ΟΥ Οχι ΤΙ κάτι ΔΑΝΟΣ εκ της γής
Απόψεις που πηγάζουν από την άλλη άγνωστη πλευρά
ΑΒΑ(ήβη)+ΤΑΡ(τάρταρα) <> ΒΙΟΣ(ζωή)+ΑΔΑΣ(άδης)
Aιώνια εναλλαγή, στην βιολογική αρμονία
Η άλλη θέση στην καθημερινότητα, τό επέκεινα, ή αλήθεια της φαντασίας.
Βουτιά στόν άπειρο και άυλο κόσμο τών ιδεών.
Υποβάθμιση του χρήματος (χξς') σε μέσο εξυπηρέτησης και όχι υπέρτατη ανάγκη.
Ατυχώς ονομάσθηκε Χρήμα (ότι χρειαζόμαστε)
και Νόμισμα (ότι θεσπίσθηκε σαν αξία)
Εξαπατήσαμε τό είναι μας, και Εκπέσαμε.

Επικοινωνία: utidanos@gmail.com

Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2012

Σίγουρο το deal Πειραιώς με Γενική

Σύμφωνα με πληροφορίες σίγουρο είναι το deal μεταξύ της Τράπεζας Πειραιώς με την Γενική Τράπεζα με το ερωτηματικό να είναι τι ποσοστό θα έχει η SG στο νέο σχήμα.
Σύμφωνα με το χθεσινό κλείσιμο η κεφαλαιοποίηση της Πειραιώς ήταν 279εκ ευρώ, ενώ αυτή της Γενικής Τράπεζας 147εκ ευρώ. Γίνεται λοιπόν αντιληπτό ότι ανάλογα και με τους τελικούς όρους (εκεί εστιάζονται και οι διαπραγματεύσεις) θα μπορούσαν να υπάρξουν σημαντικές αλλαγές στη μετοχική σύνθεση της Τράπεζας Πειραιώς.
Πάντως, αν και κρατάμε μεγάλες επιφυλάξεις για αυτές, οφείλουμε να αναφέρουμε ότι σύμφωνα με κάποιες δηλώσεις στελεχών της Γενικής Τράπεζας και σε αντίθεση με την Εμπορική Τράπεζα, οι γάλλοι της SG θέλουν να απεμπλακούν με κάθε τρόπο από τη χώρα μας και δεν ενδιαφέρονται και τόσο πολύ για το ποσοστό στο νέο σχήμα.
Οι …άλλες
Από τις επιμέρους μετοχές, έχουν ανασταλεί η Proton Bank, η T Bank (πρώην Aspis Bank), προσφάτως η ΑΤΕ και χθες το ΤΤ. Δηλαδή σε 3 τράπεζες οι μέτοχοι έχουν χάσει τελείως τα χρήματα τους, ενώ στην 4η περίπτωση (του ΤΤ) είναι άγνωστο τι θα συμβεί (αν και έτσι και αλλιώς οι χρηματιστηριακές απώλειες είναι πραγματικά πολύ μεγάλες). Επίσης, στις περιπτώσεις των 2 κυπριακών τραπεζών (Τράπεζα Κύπρου, Λαική Τράπεζα), οι απώλειες είναι πραγματικά εντυπωσιακές, όπως και σε μερικές περιπτώσεις ελληνικών τραπεζών. Πάμε τώρα να δούμε τις αποδόσεις των τραπεζικών μετοχών και μάλιστα μετά το πρόσφατο Rebound (χωρίς ακόμη να έχουν ανακοινωθεί οι όροι της ανακεφαλαιοποίησης), που κατά την άποψη μας θέλει μεγάλη προσοχή (φωτεινή εξαίρεση η Alpha Bank).
ΕΤΕ: -14,4%
Alpha Bank: +58%
EFG Eurobank: -6%
Τράπεζα Πειραιώς: -6%
ΤΤ: -66%
Κύπρου: -83%
Λαική Τράπεζα: -62%
Γενική Τράπεζα: -53%
Τράπεζα Ελλάδος: -25%
Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι η μετοχή της Bank of Ireland είναι στα ίδια επίπεδα, ενώ στον ένα αυτό χρόνο έχει κάνει πολλές φορές την κίνηση 0,08 – 0,09 με 0,10 – 0,11 ευρώ (0+25%).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΟΝΟ ΟΥ ΤΙ ΔΑΝΑ ΣΧΟΛΙΑ