ΟΥ Οχι ΤΙ κάτι ΔΑΝΟΣ εκ της γής
Απόψεις που πηγάζουν από την άλλη άγνωστη πλευρά
ΑΒΑ(ήβη)+ΤΑΡ(τάρταρα) <> ΒΙΟΣ(ζωή)+ΑΔΑΣ(άδης)
Aιώνια εναλλαγή, στην βιολογική αρμονία
Η άλλη θέση στην καθημερινότητα, τό επέκεινα, ή αλήθεια της φαντασίας.
Βουτιά στόν άπειρο και άυλο κόσμο τών ιδεών.
Υποβάθμιση του χρήματος (χξς') σε μέσο εξυπηρέτησης και όχι υπέρτατη ανάγκη.
Ατυχώς ονομάσθηκε Χρήμα (ότι χρειαζόμαστε)
και Νόμισμα (ότι θεσπίσθηκε σαν αξία)
Εξαπατήσαμε τό είναι μας, και Εκπέσαμε.

Επικοινωνία: utidanos@gmail.com

Σάββατο 27 Απριλίου 2013

Νεκταρία Καραντζή


Η Νεκταρία Καραντζή είναι ψάλτρια και τραγουδίστρια παραδοσιακής μουσικής.
Κατάγεται από τη Λακωνία. Είναι η πρώτη γυναίκα ψάλτρια στην Ελλάδα η οποία έχει επίσημη δισκογραφία βυζαντινής μουσικής από τα 14 χρόνια της και ενεργό θητεία στο αναλόγιο εκκλησιών, ως ιεροψάλτρια, από τα 9 χρόνια της.
Απόφοιτος της Νομικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με μεταπτυχιακά στον Τομέα Ποινικού Δικαίου και στον Τομέα Εκκλησιαστικού Δικαίου από τη Νομική τουΚαποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, είναι σήμερα υποψήφια διδάκτωρ Νομικής.

Είναι νομικός σύμβουλος σε θέματα πνευματικής ιδιοκτησίας, ενώ ειδικεύεται στα θέματα Ποινικής Προστασίας της Πνευματικής Ιδιοκτησίας. Αριστούχος με διάκριση από τη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητρόπολης Πειραιώς, είναι ψάλτρια από τα 9 της χρόνια σε διάφορους ναούς, μεταξύ των οποίων ο Ι.Ν. Αγ. Παρασκευής Μαλακάσας, το Ι.Η. Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στο Μήλεσι Ωρωπού (γνωστό ως μοναστήρι του Γέροντα Πορφυρίου) και ο Ι.Ν. Παναγίας "Ρόδον το Αμάραντον" στην Καλλίπολη Πειραιά.
Στη βυζαντινή μουσική μαθήτευσε κυρίως κοντά στον πρωτοψάλτη και καθηγητή Β.Μ., φιλόλογο-θεολόγο κ. Δημήτρη Βερύκιο.
Από το 2004, συνεργάζεται, σε συναυλίες και δισκογραφία, με τον κορυφαίο ερμηνευτή και δάσκαλο της δημοτικής μας παράδοσης Χρόνη Αηδονίδη, στον οποίο μαθήτευσε στο παραδοσιακό τραγούδι Θράκης, Μ. Ασίας και Μακεδονίας. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα φωνητικής με τον Θάνο Πετράκη και την Ντίνα Γουδιώτη και ιδιαίτερα μαθήματα πιάνου και δυτικής μουσικής. Συμμετείχε στην τηλεοπτική μουσική σειρά 7 εκπομπών «Επικράνθη» της ΕΤ1 με τον Χρόνη Αηδονίδη, τον Δημήτρη Βερύκιο, τονΓρηγόρη Βαλτινό και την Κοραλία Καράντη.
Υπήρξε ραδιοφωνικός παραγωγός της εκπομπής «Μουσικοί Παραδοσιακοί Αντίλαλοι» μαζί με τον Χρόνη Αηδονίδη, στο ραδιόφωνο τηςΠειραϊκής Εκκλησίας (2006-2007).

Δισκογραφία
  • 1. κασέτα: Ιησού Γλυκήτατε (εκδ. 1993) (βυζαντινοί ύμνοι με τον Γέροντα Πορφύριο, όπου η Νεκταρία ψάλλει βυζαντινούς εκκλησιαστικούς ύμνους).
  • 2. κασέτα: Υμνήσωμεν πάντες θεοπρεπώς (εκδ. 1996) (βυζαντινοί ύμνοι με τον Γέροντα Πορφύριο, όπου η Νεκταρία ψάλλει βυζαντινούς εκκλησιαστικούς ύμνους).
  • 3. κασέτα: Ευλογητός ο Θεός (εκδ. 1998) (βυζαντινοί ύμνοι με τον Γ.Πορφύριο, όπου η Νεκταρία ψάλλει βυζαντινούς εκκλησιαστικούς ύμνους).
  • 4. κασέτα και cd: Προκαθάρωμεν εαυτoύς (εκδ. 2001) (βυζαντινοί ύμνοι με τον Γ.Πορφύριο, όπου η Νεκταρία ψάλλει βυζαντινούς εκκλησιαστικούς ύμνους).
  • 5. κασέτα και cd: Μικρός Παρακλητικός Κανόνας (υπό έκδοση) (με τον Γ. Πορφύριο, όπου η Νεκταρία ψάλλει βυζαντινούς εκκλησιαστικούς ύμνους)
  • 6. διπλό CD: Όταν οι Δρόμοι Συναντιούνται (εκδ. 2004, Μελωδικό Καράβι και Sony), με τον Χρόνη Αηδονίδη και τη Νεκταρία Καραντζή, με παραδοσιακά τραγούδια της Θράκης και της Μ.Ασίας και βυζαντινούς εκκλησιαστικούς ύμνους).
  • 7. διπλό CD/DVD: ΕΠΙΚΡΑΝΘΗ (εκδ. 2006, Αποστολική Διακονία της Εκκλησίας της Ελλάδος), με τον Χρόνη Αηδονίδη και τη Νεκταρία Καραντζή, με βυζαντινούς ύμνους της Μ. Εβδομάδας, που ακουστηκαν στην σειρά της ΕΤ1 "Επικράνθη", παραγωγής 2005.
  • 8. cd: Το δαχτυλίδι του αυτοκράτορα (εκδ. 2006, Αποστολική Διακονία της Εκκλησίας της Ελλάδος) το οποίο συνοδεύει το ομώνυμο βιβλίο της Γαλάτειας Γρηγοριάδου-Σουρέλη, στο οποίο συμμετέχει η Νεκταρία ερμηνεύοντας δύο τραγούδια σε μουσική του συνθέτη Γιώργου Βούκανου.
  • 9. συλλεκτικό cd: 1936-2006: Αποστολική Διακονία/70 χρόνια προσφοράς στην Εκκλησία και τους λαούς του κόσμου (εκδ. 2006, Αποστολική Διακονία της Εκκλησίας της Ελλάδος), με βυζαντινούς ύμνους, όπου η Νεκταρία ψάλλει βυζαντινούς εκκλησιαστικούς ύμνους.
  • 10. cd: Να τα πούμε; της Εστουδιαντίνας (2009) όπου η Νεκταρία τραγουδά τα παραδοσιακά κάλαντα της Θράκης με τον Χρόνη Αηδονίδη και τα παραδοσιακά κάλαντα της Ρόδου με τον Βασίλη Καζούλλη.
  • 11. συλλεκτικό cd Χρόνης Αηδονίδης, ο δάσκαλος της παράδοσης έκδ. περιοδικό ΔΙΦΩΝΟ (Νοέμβριος 2009), όπου η Νεκταρία ψάλλει βυζαντινούς εκκλησιαστικούς ύμνους και παραδοσιακά τραγούδια
  • 12. συλλεκτικό cd Καλωσορίσατε (ζωντανή ηχογράφηση από το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών - Συναυλία για 70 χρόνια Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, με μουσική Γιώργου Βούκανου), όπου η Νεκταρία τραγουδά παραδοσιακά τραγούδια (2009)
  • 13. διπλό cd Άφραστον Θαύμα (Legend/7), μαζί με τον Χρόνη Αηδονίδη και τη Νεκταρία Καραντζή, με βυζαντινούς εκκλησιαστικούς ύμνους (2010)
Συναυλίες-συμμετοχές
Πρώτη της εμφάνιση σε συναυλιακό κοινό ήταν στις 25.5.2004 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, συμμετέχοντας σε εκδήλωση αφιερωμένη στα 50 χρόνια προσφοράς στον παραδοσιακό μουσικό ελληνικό πολιτισμό του Χρόνη Αηδονίδη. Από τότε, εμφανίζεται σε επιλεγμένες συναυλίες παραδοσιακής και βυζαντινής μουσικής στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Συνεργάζεται επίσης με τον συνθέτη Γιώργο Βούκανο, σε συναυλίες και δισκογραφία.
Εξωτερικοί σύνδεσμοι
Official Website - Επίσημη Ιστοσελίδα
Music Page
Αφιέρωμα για τη Νεκταρία Καραντζή, στο ieropsaltis.com

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΟΝΟ ΟΥ ΤΙ ΔΑΝΑ ΣΧΟΛΙΑ