ΟΥ Οχι ΤΙ κάτι ΔΑΝΟΣ εκ της γής
Απόψεις που πηγάζουν από την άλλη άγνωστη πλευρά
ΑΒΑ(ήβη)+ΤΑΡ(τάρταρα) <> ΒΙΟΣ(ζωή)+ΑΔΑΣ(άδης)
Aιώνια εναλλαγή, στην βιολογική αρμονία
Η άλλη θέση στην καθημερινότητα, τό επέκεινα, ή αλήθεια της φαντασίας.
Βουτιά στόν άπειρο και άυλο κόσμο τών ιδεών.
Υποβάθμιση του χρήματος (χξς') σε μέσο εξυπηρέτησης και όχι υπέρτατη ανάγκη.
Ατυχώς ονομάσθηκε Χρήμα (ότι χρειαζόμαστε)
και Νόμισμα (ότι θεσπίσθηκε σαν αξία)
Εξαπατήσαμε τό είναι μας, και Εκπέσαμε.

Επικοινωνία: utidanos@gmail.com

Παρασκευή, 24 Μαΐου 2013

Δελτίο Τύπου για τις νέες ταινίες γνησιότητας των φαρμάκων

23 Μαΐου 2013
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΓΕΙΑΣ


Αθήνα, 23 Μαΐου 2013
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Παρουσιάσθηκαν σήμερα από τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας κ. Μάριο Σαλμά, τον Αντιπρόεδρο του ΕΟΦ κ. Παναγιώτη Βασιλάκηκαι την Αντιπρόεδρο του ΕΟΦ κ. Μαρία Σκουρολιάκου, οι νέες ταινίες γνησιότητας των φαρμάκων.
Το συγκεκριμένο σύστημα αποκλείει κάθε μορφή παραποίησης της ταινίας καθώς είναι υδατογραφημένη όπως τα χαρτονομίσματα. Ο έλεγχος για την γνησιότητα των ταινιών θα πραγματοποιείται με ειδικό μηχάνημα του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων.
Επίσης στο κάθε κουτί θα υπάρχει πλέον μοναδιαίος αριθμός ο οποίος δεν μπορεί να σβηστεί, όπως γινόταν στο παρελθόν.
Ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας κ. Μάριος Σαλμάς προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση :
Με γνώμονα την ασφάλεια και την προστασία υγείας των ελλήνων πολιτών προχωρούμε σήμερα στην αλλαγή των ταινιών γνησιότητας φαρμάκων. Με αυτό τον τρόπο διασφαλίζουμε ώστε να μην υπάρχει κλοπή στο σύστημα διακίνησης φαρμάκων με πλαστές ταινίες γνησιότητας και ότι οι ασθενείς θα παίρνουν γνήσια φάρμακα. Όλη αυτή η προσπάθεια αποδίδει εκατοντάδες εκατομμύρια από την εφαρμοζόμενη πολιτική μας. Μέρος του οφέλους αυτού θα το επιστρέψουμε το προσεχές διάστημα πίσω στον ελληνικό λαό.
Ο Αντιπρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων κ. Παναγιιώτης Βασιλάκης δήλωσε :
Ο λόγος που οι βελτιώσεις αυτές ανακοινώνονται συνεχώς και βλέπετε και τόσο γρήγορα να έρχονται στο φως της δημοσιότητας, είναι θα έλεγα ο χαρακτήρας του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας κ. Σαλμά ,ο οποίος δείχνει ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον και έχει τη δυνατότητα να κατανοεί αρκετά καλά τα τεχνικά θέματα που του θέτουμε εμείς. Αυτό σίγουρα αποτελεί ζήτημα ιδιοσυγκρασίας και χαρακτήρα και νομίζω ότι αυτό είναι ένα από τα θέματα που πρέπει κανείς να το κατανοήσει, άσχετα αν δεν έχει να κάνει με την πολιτική, με την έννοια της καθημερινότητας που ζούμε.
Η Αντιπρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων κ. Μαρία Σκουρολιάκου τόνισε:
Έχει γίνει μια τεράστια δουλειά στον ΕΟΦ με την εποπτεία και την καθοδήγηση του Υπουργείου, έτσι ώστε το φάρμακο που παράγεται να θεωρηθεί στην Ελλάδα και στο εξωτερικό ότι είναι το σωστά παραγόμενο. Επίσης γίνεται μια δουλειά ελέγχου έτσι ώστε ο Έλληνας φορολογούμενος να ξέρει που πάνε τα χρήματά του γιατί όπως ξέρετε και ο ΕΟΦ είναι μια κρατική υπηρεσία. Από την άλλη οι έλεγχοι εντατικοποιούνται.