ΟΥ Οχι ΤΙ κάτι ΔΑΝΟΣ εκ της γής
Απόψεις που πηγάζουν από την άλλη άγνωστη πλευρά
ΑΒΑ(ήβη)+ΤΑΡ(τάρταρα) <> ΒΙΟΣ(ζωή)+ΑΔΑΣ(άδης)
Aιώνια εναλλαγή, στην βιολογική αρμονία
Η άλλη θέση στην καθημερινότητα, τό επέκεινα, ή αλήθεια της φαντασίας.
Βουτιά στόν άπειρο και άυλο κόσμο τών ιδεών.
Υποβάθμιση του χρήματος (χξς') σε μέσο εξυπηρέτησης και όχι υπέρτατη ανάγκη.
Ατυχώς ονομάσθηκε Χρήμα (ότι χρειαζόμαστε)
και Νόμισμα (ότι θεσπίσθηκε σαν αξία)
Εξαπατήσαμε τό είναι μας, και Εκπέσαμε.

Επικοινωνία: utidanos@gmail.com

Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

Ίδρυση ΓΟΝ.ΙΣ. Ηλείας

Στο πλαίσιο της Πανελλαδικής Λειτουργίας του Μ.Κ.Ο. ΓΟΝ.ΙΣ., θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 1η Σεπτεμβρίου, στις 11 το πρωί, στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο η Ιδρυτική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Γονέων για το Παιδί.
Καλούνται όλοι, είτε είναι γονείς είτε όχι, να έρθουν να ενημερωθούν και να συμμετάσχουν ενεργά για την στήριξη της οικογένειας και των οικογενειακών σχέσεων, που τα τελευταία χρόνια έχει δεχθεί πλήγματα τόσο σε κοινωνικό, προσωπικό όσο και οικονομικό επίπεδο.
Στην Ελλάδα, ο ΜΚΟ ΓΟΝ.ΙΣ., είναι ο μόνος αναγνωρισμένος φορέας για τη Γονεϊκή Ισότητα. Από το 2006, οπότε ιδρύθηκε ο ΜΚΟ, διαπιστώθηκε ότι η γονεϊκή Ισότητα αντιμετωπίζεται στην Ελλάδα, σε αντίθεση με τον υπόλοιπο πολιτισμένο κόσμο, ακόμα σε λανθασμένη βάση με προκαταλήψεις, ιδεοληψίες και παρωχημένα στερεότυπα, με αποτέλεσμα τις προβληματικές σχέσεις μεταξύ των γονέων και των παιδιών στις περιπτώσεις διαζυγίου και διάστασης.
Ο ΓΟΝ.ΙΣ. διαπίστωσε υποστηρίζοντας τα μέλη του, ότι δεν υπάρχει φορέας με εξειδικευμένη επιστημονική γνώση στην αντιμετώπιση των πρακτικών προβλημάτων και των εν θερμώ καταστάσεων που προκύπτουν στις διάφορες φάσεις του διαζυγίου, ακυρώνοντας έτσι στην ουσία την Γονεϊκή Ισότητα με αποτέλεσμα, τα παιδιά να μην απολαμβάνουν την φροντίδα και των δύο γονέων.
Στόχος του ΓΟΝ.ΙΣ., αλλά και όλων των συλλόγων ΓΟΝ.ΙΣ που θα δημιουργηθούν στην Ελλάδα, είναι η πρόληψη των συγκρούσεων και των ενδοοικογενειακών προστριβών μέσα από την έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση της κοινωνίας και εν τέλει η αποφυγή του διαζυγίου.
Ο ΓΟΝ.ΙΣ. οργάνωσε επιστημονικά και παρέχει δωρεάν υπηρεσίες για την ενίσχυση της Γονεϊκής ιδιότητος και των δύο γονέων στα μέλη του και όχι μόνο με ειδικούς (κοινωνικοί λειτουργοί, ψυχολόγοι, παιδοψυχολόγοι, παιδοψυχίατροι, εκπαιδευτικοί, νομικοί, σύμβουλοι ψυχικής υγείας, σύμβουλοι προσωπικής ανάπτυξης, λογοθεραπευτές, φυσικοθεραπευτές) μέσα από:
• ¨Κάθε Πέμπτη¨ ανοιχτή ομάδα συνάντησης,
• Κέντρο στήριξης Οικογενειακών Σχέσεων,
• Σχολές Γονέων,
• Υποστηρικτικές ομάδες προσωπικής ανάπτυξης,
• Ομάδες διαχείρισης συναισθημάτων και κρίσεων,
• Πρόγραμμα παρέμβασης για την διαχείριση του στρες για τα παιδιά των μελών,
• Δημιουργικά εργαστήρια για τα παιδιά,
• Αιμοδοσία
Μετά την καταξίωση του ΓΟΝ.ΙΣ και της προσφοράς του στο κοινωνικό σύνολο, προχωρήσαμε στην αναβάθμιση της δομής, έτσι ώστε να ανταποκριθούμε στις ανάγκες της κοινωνίας και εν γένει της οικογένειας σε όλη την Ελλάδα.
Η νέα δομή του ΓΟΝ.ΙΣ. είναι κατά τόπους Σωματεία, κυρίως σε μεγάλα αστικά κέντρα Πανελλαδικά.
Η Ένωση αυτών των Σωματείων είναι ο κεντρικός φορέας ΓΟΝ.ΙΣ. με την μορφή της Α.Μ.Κ.Ε. (Αστικής μη κερδοσκοπικής Εταιρείας).
Η δημιουργία του κεντρικού φορέα καλύπτει την ανάγκη για κοινή εκπροσώπηση και συντονισμό των θετικών δράσεων του ΓΟΝ.ΙΣ. πανελλαδικά προς την κοινωνία και την πολιτεία. Αποτελεί δηλαδή τον πολλαπλασιαστή παρεμβατικής ενέργειας στα θεσμικά όργανα και υποστήριξης των μελών του.
Μέσα στο πλαίσιο των δωρεάν υπηρεσιών και παροχών του ΓΟΝ.ΙΣ. προς τα μέλη του, εντάσσονται θετικές δράσεις για τη διαχείριση κρίσεων που προκύπτουν μέσα στο πλαίσιο της οικογένειας και έχουν ως στόχο την ενημέρωση και πρακτική στήριξη των γονέων, την προστασία του παιδιού και την ανάγκη του για την ενεργή συμμετοχή και των δύο γονέων στην ανατροφή του.

Ο κ. Διονύσιος Σταθόπουλος μέλος του ΓΟΝ.ΙΣ συντονίζει την ίδρυση του συλλόγου στο νομό.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε στα
τηλέφωνα: 262140 0005, 6944136959 με τον κ. Διονύση Σταθόπουλο
ή με την κα Φρόσω Μπεκρή, στη διεύθυνση Μιαούλη 3, 4ος όροφος,
και στο ΓΟΝ.ΙΣ: 2103251850 , www.gonis.org.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΟΝΟ ΟΥ ΤΙ ΔΑΝΑ ΣΧΟΛΙΑ