ΟΥ Οχι ΤΙ κάτι ΔΑΝΟΣ εκ της γής
Απόψεις που πηγάζουν από την άλλη άγνωστη πλευρά
ΑΒΑ(ήβη)+ΤΑΡ(τάρταρα) <> ΒΙΟΣ(ζωή)+ΑΔΑΣ(άδης)
Aιώνια εναλλαγή, στην βιολογική αρμονία
Η άλλη θέση στην καθημερινότητα, τό επέκεινα, ή αλήθεια της φαντασίας.
Βουτιά στόν άπειρο και άυλο κόσμο τών ιδεών.
Υποβάθμιση του χρήματος (χξς') σε μέσο εξυπηρέτησης και όχι υπέρτατη ανάγκη.
Ατυχώς ονομάσθηκε Χρήμα (ότι χρειαζόμαστε)
και Νόμισμα (ότι θεσπίσθηκε σαν αξία)
Εξαπατήσαμε τό είναι μας, και Εκπέσαμε.

Επικοινωνία: utidanos@gmail.com

Τετάρτη, 3 Οκτωβρίου 2012

Στο Harvard ο Παπανδρέου αποδέχτηκε τον Γκιόργι Ιβανόφ ως Μακεδόνα.

Πολύς ντόρος αλλά και πολύ μελάνι χύθηκε για το γεγονός ότι ο Γιώργος Παπανδρέου διδάσκει στο Harvard. Είναι ένα ζητούμενο αυτό, ωστόσο δεν είναι το σημαντικότερο.
Την Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου ο Γιώργος Παπανδρέου μίλησε στο αμφιθέατρο του διασημότερου πανεπιστημίου στον κόσμο για την εμπειρία του ως Πρωθυπουργός στο θέμα της κρίσης (Former Prime of Greece George Papandreou shares his unique experience of the Eurozone Crisis and takes a look at the future of the Global Economy).
Ως πρώην Πρωθυπουργός, σίγουρα θα παρουσίασε από την δική του οπτική το ζήτημα της κρίσης, μακριά από την χώρα, και πως ένας ολόκληρος λαός βιώνει την κρίση, εξαιτίας και της δικής του πολιτικής. Όμως το ζητούμενο δεν είναι αυτό. Αν κοιτάξει κανείς προσεκτικά το πρόγραμμα των ομιλιών του Πανεπιστημίου, θα διαπιστώσει κανείς, ότι την ίδια ημέρα, και μόλις 4 ώρες νωρίτερα, ομιλητής στο Πανεπιστήμιο είναι και ο Γκιόργκι Ιβανόφ, πρόεδρος της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας.
Μάλιστα ο κ. Ιβανόφ, ασκώντας την εξωτερική πολιτική της χώρας του, στο πρόγραμμα παρουσιάζεται ως Πρωθυπουργός της Μακεδονίας.
Ο πρώην Πρωθυπουργός, είχε στα χέρια του το πρόγραμμα των ομιλιών και δεν έθεσε κανένα ζήτημα; Πώς λοιπόν στο εσωτερικό, όλοι είναι πατριώτες και δεν αναγνωρίζουν τα Σκόπια με το όνομα Μακεδονία, και στο εξωτερικό κάνουν ομιλίες στο ίδιο Πανεπιστήμιο, την ίδια ημέρα;
Πώς ο κ. Παπανδρέου δεν έφερε αντιρρήσεις για τον Ιγκόρ Ιβανόφ και το Μακεδονία;
Ο πρωθυπουργός της FYROM, μίλησε στο Πανεπιστήμιο για την ενσωμάτωση, χωρίς την αφομοίωση της διαφορετικότητας, σε ένα καθαρά θέμα που αφορά τις σχέσεις της γειτονικής χώρας με τις υπόλοιπες χώρες.
Και όλα αυτά όταν πριν από λίγες μέρες ο πρόεδρος των Σκοπίων, Γκιόργκι Ιβάνοφ, κατηγόρησε τους Έλληνες πολιτικούς πως «εξακολουθούν να ζουν στον 19ο αιώνα», ενώ δεν παρέλειψε να πει πως η ΠΓΔΜ βοηθά... την ελληνική οικονομία.
Ο Γκιόργκι Ιβάνοφ σε δηλώσεις που έκανε στο πλαίσιο των εγκαινίων της ετήσιας συνόδου του Crans Montana Forum στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν, είπε πως «το μέλλον μας παρεμποδίζεται από μια παράλογη διαμάχη». Αναφερόμενος στην διαφορά με την Ελλάδα για την ονομασία είπε πως μιλάει την «μακεδονική» γλώσσα, προέρχεται από μία χώρα που ονομάζεται «Μακεδονία» ενώ σε αυστηρό ύφος είπε πως η ΠΓΔΜ βοηθά την ελληνική οικονομία χωρίς να εξηγήσει τον τρόπο.
«Οι Έλληνες πολιτικοί εξακολουθούν να ζουν στις κατηγορίες του 19ου αιώνα, όπου μπορούσε κάποιος να αρνηθεί το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού. Πρόκειται για ένα θεμελιώδες δικαίωμα του ανθρώπου, που μόνο ο ίδιος μπορεί να ορίσει», είπε χαρακτηριστικά.
Επίσης δεν θεωρούμε καθόλου τυχαίο, που το Harvard, επέλεξε την ίδια μέρα να μιλήσουν σε ακροατήριο εκπρόσωποι δυο χωρών, την ώρα που το ζήτημα του ονόματος βρίσκεται στον ΟΗΕ.
Και ύστερα, ασκούμε όλη μας την αυστηρότητα στον αν τα Σκόπια κατεβαίνουν ως Macedonia στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, ή στο ποδόσφαιρο…..

briefingnews.gr
Σχόλια
ΤΖΙΝΙΣ Χ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ - ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΝΕΩΝ ΠΡΟΔΟΤΩΝ.
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΝΕΩΝ ΠΡΟΔΟΤΩΝ.
=Τους υπόλοιπους προδότες βάλτε τους εσείς στη λίστα….
=ΛΑΘΗ είμαστε πρωθυπουργούς κάνουμε. Ή άνθρωποι είμαστε και λάθη κάνουμε. ΤΑ ΛΑΘΗ όμως δεν πρέπει να υπερτερούν, να είναι η πλειοψηφία.
Έχω μπερδευτεί: ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΟΥ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΤΑΞΩ;; Στους άσχετους στους ανίκανους στα λαμόγια ή στους ΠΡΟΔΟΤΕΣ.......ΓΙΑ ΠΕΣΤΕ ΜΟΥ;; ΠΕΡΙΜΕΝΩ.
ΟΧΙ ξανά ψηφίστε τους, χέστε τους και ύστερα ξεσχίστε τους.
------------------------
1] Κωνσταντίνος Καραμανλής: Το 1956, και το 1958 με την συμφωνία Ζυρίχης (Καραμανλής κλπ.).
= Ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο; -Αυτοί που κυβερνούσαν και το Καραμανλή! Κάποιοι που έχουν τον τρόπο, και μας την "ΦΕΡΝΟΥΝ" με τρόπο, και οι όλοι κάνουν τον μόκο. Πολιτικοί δεν κυβερνούνε, μα τις βιτρίνες τους κοσμούνε. Όργανα του κατεστημένου και μηδενός εξαιρεμένου.
= ΦΟΒΕΡΕΣ: Από το 1960 συνέχεια ακούω (Καραμανλής κλπ.) ΟΙ ΚΑΙΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΣΙΜΟΙ.. Και το γνωστό παλιό ερωτήματα Καραμανλή: ΠΟΙΟΣ ΚΥΒΕΡΝΑ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ. -Αυτοί που κυβερνούσαν και τον πρώην Καραμανλή και την ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥ.
= (Πρωθυπ. Κωνσταντίνος Καραμανλής , 1974) "Η ΚΥΠΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΙΑ"
= Προδοσια Κυπρου
= Ποιος διοικεί αυτόν τον τόπο με τρόπο χωρίς κόπο; -Οι σύμβουλοι! Τότε γιατί δεν κάνουμε πρωθυπουργό έναν σύμβουλο να καθαρίσουμε, θα μας βγαίνει και φθηνότερα.
= Μην ψάχνετε να δείτε αν κυβερνούν, αλλά πόσο τους κυβερνούν οι "άλλοι"
=============================================
2] Ανδρέας Παπανδρέου. Αρχηγός των δανικών............
---------------
3] Ο πρωθυπουργος Κώστας Σημίτης ευχαριστεί από το βήμα της Βουλής τις ΗΠΑ για τη βοήθειά τους στην αποκλιμάκωση της κρίσης στα Ίμια, (31 Ιανουαρίου 1996). "ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ" Κωνσταντίνος Σημίτης,
Πρωθυπουργός και να λέγει ΨΕΜΑΤΑ γίνετε;;; -Γίνετε και παραγίνετε, και από όλους του μαλάκες εγκρίνετε!!
Το 2000 ο Σημίτης ως πρωθυπουργός και ο Παπαντωνίου έλεγαν στις εφημερίδες ότι το Χρηματιστήριο είναι ο καθρέφτης της οικονομίας, και ο Γενικός Δείκτης θα πάει στις 7.000 μονάδες και έχει λαμπρό μέλλον, στο μέλλον. Ή τους λέγατε ψέματα, ή είχατε μεσάνυχτα από οικονομία. Ξέρατε ότι το χρηματιστήριο είναι ΤΖΟΓΟΣ, θεσμός απάτης.
---------------
Σημίτη Κωνσταντίνο, πρωθυπουργό της ξεφτίλας, την 31-1-1996
[[ http://nationalpride.wordpress.com/2010/01/31/%CE%B3%CE%B9%CE%B1%CF%84%CE%AF-%CE%BF-%CF%83%CE%B7%CE%BC%CE%AF%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B5%CF%85%CF%87%CE%B1%CF%81%CE%AF%CF%83%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B5-%CF%84%CE%B9%CF%82-%CE%B7%CF%80%CE%B1-%CE%B3%CE%B9/
σιημενς
----------------
Η εφημερίδα “Κόσμος του Επενδυτή”, στο χθεσινό της φύλλο “αποκαλύπτει” ότι οι Αμερικανοί είχαν πείσει τον τότε πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Σημίτη ότι οι Τούρκοι θα βύθιζαν τον ελληνικό στόλο που βρισκόταν στα Ίμια, με αποτέλεσμα να αποδεχτεί τους όρους της “αποκλιμάκωσης” της κρίσης, που οδήγησε στο γκριζάρισμα του Αιγαίου και στο “ευχαριστώ τους Αμερικανούς”. ]]
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ" (Πρωθυπ. Κωνσταντίνος Σημίτης, Κρίση στα Ίμια, 1996)
"ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΣΤΑ ΙΜΙΑ ΤΗΝ ΠΗΡΕ Ο ΑΕΡΑΣ" (Υπ.Εξωτερικών ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΑΓΚΑΛΟΣ, Κρίση στα Ίμια, 1996)

=============================================
4] Ο Κώστας Καραμανλής μας έφυγε νύχτα, αν και ήταν μέρα. Και αγιοποίησε όλους τους κλέφτες και απατεώνες.
Έκλεισε τη βουλή, κ' αρχίζει η παραγραφή.
Πολιτικοί: Συγκαλύψεις εκατέρωθεν απατεώνων κλεφτών νταβατζήδων λαμόγια κλπ. δεν μπόρεσαν να ξεφύγουν από την κληρονομική καθαρματικότητα τους. ΠΑΡΑΓΡΑΦΤΗΚΑΝ ΔΙΑΓΡΑΦΤΗΚΑΝ.... Σεμνά και ταπεινά, τροφή για τα πτηνά.
Της (5/3/2009) ο Καραμανλής κλπ. ανακάλυψε το δημόσιο ΧΡΕΟΣ, και ότι δίνουμε 12 δισεκατομμύρια τον χρόνο για ΤΟΚΟΥΣ. Ποιο μπροστά που ήταν εκτός Ελλάδος;;;;;;
ΠΑΡΑΓΡΑΨΕ ΤΟΥΣ, Ή ΠΑΡΑΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΑΠΟ ΜΑΛΑΚΕΣ
Της (5/3/2009) ο Καραμανλής κλπ. ανακάλυψε το δημόσιο ΧΡΕΟΣ, και ότι δίνουμε 12 δισεκατομμύρια τον χρόνο για ΤΟΚΟΥΣ.
=============================================
5] Γεώργιος Παπανδρέου. Μνημόνιο Δι-Νε-Του ΚΛΠ,
Σε όλα ΝΑΙ; Δεν υπάρχει και ένα ΟΧΙ;; -Μας τελείωσε το 1940!
Διεθνές ληστρικό (μολυσματικό) Νομισματικό Ταμείου Δι-Νε-Του.……μας τ' έπρηξες.
Φτάνει πια τόση υποτέλεια ευημερία σπατάλη κ. Παπανδρέου, Δι-Νε-Του.….

"ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΘΑ ΤΑ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ"(Υπ. Παιδείας,
Εκδίωξη της Ελληνίδας Δασκάλας ΧΑΡΑΣ ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΥ από τα μουσουλμανικά σχολεία της Θράκης επειδή ενοχλούσε η εθνικοθρησκευτική της διδασκαλία την Υπουργό Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου http://www.romioi.com/2011/01/15-31-1996-31-2011.html
----------------------------
Τώρα η Ελλάδα λέει (δια των πολιτικών της) "ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΣΤΑ ΙΜΙΑ ΤΗΝ ΠΗΡΕ Ο ΑΕΡΑΣ" (Υπ.Εξωτερικών ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΑΓΚΑΛΟΣ, Κρίση στα Ίμια, 1996) "ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΘΑ ΤΑ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ"(Υπ. Παιδείας, Γεώργιος Παπανδρέου, 2000)
==================
[ http://tsoutsouneros.wordpress.com/2011/01/31/%ce%b7-%ce%b5%cf%80%ce%b1%ce%bd%ce%b1%cf%83%cf%84%ce%b1%cf%84%ce%b9%ce%ba...

Ανώνυμος
Το παιχνίδι ήταν, είναι και θα είναι στημένο σε αυτή τη χώρα. Τα σκουπίδια πάντα θα δίνουν πάρτυ στα στενά.Δημιουργήθηκε ένα κράτος από το τίποτα και υπάρχουν ακόμα αρκετοί"Έλληνες" που με τη στάση τους βοηθάν στη δημιουργία μιας ανιστόρητης ιστορίας.
macedoniahellenicland