ΟΥ Οχι ΤΙ κάτι ΔΑΝΟΣ εκ της γής
Απόψεις που πηγάζουν από την άλλη άγνωστη πλευρά
ΑΒΑ(ήβη)+ΤΑΡ(τάρταρα) <> ΒΙΟΣ(ζωή)+ΑΔΑΣ(άδης)
Aιώνια εναλλαγή, στην βιολογική αρμονία
Η άλλη θέση στην καθημερινότητα, τό επέκεινα, ή αλήθεια της φαντασίας.
Βουτιά στόν άπειρο και άυλο κόσμο τών ιδεών.
Υποβάθμιση του χρήματος (χξς') σε μέσο εξυπηρέτησης και όχι υπέρτατη ανάγκη.
Ατυχώς ονομάσθηκε Χρήμα (ότι χρειαζόμαστε)
και Νόμισμα (ότι θεσπίσθηκε σαν αξία)
Εξαπατήσαμε τό είναι μας, και Εκπέσαμε.

Επικοινωνία: utidanos@gmail.com

Παρασκευή, 10 Μαΐου 2013

Την Κυριακή 12 Μαΐου η 8η συνάντηση στο «Χωριό Παραγωγών» του Δήμου Βύρωνα

Νέα συνάντηση έχουν καταναλωτές και παραγωγοί στο «Χωριό Παραγωγών» του Δήμου Βύρωνα, την Κυριακή 12 Μαΐου. Στο 8ο κατά σειρά ραντεβού, το καταναλωτικό κοινό μπορεί, από τις 9 το πρωί μέχρι και τις 4 το απόγευμα, στο πάρκο Καραολή και Δημητρίου, να προμηθευτεί απευθείας, χωρίς μεσάζοντες, περισσότερα από 140 εγγυημένης ποιότητας και με πιστοποίηση ταυτότητας ελληνικά προϊόντα, που διαθέτουν σε ανταγωνιστικές τιμές, 23 παραγωγοί-συνεταιρισμοί από όλη τη χώρα.

Ήδη, από τον προηγούμενο μήνα το «Χωριό Παραγωγών» δίνει ραντεβού κάθε 15 μέρες με τους καταναλωτές, καθώς η ζήτηση πιστοποιημένων και ελληνικών προϊόντων σε ανταγωνιστικές τιμές είναι ιδιαίτερα αυξημένη.

Ενδεικτικό της μεγάλης ανταπόκρισης από πλευράς καταναλωτικού κοινού για το «Χωριό Παραγωγών» είναι το γεγονός ότι μέχρι σήμερα –στις 7 συνολικά συναντήσεις- έχουν διατεθεί απευθείας στους καταναλωτές περισσότεροι από 400 τόνοι προϊόντων, ενώ μεγάλο είναι και το ενδιαφέρον των ίδιων των παραγωγών – συνεταιρισμών, καθώς μέχρι σήμερα έχουν συμμετάσχει περίπου 35 παραγωγοί από 17 νομούς της χώρας.

«Η λειτουργία του ‘Χωριού Παραγωγών’ έχει γίνει μια αγαπημένη συνήθεια που καλύπτει μια βασική ανάγκη για τους καταναλωτές στον Βύρωνα: την παροχή προϊόντων σε χαμηλότερες τιμές και παράλληλα τη διασφάλιση της ποιότητάς τους. Αυτό ακριβώς είναι που βρίσκουν στο ‘Χωριό Παραγωγών’ και στηρίζουν μέχρι σήμερα την πρωτοβουλία του Δήμου μας, αντιλαμβανόμενοι απόλυτα ότι στόχος μας ήταν εξαρχής και παραμένει το δικό τους συμφέρον» επισημαίνει ο Δήμαρχος Βύρωνα Νίκος Χαρδαλιάς και προσθέτει: «Εξάλλου, κύριο μέλημά μας είναι οι επιλογές που προσφέρουμε στον πολίτη να συνδέονται με τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας, έχοντας πάντα ως γνώμονα το συμφέρον των συμπολιτών μας».

Στα προϊόντα που διατίθενται αυτή τη φορά στο «Χωριό Παραγωγών» περιλαμβάνονται: ελαιόλαδο, ελιές, γαλακτοκομικά, όσπρια, ρύζι και ζυμαρικά, πατάτες, μέλι, αλεύρι, αυγά, αφεψήματα και αρωματικά, φρούτα εποχής, ξηροί καρποί, παραδοσιακά προϊόντα από την Τήνο, μπισκότα ξυλόφουρνου, ξερά σύκα, παξιμάδια, μαρμελάδες και γλυκά κουταλιού, χαλβάς, λουκούμια, ρακόμελο, κρασί, σταφίδα, μανιτάρια και λουκάνικα.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα 213 2008652 (Κώστας Πετρόπουλος) και 213 2008658 (Ειρήνη Μανωλά).

Οι συγκοινωνίες που εξυπηρετούν την πρόσβαση στο «Χωριό Παραγωγών» είναι: λεωφορεία 203, 204, 212, 232, 732 και το τρόλεϊ 11. Οι κάτοικοι του Βύρωνα έχουν στη διάθεσή τους και τη Δημοτική Συγκοινωνία.

Οι επόμενες συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν:

- Κυριακή 26 Μαΐου 2013
- Κυριακή 9 και Κυριακή 23 Ιουνίου 2013
- Κυριακή 7 Ιουλίου 2013

πηγή: Επίσημη Ιστοσελίδα Δήμου Βύρωνα