ΟΥ Οχι ΤΙ κάτι ΔΑΝΟΣ εκ της γής
Απόψεις που πηγάζουν από την άλλη άγνωστη πλευρά
ΑΒΑ(ήβη)+ΤΑΡ(τάρταρα) <> ΒΙΟΣ(ζωή)+ΑΔΑΣ(άδης)
Aιώνια εναλλαγή, στην βιολογική αρμονία
Η άλλη θέση στην καθημερινότητα, τό επέκεινα, ή αλήθεια της φαντασίας.
Βουτιά στόν άπειρο και άυλο κόσμο τών ιδεών.
Υποβάθμιση του χρήματος (χξς') σε μέσο εξυπηρέτησης και όχι υπέρτατη ανάγκη.
Ατυχώς ονομάσθηκε Χρήμα (ότι χρειαζόμαστε)
και Νόμισμα (ότι θεσπίσθηκε σαν αξία)
Εξαπατήσαμε τό είναι μας, και Εκπέσαμε.

Επικοινωνία: utidanos@gmail.com

Παρασκευή, 9 Νοεμβρίου 2012

Δικαστική απόφαση - σταθμός για άνεργη δανειολήπτρια !!!

Δικαστική απόφαση-σταθμό εξέδωσε το Ειρηνοδικείο Κισσάβου Λάρισας, βάσει της οποίας διαγράφονται τα χρέη της άνεργης δανειολήπτριας, κυρίας Ευαγγελίας Γιακωβή....

Το πλέον σημαντικό της απόφασης (38/2012) είναι το γεγονός ότι το δικαστήριο προσδιορίζει μηδενικές καταβολές στην αιτούσα χωρίς να λαμβάνει υπόψη ότι η ίδια διαθέτει κύρια κατοικία. Αντίθετα στο σκεπτικό της απόφασης υπερτερεί το γεγονός ότι η δανειολήπτρια διαθέτει, σήμερα, μηδενικό εισόδημα το οποίο δεν της επιτρέπει να ανταποκριθεί στις οικονομικές απαιτήσεις των πιστωτών της.

Η απόφαση του Ειρηνοδικείου βασίζεται στην παράγραφο 5 του άρθρου 8 του Νόμου 3869/2010 που αναφέρεται σε περιπτώσεις ανεργίας ή ελαχίστου εισοδήματος το οποίο δεν είναι ικανό για βιοπορισμό, καταλήγοντας σε απόφαση υπέρ της δανειολήπτριας, με την οποία ορίζονται μηδενικές καταβολές από μέρους της.

Διαγράφηκαν χρέη 335.000 ευρώ !!!

Πιο συγκεκριμένα το Ειρηνοδικείο αποφάνθηκε και απάλλαξε τη δανειολήπτρια από συνολικά χρέη 335.000 ευρώ. Τα χρέη της αιτούσας οφείλονταν σε πιστωτικές κάρτες και καταναλωτικά δάνεια που είχε εκδώσει και λάβει κατά το παρελθόν και πλέον –μετά την συρρίκνωση των εισοδημάτων της- αδυνατούσε να αποπληρώσει. Το αποτέλεσμα ήταν να περιέλθει δόλο σε μόνιμη αδυναμία πληρωμής των ληξιπρόθεσμων οφειλών της.

Βάσει της δικαστικής απόφασης η περίπτωση της δανειολήπτριας θα επανελέγχεται κάθε 11 μήνες ώστε να αξιολογείται διαρκώς η οικονομικής της κατάσταση.

Η διαδικασία αυτή θα επαναλαμβάνεται για τέσσερα έτη, ενώ σε περίπτωση που μετά το πέρας τους συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος η οικονομική της κατάσταση δεν διαφοροποιηθεί, τότε η υπόθεση δεν θα επανεξεταστεί και το χρέος θα διαγραφεί οριστικά.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η αιτούσα δανειολήπτρια κ. Ευαγγελία Γιακωβή είναι έφορος κίνησης πολιτών δανειοληπτών και πως η απόφαση αυτή είναι η δεύτερη απόφαση μετά από σκληρή ακροαματική διαδικασία με αντιπαράθεση όπου στο δεύτερο στάδιο του δικαστικού συμβιβασμού δεν κατατέθηκαν προτάσεις από τις τράπεζες.

Η zougla.gr επικοινώνησε και με τον επικεφαλής της Κίνησης Πολιτών Δανειοληπτών, κ. Γιώργο Μπαρτζώκη, ο οποίος δήλωσε: «Ευχαριστώ τους έλληνες ειρηνοδίκες που αντιλήφθηκαν από την πρώτη στιγμή τον σκοπό του νόμου και εφαρμόζουν μία κοινωνικο-οικονoμική δικαιοσύνη».

πηγή: Δημοτικό Σαφάρι