ΟΥ Οχι ΤΙ κάτι ΔΑΝΟΣ εκ της γής
Απόψεις που πηγάζουν από την άλλη άγνωστη πλευρά
ΑΒΑ(ήβη)+ΤΑΡ(τάρταρα) <> ΒΙΟΣ(ζωή)+ΑΔΑΣ(άδης)
Aιώνια εναλλαγή, στην βιολογική αρμονία
Η άλλη θέση στην καθημερινότητα, τό επέκεινα, ή αλήθεια της φαντασίας.
Βουτιά στόν άπειρο και άυλο κόσμο τών ιδεών.
Υποβάθμιση του χρήματος (χξς') σε μέσο εξυπηρέτησης και όχι υπέρτατη ανάγκη.
Ατυχώς ονομάσθηκε Χρήμα (ότι χρειαζόμαστε)
και Νόμισμα (ότι θεσπίσθηκε σαν αξία)
Εξαπατήσαμε τό είναι μας, και Εκπέσαμε.

Επικοινωνία: utidanos@gmail.com

Παρασκευή, 12 Απριλίου 2013

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ – Μαγνητικά πεδία σε ανηφόρα στο Οίτυλο!

Στο Οίτυλο, τα αυτοκίνητα κατεβαίνουν την ανηφόρα και ανεβαίνουν την κατηφόρα…
Σε μια περιοχή κοντά στο Οίτυλο του Δήμου Ανατολικής Μάνης, ο μικρός Σιδέρης Κελεπούρης ανακάλυψε εντελώς τυχαία με τη φίλη του την Κατερίνα, ένα σπάνιο φαινόμενο που έχει να κάνει με μαγνητικά πεδία.
Όπως εξηγεί ο Σιδέρης, είχαν πάει εκδρομή με προορισμό την Καρδαμύλη. Σε ένα σημείο της διαδρομής, το τοπίο ήταν φανταστικό και σταμάτησαν να το αποθανατίσουν με τη φωτογραφική τους μηχανή.
Η οδηγός όμως είχε ξεχάσει να βάλει χειρόφρενο, και έμειναν άφωνοι όταν είδαν το αυτοκίνητο αντί να προχωρά προς την κατηφόρα να ανεβαίνει σβηστό και μόνο του την… ανηφόρα.
Το γεγονός αυτό δεν το συναντά κανείς κάθε μέρα, οπότε ο Σιδέρης και η Κατερίνα τηλεφώνησαν στην apela.gr και μας εξήγησαν για το σπάνιο αυτό φαινόμενο, οπότε το συνεργείο εξωτερικών μεταδόσεων της apela πήγε στο σημείο, έκανε τα πειράματά του, μίλησε με περαστικούς και δείτε τα αποτελέσματα στο παρακάτω video…

Apela.gr
maniatika

Αώοι θεοί θεωρούνται και οι «αργοί λίθοι» ή «Βαίτυλοι», που αντιπροσώπευαν και λατρευόταν σαν θεότητες. Αυτοί οι λίθοι αρχικά παρουσιάζονται χωρίς καμία επεξεργασία, σε αντίθεση με τα αγάλματα, και αργότερα με διάφορα απλά γεωμετρικά σχήματα. Στην ανατολή συναντιόνται με το όνομα Vet-el που ταιριάζει με την ηχητική μίμηση της ελληνικής λέξεως. Ο ηλιακός θεός των Αιγυπτίων Ρά εκτιμάτο με οβελίσκο. περισσότερα και ενδιαφέροντα....
ΟΥ ΤΙ ΔΑΝΟΣ