ΟΥ Οχι ΤΙ κάτι ΔΑΝΟΣ εκ της γής
Απόψεις που πηγάζουν από την άλλη άγνωστη πλευρά
ΑΒΑ(ήβη)+ΤΑΡ(τάρταρα) <> ΒΙΟΣ(ζωή)+ΑΔΑΣ(άδης)
Aιώνια εναλλαγή, στην βιολογική αρμονία
Η άλλη θέση στην καθημερινότητα, τό επέκεινα, ή αλήθεια της φαντασίας.
Βουτιά στόν άπειρο και άυλο κόσμο τών ιδεών.
Υποβάθμιση του χρήματος (χξς') σε μέσο εξυπηρέτησης και όχι υπέρτατη ανάγκη.
Ατυχώς ονομάσθηκε Χρήμα (ότι χρειαζόμαστε)
και Νόμισμα (ότι θεσπίσθηκε σαν αξία)
Εξαπατήσαμε τό είναι μας, και Εκπέσαμε.

Επικοινωνία: utidanos@gmail.com

Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

Προβληματισμός στο Ισραήλ για την επιτυχία των αεροπορικών επιχειρήσεων

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΣΒΑΛΛΟΥΝ ΑΚΟΜΑ

Δεύτερες σκέψεις φαίνεται ότι κάνουν οι Ισραηλινοί για την εισβολή στη Γάζα, καθώς ο αναπληρωτής πρωθυπουργός, Ντάνι Αγιαλόν, σε δηλώσεις του στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN δήλωσε ότι "Αν στις επόμενες 24-36 ώρες δεν σταματήσει η εκτόξευση ρουκετών προς τις πόλεις του Ισραήλ, είναι πολύ πιθανή η χερσαία επέμβαση των ισραηλινών δυνάμεων" δήλωση που εκτιμάται ότι αφήνει περιθώριο στην Hamas να "καθαρίσει" μόνο με αεροπορικούς βομβαρδισμούς.
Αλλά η σημαντικότερη εξέλιξη έρχεται από τον ίδιο τον Αρχηγό των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων πτέραρχο Benny Gantz κατά την διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο αρχηγείο των Ενόπλων Δυνάμεων του εβραϊκού κράτους, όπου ζήτησε να ενισχυθούν οι βομβαρδισμοί και η αποτελεσματικότητά τους.
Αυτό ίσως σημαίνει ότι στην παρούσα φάση οι Ισραηλινοί δεν θέλουν χερσαία εμπλοκή. Έχουν και την διεθνή πίεση, αλλά πάνω απ'όλα έχουν τον φόβο της Αιγύπτου: Θα δεχθούν να "νεκρωθεί" ως προς την ουσία της η συμφωνία του 1976 στον Καμπ Ντέϊβιντ; Η νυν μετριοπαθής ισλαμική κυβέρνηση είναι η "μήτρα" της Hamas. Οι δηλώσεις του Μ.Μόρσι προέδρου της Αιγύπτου είναι σαφείς: "Δεν θα αφήσουμε την Γάζα μόνη της αυτή την φορά".
Πάντως μόνο την νύχτα η Αεροπορία του Ισραήλ έπληξε 200 στόχους χτες το βράδυ μεταξύ των οποίων και το αρχηγείο του ηγέτη της Hamas το οποίο επλήγη από τέσσερις επιδρομές, το υπουργείο Εσωτερικών και ένα συγκρότημα κτιρίων της Αστυνομίας της Γάζας.
Από την πλευρά της η Hamas συνέχισε να βομβαρδίζει το Ισραήλ με νέες εκτοξεύσεις ρουκετών. Συνολικά 50 ρουκέτες εκτοξεύτηκαν σήμερα Σάββατο 17 Νοεμβρίου. Από την περασμένη Τετάρτη η Hamas έχει εκτοξεύσει 660 ρουκέτες εκ των οποίων 27 έχουν πλήξει κατοικημένες περιοχές.
Όπως αναφέρουν οι Ισραηλινοί το σύστημα Iron Dome έχει αναχαιτίσει μέχρι σήμερα 213 ρουκέτες..
Συνολικά από την περασμένη Τετάρτη η Αεροπορία του Ισραήλ έχει πλήξει 830 στόχους στην Γάζα αλλά από ότι φαίνεται αυτό δεν είναι αρκετό. Ποσοστό 20% μόνο είχε πραγματικά αποτελέσματα.
Και όταν λέμε "αποτελέσματα", εννοούμε ότι κτυπήθηκαν ομάδες που εκτόξευαν πυραυλους πριν προλάβουν να τους εκτοξεύσουν.
Συν τοις άλλοις οι Ισραηλινοι ανησυχούν μήπως ανοίξουν και δεύτερο μέτωπο στο Βορρά με την Χεζμπολά, η οποία μέχρι στιγμής δεν έχει εμπλοκή. Κάτι που θα δημιουργούσε σοβαρότατα προβλήματα στο Τελ ΑβίβαΤο πρόβλημα για τους Ισραηλινούς είναι ότι ο ηγέτης της σιιτικής οργάνωσης του Λιβάνου, Χασάν Νασράλα, είναι «αλεπού» και το παιχνίδι αυτό το γνωρίζει, ενώ λόγω του ότι βρίσκεται υπό πίεση λόγω Συρίας, δεν επιθυμεί να δώσει πρόσχημα στους ισραηλινούς να στραφούν εναντίον της Χεζμπολάχ…

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΟΝΟ ΟΥ ΤΙ ΔΑΝΑ ΣΧΟΛΙΑ