ΟΥ Οχι ΤΙ κάτι ΔΑΝΟΣ εκ της γής
Απόψεις που πηγάζουν από την άλλη άγνωστη πλευρά
ΑΒΑ(ήβη)+ΤΑΡ(τάρταρα) <> ΒΙΟΣ(ζωή)+ΑΔΑΣ(άδης)
Aιώνια εναλλαγή, στην βιολογική αρμονία
Η άλλη θέση στην καθημερινότητα, τό επέκεινα, ή αλήθεια της φαντασίας.
Βουτιά στόν άπειρο και άυλο κόσμο τών ιδεών.
Υποβάθμιση του χρήματος (χξς') σε μέσο εξυπηρέτησης και όχι υπέρτατη ανάγκη.
Ατυχώς ονομάσθηκε Χρήμα (ότι χρειαζόμαστε)
και Νόμισμα (ότι θεσπίσθηκε σαν αξία)
Εξαπατήσαμε τό είναι μας, και Εκπέσαμε.

Επικοινωνία: utidanos@gmail.com

Κυριακή, 11 Νοεμβρίου 2012

Εξώσεις και Αυτοκτονίες,,, μία συγκλονιστική είδηση !!!

Έβαλε τέλος στη ζωής της επειδή της έκαναν έξωση. Για κάποιους φαίνεται πως η αξιοπρέπεια είναι πιο σημαντική και από την ίδια τη ζωή. Μετά το τραγικό αυτό γεγονός που έγινε σττην Ισπανία, το ταμιευτήριο Kutxabank ανακοίνωσε σήμερα ότι σταματά τις εξώσεις των υπερχρεωμένων ιδιοκτητών ακινήτων που αδυνατούν να πληρώσουν τις δόσεις των δανείων του...

Με μια απόφαση πρωτοφανή για τις ισπανικές τράπεζες, ο πρόεδρος της Kutxabank Μάριο Φερνάντεθ "έδωσε οδηγίες να σταματήσει αμέσως η τράπεζα όλες τις διαδικασίες, εν αναμονή της νέας ρύθμισης που θα γίνει στον τομέα", όπως αναφέρεται σε ανακοίνωσή της.

Η απόφαση αφορά τα δάνεια που έχουν συναφθεί για την αγορά πρώτης κατοικίας.

Την Παρασκευή στο Μπαρακάλντο της Χώρας των Βάσκων μια 53χρονη γυναίκα, η Αμάια Εγκάνια, που ήταν και δημοτική σύμβουλος με τους Σοσιαλιστές, ρίχτηκε από το παράθυρο του διαμερίσματός της την ώρα που ο δικαστικός κλητήρας πήγε εκεί για να εφαρμόσει την απόφαση της έξωσης. Η τραγωδία της Εγκάνια, 15 ημέρες μετά από άλλη μία αυτοκτονία για τον ίδιο λόγο, προκάλεσε αυθόρμητες κινητοποιήσεις, κυρίως στη Μαδρίτη όπου εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν φωνάζοντας συνθήματα όπως "τραπεζίτες δολοφόνοι".

"Ελπίζω ότι θα μπορέσουμε να μιλήσουμε την Δευτέρα για την προσωρινή διακοπή των εξώσεων που πλήττουν τις πιο ευπαθείς οικογένειες", δήλωσε ο Ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι. "Το θέμα είναι δύσκολο και ελπίζω ότι σύντομα θα μπορέσουμε να ανακοινώσουμε καλά νέα σε όλους τους Ισπανούς", πρόσθεσε.

Η κυβέρνηση θα παρουσιάσει την Δευτέρα τις προτάσεις στη σοσιαλιστική αντιπολίτευση με στόχο να βρεθεί μια συμφωνία για τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν προκειμένου να σταματήσουν οι εξώσεις.
"Κανείς δεν πρέπει να βρίσκεται χωρίς σπίτι επειδή αδυνατεί να πληρώσει", τόνισε από την πλευρά του ο ηγέτης του Σοσιαλιστικού Κόμματος Αλφρέδο Πέρεθ Ρουμπαλκάμπα.

Αφότου έσκασε η "φούσκα" του στεγαστικού τομέα στην Ισπανία, το 2008, υπολογίζεται ότι έχουν γίνει 350.000 εξώσεις υπερχρεωμένων ιδιοκτητών ακινήτων, ένα φαινόμενο που καταδεικνύει με τον εντονότερο τρόπο τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στη χώρα.

πηγή: Δημοτικό Σαφάρι