ΟΥ Οχι ΤΙ κάτι ΔΑΝΟΣ εκ της γής
Απόψεις που πηγάζουν από την άλλη άγνωστη πλευρά
ΑΒΑ(ήβη)+ΤΑΡ(τάρταρα) <> ΒΙΟΣ(ζωή)+ΑΔΑΣ(άδης)
Aιώνια εναλλαγή, στην βιολογική αρμονία
Η άλλη θέση στην καθημερινότητα, τό επέκεινα, ή αλήθεια της φαντασίας.
Βουτιά στόν άπειρο και άυλο κόσμο τών ιδεών.
Υποβάθμιση του χρήματος (χξς') σε μέσο εξυπηρέτησης και όχι υπέρτατη ανάγκη.
Ατυχώς ονομάσθηκε Χρήμα (ότι χρειαζόμαστε)
και Νόμισμα (ότι θεσπίσθηκε σαν αξία)
Εξαπατήσαμε τό είναι μας, και Εκπέσαμε.

Επικοινωνία: utidanos@gmail.com

Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

Οι μάσκες έπεσαν !!!

Το μεγάλο DEAL οι προσφορές και οι αντιπαροχές που βρίσκονται ήδη καθ’οδόν - Αλλο ένα αποκαλυπτικό άρθρο για τις πραγματικές επιδιώξεις των Ευρωπαίων έναντι της Ελλάδος!!!
«Το σημαντικό για μας είναι η ελεύθερη αγορά, δεν έχουμε υποχρεωτικά ανάγκη από ένα κοινό νόμισμα», δήλωσε ο κ. Άντον Μπέρνερ, ο πρόεδρος της ομοσπονδίας των Γερμανών εξαγωγέων, της BGA στους δημοσιογράφους.
«Υπάρχει ζωή για τη Γερμανία μετά το ευρώ; -αναρωτήθηκε και πρόσθεσε-, Ναι, υπάρχει».
Κατά τον κ. `Αντον Μπέρνερ, η Ελλάδα είναι «ουσιαστικά ασήμαντη αγορά» για τις γερμανικές εξαγωγές, και προειδοποιεί ευθέως για τον κίνδυνο του ότι, εάν η χώρα τεθεί εκτός Ευρωζώνης, «καθώς θα απομακρυνθεί στην πράξη και από την Ευρωπαϊκή Ένωση, να “πέσει” στην αγκαλιά της Ρωσίας ή της Κίνας, προκαλώντας κατ’αυτόν τον τρόπο μεγάλο πρόβλημα ασφάλειας για την Ευρώπη».
Ο κ. `Αντον Μπέρνερ είναι ένας έκ των κορυφαίων συνεργατών και συμβούλων της Γερμανικής κυβέρνησης σε θέματα εξαγωγών και διαμόρφωσης της γενικής οικονομικής πολιτικής της.
Αντίστοιχα αποτελεί σοβαρό συντελεστή διαμόρφωσης της πολιτικής-οικονομικής ατζέντας σε θέματα γενικότερης πολιτικής της Γερμανικής κυβέρνησης και των μεγάλων οικονομικών παραγόντων της Γερμανίας, εξ αιτίας του γεγονότος ότι η εξαγωγική δραστηριότητα της Γερμανίας, οι εξαγωγές, αποτελούν την "αιχμή" της Γερμανικής οικονομίας.
«Αν πληρώσουμε για την Ελλάδα, αυτό τελικά θα μας αποδειχθεί φθηνότερο», τονίζει σε συνέντευξή του στην "Stuttgarter Zeitung και προσθέτει ότι η Ρωσία και η Κίνα «ευχαρίστως θα αποκτούσαν μια βάση στην Μεσόγειο».
Επομένως δικαιώνονται οι AegeanTimes.gr και όσοι κατά καιρούς υποστήριζαν ότι το πρόβλημα στην Ελλάδα δημιουργήθηκε εξ αιτίας, κυρίως, συγκεκριμένης προσέγγισης και εφαρμογής σχεδίου προστασίας ξένων γεωπολιτικών συμφερόντων, και δευτερευόντως, εξ αιτίας καθαρά οικονομικών στοιχείων, τα οποία οι ντόπιοι δωσίλογοι “έφτιαξαν” για να “στηρίξουν” επικοινωνιακά την κατοχή της χώρας.
Με λίγα λόγια, η τεχνηέντως εμφανισθείσα “Ελληνική κρίση”, το “Ελληνικό Δημόσιο χρέος”, το πλαστογραφημένο εν πολλοίς “έλλειμμα”, αποτελούν την “δικαιολογία” ή την προσχεδιασμένη αφορμή, για να καταστήσουν την Ελλάδα, υποτελή και πλήρως εξαρτημένη νεοαποικία, ένα Γερμανικό προτεκτοράτο.
Και σε αυτήν την κατοχή της χώρας μας, βρέθηκαν ντόπια οικονομικά συμφέροντα, Τραπεζίτες και πολιτικοί εφιάλτες, “πρόθυμοι” να υλοποιήσουν τούς “ξένους” σχεδιασμούς.
Οι “πρόθυμοι σωτήρες” αυτής της χώρας, οι οποίοι ανερυθρίαστα και χωρίς “τσίπα” εψεύδοντο ασυστόλως διεκδικώντας απλά να είναι τα πρόθυμα “τσιράκια” των "συμφερόντων" κατοχής της χώρας.
Αλλιώς ξεκίνησε το ληστρικό σχέδιο της χώρας μας το 2009 και αλλιώς θα καταλήξει, ο στόχος τότε ήταν να σωθούν κάποιοι Τραπεζίτες και να παρουσιαστεί ώς κρίση του Ελληνικού κράτους, στην πορεία όμως, διαφοροποιήθηκε, διότι προσετέθησαν στα εγχώρια "λαμόγια" και οι διεθνείς κερδοσκόποι στο "παιχνίδι", ξένα Εθνικά και επομένως γεωπολιτικά συμφέροντα, αλλοιώνοντας και μεταλλάσσοντας τίς συνθήκες υπό τις οποίες εξελίσσεται αυτή η ληστρική επιδρομή.
Η γεωπολιτική αξία της Ελλάδος, είναι ανεκτίμητη για την Ευρώπη, για την ασφάλειά της, και εν όψει σοβαρών αλλαγών και εξελίξεων ανά τον πλανήτη και συγκεκριμένα στην ευρύτερη περιοχή η οποία περιλαμβάνεται από την Μ.Ανατολή, την Κασπία θάλασσα, και την Ν.Α Μεσόγειο, οι Ευρωπαίοι “εταίροι” μας “έτρεξαν” να εξασφαλίσουν την κατοχή των “γωνιακών οικοπέδων” όπως είναι η Ελλάδα και να διαφυλάξουν τα "νότα" τους.
Ωθώντας τούς Έλληνες πολίτες σε εξαθλίωση και σε βίαιη φτωχοποίηση, ούτως ώστε να μην δύνανται να αντιδράσουν στην προσχεδιασμένη πολιτειακή και οικονομική κατοχή της χώρα τους.
Την κατάληψή της απο ξένα οικονομικά και Εθνικά συμφέροντα. Οι εφιάλτες της Ελλάδος παρέδωσαν την χώρα "αμαχητί", μόνον και μόνον, διότι οι καταληψίες είναι οι Ευρωπαίοι “συνεταίροι” και το πολιτικό δόγμα του “Ανήκωμεν στην Δύση” μετετράπη στο πολιτικό δόγμα “Ανήκωμεν στην Ευρώπη”, με όποιο κόστος αυτό συνεπάγεται για τον Ελληνικό λαό, για το βιοτικό του επίπεδο.
Ο κ.`Αντον Μπέρνερ, εκφράζει μάλιστα την ικανοποίησή του και την αισιοδοξία του για τις επιδόσεις των γερμανικών εξαγωγών, επισημαίνοντας ότι φέτος οι εξαγωγές θα αυξηθούν κατά 4%, ενώ το 2013 η αύξηση ενδεχομένως να φθάσει το 5%, «λόγω και της βελτίωσης που αναμένεται να παρουσιάσει η κατάσταση του διεθνούς εμπορίου».
Δεν λέει όμως ότι, η αύξηση αυτή των εξαγωγών της Γερμανίας πρός την Κίνα, οφείλεται έστω και κατ`ελάχιστον, και στην στρατηγική επιλογή της Κίνας να καταστήσει την Ελλάδα κύρια πύλη του εξαγωγικού και εισαγωγικού της εμπορίου.
Η Ελλάδα "συμμετέχει" δια της γεωπολιτικής της θέσης στην αύξηση του Ευρωπαϊκού εμπορίου (με τα λιμάνια της, τις "σπαργανώδεις" υποδομές της, την μεταφορική "ανεπάρκειά" της, με την "αδυναμία" της να αναγορευτεί σε κεντρικό διαμετακομιστικό παγκόσμιο κέντρο, κτλ).
Εάν υπήρχε και η σωστή πολιτική αντιμετώπιση ανάλογων θεμάτων από το πολιτικό "υπηρετικό" προσωπικό της χώρας, τότε η χώρα θα είχε και τα ανάλογα έσοδα. Δυστυχώς όμως την κατέστησαν χρεοκοπημένη και υποτελή !!!
Τα σημαντικότερα Γερμανικά εξαγωγικά προϊόντα, εξηγεί ο κ.`Αντον Μπέρνερ, είναι τα μηχανήματα, τα οχήματα, τα χημικά και τα μεταλλικά προϊόντα, ενώ νέες ευκαιρίες θεωρεί ότι θα προκύψουν στον τομέα της παροχής υπηρεσιών, ειδικά στους μηχανικούς(!!!) αλλά και στον τομέα της υγείας (σ.σ τόσος αγώνας γίνεται για τα "γενόσημα" από την Τρόικα).
Η εκτίμησή μου είναι λοιπόν, ότι για πρώτη φορά, η Ευρωζώνη εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να διαγράψει το "χρέος" της Ελλάδος, αντί να της δανείσει επιπλέον χρήματα σε μία ατέρμονη και αδιέξοδη προοπτική.
Αρχίζουν να αντιλαμβάνονται πλέον οι Ευρωπαίοι συνέταιροι και οι "ιδιοκτήτες" της χώρας, ότι "εγκλωβίστηκαν" σε πολιτικές αβέβαιου αποτελέσματος, και ότι αυτή η πολιτική την οποίαν εφαρμόζουν είναι ατέρμον, αναποτελεσματική και βυθίζει ολοένα και περισσότερο την Ευρωζώνη σε "επικίνδυνους "ατραπούς".
Αυτή η πολιτική αποδίδει πρόσκαιρα μεγάλα "κέρδη", αλλά "υποθηκεύει" σοβαρά την ενότητα και την προοπτική της Ευρωζώνης.
Άλλωστε τα "δανεικά" αρχικά κεφάλαια, τα έχουν πάρει πίσω, και με το "παραπάνω", και δεν έχουν καμμία διάθεση να ξαναδώσουν τώρα τουλάχιστον άλλα επιπλέον για τίς άμεσες ανάγκες.!!!
Η βιωσιμότητα τού χρέους αποτελεί κρίσιμο μέγεθος για την συμμετοχή του ΔΝΤ στο Ελληνικό “πρόγραμμα” διάσωσης, και για να επιτευχθεί αυτό ή πρέπει να γίνει σοβαρό “κούρεμα” ή να διαγραφεί πλήρως το “χρέος” υπό "κάποιες" προϋποθέσεις.
Αυτές οι προϋποθέσεις είναι το αντικείμενο των συζητήσεων, οι οποίες γίνονται σήμερα σε ανώτατο επίπεδο και αποτελούν το σημείο διαφωνίας μεταξύ της κ. Λαγκάρντ και των Ευρωπαίων αξιωματούχων.
Οι προϋποθέσεις αυτές εν ολίγοις είναι το “παζάρι”, το οποίο εξελίσσεται σήμερα, με αντικείμενο το υπό ποίου έλεγχο θα είναι η Ελλάδα, τί ανταλλάγματα θα δώσει ο παραχωρών στο άλλο διαπραγματευόμενο μέρος αυτής της συναλλαγής ή της ένταξης στην σφαίρα επιρροής του, όπως λένε και οι διπλωμάτες.

Οι προσφορές και οι αντιπαροχές είναι ήδη καθ’οδόν όπως π.χ. oι κάτωθι :
Α) Να χορηγηθούν δάνεια από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΕΤΧΣ), άτοκα.
Β) Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, να προσφέρει στην Ελλάδα τα κέρδη τα οποία ενδεχομένως θα έχει από την πώληση ελληνικών ομολόγων, σε τιμή υψηλότερη από αυτή της αγοράς τους.
Γ) Οι απευθείας πληρωμές προς την Ελλάδα, σύμφωνα με την εφημερίδα “Sueddeutsche Zeitung”, προκειμένου να αποτραπεί ενδεχόμενη αποχώρηση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου από την τρόικα.
Δ) Το Eurogroup να δώσει βραχυπρόθεσμη λύση στο χρηματοδοτικό κενό της Ελλάδας, με 13,5 δισεκατομμύρια ευρώ ως το 2014 ατόκως, αφήνοντας ανοιχτό για αργότερα, το κενό για το διάστημα 2014-2016.
Ε) Να διατηρήσουν την σημερινή κυβέρνηση του κ. Σαμαρά, στηρίζοντάς την, και αναγορεύοντάς την ως την “κυβέρνηση σωτηρίας”, πιστώνοντάς την πολιτικά την “διαγραφή” του χρέους, στην τριμερή κυβέρνηση των νενέκων.


Βέβαια η αλήθεια θα αργήσει ως συνήθως να αποκαλυφθεί, εν προκειμένω υπό ποιες πρoυποθέσεις και ποιες δεσμεύσεις θα αναλάβει η χώρα έναντι των “ιδιοκτητών” της, ούτως ώστε να γίνει αυτή η διαγραφή του χρέους, η οποία προφανώς θα “πλασαριστεί” ώς η “Ευρωπαϊκή σωτηρία” και η μεγαλύτερη πολιτική επιτυχία των νενέκων. Ένα νέο "σχέδιο Μέρκελ". !!!
Εκτός από την γεωπολιτική της αξία, υπάρχουν και σοβαρές ενδείξεις ύπαρξης υδρογονανθράκων στην Ελλάδα, επομένως αποτελεί “καλή” επένδυση για τούς “μεγάλους” παίκτες του πλανήτη μας.!!!
Το κινεζικό ενδιαφέρον και η στρατηγικής σημασίας επιλογή της Ελλάδος ως πύλη εισόδου των προϊόντων των από τούς κινέζους, συνετέλεσε σοβαρά στην επιλογή της "συζήτησης" διαγραφής υπό όρους του "χρέους" της Ελλάδος.
Η στρατηγικής σημασίας επιλογή των κινέζων ευνοεί σημαντικά τα Γερμανικά συμφέροντα.
Την Ελλάδα δεν την ρωτά κανείς, έχει καταστεί προτεκτοράτο, ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΝΑ ΟΜΙΛΕΙ.
Παρ`ότι κάποιοι διαπραγματεύονται είς το όνομα και δια λογαριασμόν της!!!

Λάζαρος Ελευθεριάδης
aegeantimes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΟΝΟ ΟΥ ΤΙ ΔΑΝΑ ΣΧΟΛΙΑ