ΟΥ Οχι ΤΙ κάτι ΔΑΝΟΣ εκ της γής
Απόψεις που πηγάζουν από την άλλη άγνωστη πλευρά
ΑΒΑ(ήβη)+ΤΑΡ(τάρταρα) <> ΒΙΟΣ(ζωή)+ΑΔΑΣ(άδης)
Aιώνια εναλλαγή, στην βιολογική αρμονία
Η άλλη θέση στην καθημερινότητα, τό επέκεινα, ή αλήθεια της φαντασίας.
Βουτιά στόν άπειρο και άυλο κόσμο τών ιδεών.
Υποβάθμιση του χρήματος (χξς') σε μέσο εξυπηρέτησης και όχι υπέρτατη ανάγκη.
Ατυχώς ονομάσθηκε Χρήμα (ότι χρειαζόμαστε)
και Νόμισμα (ότι θεσπίσθηκε σαν αξία)
Εξαπατήσαμε τό είναι μας, και Εκπέσαμε.

Επικοινωνία: utidanos@gmail.com

Δευτέρα, 26 Νοεμβρίου 2012

3η Δεκέμβρη – Εθνική Ημέρα ΑμεΑ Παν-αναπηρική Κινητοποίηση

3 Δεκέμβρη 2012, ημέρα Δευτέρα, ώρα 10:00 το πρωί
έξω από το Υπουργείο Υγείας, Αριστοτέλους 17
για να διεκδικήσουμε τη διασφάλιση του δημόσιου συστήματος υγείας 
την παροχή αποτελεσματικών ποιοτικών υπηρεσιών υγείας – ψυχικής υγείας- αποκατάστασης
τη δωρεάν παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Τη φετινή 3η Δεκέμβρη του έτους 2012 τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και....
οι οικογένειές τους βρίσκονται όπως η πλειονότητα της ελληνικής κοινωνίας, εν μέσω καταιγιστικών οικονομικών και κοινωνικών εξελίξεων. Στη δίνη αυτής της εντεινόμενης οικονομικής κρίσης, ζωτικοί τομείς για τα άτομα με αναπηρία χρόνιες παθήσεις και τις οικογένειές τους όπως η υγεία, η αποκατάσταση και η ψυχική υγεία έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα, επιφέροντας τραγικές συνέπειες στην υγεία και στην ποιότητα της καθημερινής ζωής των ατόμων με αναπηρία με χρόνιες παθήσεις και στις οικογένειές τους.
Αγαπητοί συνάδελφοι,
Την τελευταία διετία βιώνουμε τη δραστική περικοπή των δαπανών που κατευθύνονται στην υγεία, αποκατάσταση και ψυχική υγεία, με αποτέλεσμα τη συνεχή υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας-αποκατάστασης, την κατάρρευση της πολλά υποσχόμενης ψυχιατρικής μεταρρύθμισης και την συνεχή μείωση των κονδυλίων που κατευθύνονται στο χώρο της ψυχικής υγείας γεγονός που οδηγεί στην υποβάθμιση έως και το κλείσιμο των κέντρων ψυχικής υγείας, των κέντρων ημέρας, τη συνεχή υποχρηματοδότηση και παρεπόμενα υποβάθμιση του μεγαλύτερου ασφαλιστικού οργανισμού της χώρας του Ε.Ο.Π.ΥΥ, την περαιτέρω μείωση ασφαλιστικών παροχών για κατηγορίες χρονίως πασχόντων, τη συμμετοχή των βαριά κινητικά αναπήρων στις δαπάνες για την αγορά θεραπευτικών ορθοπεδικών μέσων κ.λπ.
Το τελευταίο διάστημα αντιμετωπίζουμε αποσπασματικές και ασυντόνιστες πολιτικές για τη μείωση της ομολογουμένως ανεξέλεγκτης φαρμακευτικής δαπάνης, οι οποίες έχουν οδηγήσει στην έλλειψη σημαντικών φαρμακευτικών σκευασμάτων. Ήδη, με την ψήφιση του νέου πολυνόμου 4093/2012 αναμένεται η καταβολή πρόσθετης εισφοράς ποσού 25€ από τους ασφαλισμένους για την εισαγωγή τους στα δημόσια νοσοκομεία ή η καταβολή του ποσού 1€ για κάθε συνταγογράφηση υπέρ Ε.Ο.Π.Υ.Υ., κ.λπ. Στον τομέα της αποκατάστασης, η ενσωμάτωση του ΕΚΑ (πρώην ΕΙΑΑ) στο Γενικό Νοσοκομείο ΚΑΤ σε συνδυασμό με τη έλλειψη πολιτικών για την ίδρυση σύγχρονου δικτύου αποκατάστασης στη χώρα, σηματοδοτεί νέα υποβάθμιση των υπηρεσιών αποκατάστασης στη χώρα με ανυπολόγιστες συνέπειες στην ένταξη των ατόμων με βαριές κινητικές αναπηρίες στην κοινωνική ζωή. Η ενσωμάτωση των ΚΑΦΚΑ, άνευ σχεδιασμού, στα νοσοκομεία της χώρας, και η απαράδεκτη, άκριτη ένταξη των ΚΕΚΥΚΑμεΑ, τα οποία απαιτείται να επιστρέψουν στον τομέα της πρόνοιας όπου ανήκουν φύσει και θέση αποδιοργανώνουν πλήρως τον προνοιακό χάρτη.
Μπροστά σε αυτή την επώδυνη κατάσταση η Εκτελεστική Γραμματεία της Ε.Σ.Α.μεΑ. τη φετινή 3η Δεκέμβρη 2012 – Εθνική Ημέρα ΑμεΑ αποφάσισε να αναδείξει τα ζωτικά θέματα υγείας – ψυχικής υγείας και αποκατάστασης και να διεκδικήσει τη διασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών υγείας & πρόνοιας –ψυχικής υγείας – αποκατάστασης, τη δωρεάν και πλήρη παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψη σε κάθε άτομο με αναπηρία και χρόνια πάθηση.
Η Ε.Σ.Α.μεΑ., ανήμερα την 3η Δεκέμβρη 2012 ημέρα Δευτέρα και ώρα 10 το πρωί, καλεί όλους τους φορείς που εκπροσωπούν τα άτομα με αναπηρία χρόνια πάθηση και τις οικογένειές τους, τα ίδια τα άτομα με αναπηρία & χρόνια πάθηση, τα μέλη των οικογενειών τους κάθε εργαζόμενο σε υπηρεσίες παροχών υγείας-πρόνοιας-αποκατάστασης-ψυχικής υγείας και κάθε πολίτη ευαισθητοποιημένο στα θέματα που αφορούν την αναπηρία έξω από το Υπουργείο Υγείας, στην οδό Αριστοτέλους 17, για να διεκδικήσουμε τη διασφάλιση ενός δημοσίου συστήματος υγείας που θα παρέχει ποιοτικές υπηρεσίες υγείας, ψυχικής υγείας και αποκατάστασης και θα εγγυάται την δωρεάν παροχή φαρμάκων θεραπευτικών μέσων-ορθωτικών μέσων και κάθε σύγχρονης θεραπείας.
Στην περιφέρεια, την 3η Δεκέμβρη 2012, καλούμε κάθε σωματείο πρωτοβάθμιο και δευτεροβάθμιο, κάθε Περιφερειακή και Κλαδική Ομοσπονδία να συντονιστούν, και μπροστά από υπηρεσίες και φορείς του Δημοσίου της επιλογής τους, οι οποίες σχεδιάζουν και εφαρμόζουν μέτρα για την υγεία & πρόνοια-αποκατάσταση – ψυχική υγεία να αναδείξουν τα σοβαρά θέματα που αντιμετωπίζει η αναπηρική οικογένεια και να διεκδικήσουν τη λήψη δημόσιων μέτρων και πολιτικών για την υγεία, αποκατάσταση και ψυχική υγεία.
Αγαπητοί συνάδελφοι,
Όσο πιο μαζική είναι η παρουσία μας και η φωνή μας στην Κεντρική κινητοποίηση της 3ης Δεκέμβρη 2012 και σε κάθε κινητοποίηση της Περιφέρειας τόσο πιο ηχηρό θα είναι το μήνυμα κοινωνικής διαμαρτυρίας που καλούμαστε να στείλουμε. Είναι αδήριτη η ανάγκη, να κατανοήσει το σύνολο της Πολιτείας και της Κοινωνίας ότι η διατήρηση του κοινωνικού κράτους δικαίου αποτελεί βασική και αναγκαία προϋπόθεση για την προστασία της αναπηρίας.
Σας ενημερώνουμε ότι τις προσεχείς ημέρες θα διαμορφωθεί και θα σας αποσταλεί το συγκεκριμένο πλαίσιο των αιτημάτων αυτής της σημαντικής κινητοποίησης.

Με συναδελφικούς & αγωνιστικούς χαιρετισμούς
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Ι. ΒΑΡΔΑΚΑΣΤΑΝΗΣ
Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΧΡ. ΝΑΣΤΑΣ

i-diadromi