ΟΥ Οχι ΤΙ κάτι ΔΑΝΟΣ εκ της γής
Απόψεις που πηγάζουν από την άλλη άγνωστη πλευρά
ΑΒΑ(ήβη)+ΤΑΡ(τάρταρα) <> ΒΙΟΣ(ζωή)+ΑΔΑΣ(άδης)
Aιώνια εναλλαγή, στην βιολογική αρμονία
Η άλλη θέση στην καθημερινότητα, τό επέκεινα, ή αλήθεια της φαντασίας.
Βουτιά στόν άπειρο και άυλο κόσμο τών ιδεών.
Υποβάθμιση του χρήματος (χξς') σε μέσο εξυπηρέτησης και όχι υπέρτατη ανάγκη.
Ατυχώς ονομάσθηκε Χρήμα (ότι χρειαζόμαστε)
και Νόμισμα (ότι θεσπίσθηκε σαν αξία)
Εξαπατήσαμε τό είναι μας, και Εκπέσαμε.

Επικοινωνία: utidanos@gmail.com

Τρίτη, 11 Σεπτεμβρίου 2012

Ο Υ.Π. Κ.Αρβανιτοπούλος χαρακτηρίζει ντροπή τους μισθούς των δασκάλων


Σε στρεβλώσεις του εκπαιδευτικού συστήματος αποδίδει ο υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού Κ. Αρβανιτόπουλος, σε συνέντευξή του στο ΑΜΠΕ, τα τυχόν εκπαιδευτικά κενά που μπορεί να δημιουργηθούν τις επόμενες ημέρες στα σχολεία.

Επισημαίνει ότι στο υπουργείο Παιδείας αντιμετωπίζεται το πρόβλημα δομικά έτσι ώστε από του χρόνου η εύρυθμη λειτουργία των σχολείων θα είναι διασφαλισμένη.

Συγχρόνως, για την επίλυση των προβλημάτων, μια ειδική υπηρεσία τύπου help desk, επιφορτίζεται για την άμεση επίλυση των προβλημάτων.

Ο υπουργός χαρακτηρίζει «ντροπή» τους πενιχρούς μισθούς των δασκάλων και τονίζει ότι η Πολιτεία θα πρέπει να μεριμνήσει πρωτίστως για τους εκπαιδευτικούς, όταν θα ανακάμψει η οικονομία της χώρας.

Συγχρόνως τονίζει ότι τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί το πόρισμα για την αξιολόγηση που δεν θα είναι τύπου τιμωρίας, ενώ προσθέτει ότι απαραίτητη προϋπόθεση αλλαγής του συστήματος είναι η αξιολόγηση. Αναφέρει ότι δίδεται κονδύλι 21 εκατομμυρίων ευρώ για την ομαλή λειτουργία των σχολείων, ενώ λαμβάνεται μέριμνα και για τη σίτιση των μαθητών, αλλά με διακριτικότητα.

Όσο για τα Πανεπιστήμια, ο υπουργός επαναλαμβάνει ότι ο νόμος θα εφαρμοσθεί και αν οι πρυτάνεις, δεν κάνουν εκλογές των νέων Συμβουλίων Διοίκησης, θα υποστούν τις συνέπειες του νόμου.

Τέλος, ο υπουργός αναφέρεται και στις προσδοκίες που καλλιεργούνται με αφορμή τις δηλώσεις Ντράγκι, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι είναι σημαντικές και «κάλλιο αργά παρά ποτέ».

πηγή: protothema.gr

Σχόλιο μου: Ένας εξαιρετικός Πειραιώτης,,, ευχόμεθα να φανεί αντάξιος των προσδοκιών μας (των συνδημοτών του),,, και πραγματικά αυτό για το οποίο αναμένω να δω αποτελέσματα είναι η " διακριτική " σύτισση των μαθητών,,, mek_pearl