ΟΥ Οχι ΤΙ κάτι ΔΑΝΟΣ εκ της γής
Απόψεις που πηγάζουν από την άλλη άγνωστη πλευρά
ΑΒΑ(ήβη)+ΤΑΡ(τάρταρα) <> ΒΙΟΣ(ζωή)+ΑΔΑΣ(άδης)
Aιώνια εναλλαγή, στην βιολογική αρμονία
Η άλλη θέση στην καθημερινότητα, τό επέκεινα, ή αλήθεια της φαντασίας.
Βουτιά στόν άπειρο και άυλο κόσμο τών ιδεών.
Υποβάθμιση του χρήματος (χξς') σε μέσο εξυπηρέτησης και όχι υπέρτατη ανάγκη.
Ατυχώς ονομάσθηκε Χρήμα (ότι χρειαζόμαστε)
και Νόμισμα (ότι θεσπίσθηκε σαν αξία)
Εξαπατήσαμε τό είναι μας, και Εκπέσαμε.

Επικοινωνία: utidanos@gmail.com

Τρίτη, 11 Ιουνίου 2013

Στον δρόμο 32 εργαζόμενοι απο την Lafarge!! (αποκλειστικό)


ΨΗΦΙΣΜΑ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ LAFARGE
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΥΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΤΣΙΜΕΝΤΑΔΙΚΟΥ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ
ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Όλοι εμείς που συμμετέχουμε σήμερα, 11 Ιουνίου 2013, στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας, που διοργάνωσε η Ένωση Εργαζομένων Τσιμέντων Χαλκίδας, μπροστά στο κτίριο των κεντρικών γραφείων της Lafarge στην Παιανία Αττικής.

ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ την αμέριστη συμπαράστασή μας στον αγώνα των εργαζομένων του τσιμεντάδικου Χαλκίδας για την επαναλειτουργία του εργοστασίου και την ανάκληση των απολύσεων που πραγματοποιεί η Lafarge.

ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ την κερδοσκοπική απόφαση της Lafarge να χαρακτηρίσει ένα σύγχρονο και ανταγωνιστικό εργοστάσιο ως μη βιώσιμο προκειμένου να δικαιολογήσει την παύση λειτουργίας του και τις ομαδικές απολύσεις ώστε απαλλαγμένη από το υπάρχον προσωπικό, από συλλογικές συμβάσεις και εργασιακά δικαιώματα να το επαναλειτουργήσει στο μέλλον ανενόχλητη και ίσως με νέα «δραστηριότητα».

Την ασέβεια και τον εκβιασμό της προς τους θεσμούς, προς τους οποίους προσέφυγε και επειδή δεν της ενέκριναν την ομαδική απόλυση 229 εργαζομένων, μιας και δεν προσκόμισε κανένα οικονομικό στοιχείο από το οποίο να προκύπτει η μη βιωσιμότητα του εργοστασίου, να πραγματοποιεί τις απολύσεις κάνοντας χρήση του ανώτατου προβλεπόμενου ορίου 5% ανά μήνα.

ΚΑΛΟΥΜΕ τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας κ. Σαμαρά τον Υπουργό οικονομικών κ. Στουρνάρα, τον Υπουργό ανάπτυξης κ. Χατζηδάκη, οι οποίοι στις 17 Δεκεμβρίου 2012 συναντήθηκαν με εκπροσώπους πολυεθνικών εταιρειών, μεταξύ των οποίων και της Lafarge, να μας ενημερώσουν αν ισχύουν οι δηλώσεις τους ότι οι πολυεθνικές δεσμεύτηκαν στην διεύρυνση των επενδύσεων τους ώστε να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας, μιας και η Lafarge τους διαψεύδει στην πράξη.

ΖΗΤΑΜΕ από την Κυβέρνηση και τα κόμματα που την στηρίζουν, την Αντιπολίτευση, τους βουλευτές της Εύβοιας, την Περιφερειακή και Τοπική Αυτοδιοίκηση, να στείλουν ένα αποφασιστικό μήνυμα προς την πολυεθνική
Lafarge  να σταματήσει το κερδοσκοπικό της παιχνίδι.

ΕΠΙΜΕΝΟΥΜΕ ότι το τσιμεντάδικο της Χαλκίδας είναι ένα εργοστάσιο βιώσιμο, σύγχρονο και άκρως ανταγωνιστικό που πρέπει να μείνει ζωντανό, και το οποίο με την δραστηριότητά του από το 1926 έχει συμβάλλει στην ανάπτυξη της Εθνικής οικονομίας, καθώς και στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της περιοχής.

Αν ωστόσο η  Lafarge συνεχίζει να ισχυρίζεται πως είναι μη βιώσιμο, θα πρέπει η Ελληνική Κυβέρνηση να διερευνήσει σοβαρά, την πιθανότητα ανάληψης της λειτουργίας του από άλλον φορέα.
ΥΠΟΣΧΟΜΑΣΤΕ ότι θα εξακολουθήσουμε να στηρίζουμε τον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων του τσιμεντάδικου της Χαλκίδας μέχρι να ανακληθούν οι απολύσεις και να επαναλειτουργήσει το εργοστάσιο.