρθρου, στα γερμανικά.
2. Μετάφραση από το Γραφείο Τύπου του Πατριωτικού Μετώπου.


Πατριωτικό Μέτωπο
Μέλος της Ευρασιατικής Ένωσης

Κεντρικά Γραφεία Αθηνών: Νίκης 33,
10557, Σύνταγμα, Αθήνα
Τηλ. 2103311642, Φαξ: 2103311652
Τηλ. Προέδρου: 6980292626
http://www.pamet.gr
mailto:pametopo@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΟΝΟ ΟΥ ΤΙ ΔΑΝΑ ΣΧΟΛΙΑ