ΟΥ Οχι ΤΙ κάτι ΔΑΝΟΣ εκ της γής
Απόψεις που πηγάζουν από την άλλη άγνωστη πλευρά
ΑΒΑ(ήβη)+ΤΑΡ(τάρταρα) <> ΒΙΟΣ(ζωή)+ΑΔΑΣ(άδης)
Aιώνια εναλλαγή, στην βιολογική αρμονία
Η άλλη θέση στην καθημερινότητα, τό επέκεινα, ή αλήθεια της φαντασίας.
Βουτιά στόν άπειρο και άυλο κόσμο τών ιδεών.
Υποβάθμιση του χρήματος (χξς') σε μέσο εξυπηρέτησης και όχι υπέρτατη ανάγκη.
Ατυχώς ονομάσθηκε Χρήμα (ότι χρειαζόμαστε)
και Νόμισμα (ότι θεσπίσθηκε σαν αξία)
Εξαπατήσαμε τό είναι μας, και Εκπέσαμε.

Επικοινωνία: utidanos@gmail.com

Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

«Ζυγίζει» το ρωσικό σχέδιο ο Ομπάμα



Να μελετήσει τη ρωσική πρόταση άλλα και να διατηρήσει την πίεση κατά του καθεστώτος Άσαντ αποφάσισε ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, την ώρα που η Συρία δείχνει διατεθειμένη να θέσει υπό διεθνή έλεγχο το χημικό οπλοστάσιο της.
Μετά τις τελευταίες εξελίξεις, αναβάλλεται μέχρι τη Δευτέρα η ψηφοφορία στο αμερικανικό Κογκρέσο. Τα ξημερώματα (ώρα Ελλάδος) το διάγγελμα του Ομπάμα προς τον αμερικανικό λαό, ο οποίος εμφανίζεται αρνητικός σε στρατιωτική επιχείρηση.Πούτιν: «Οι ΗΠΑ να δεσμευτούν ότι δεν θα επέμβουν»
Αναβλήθηκε η κατεπείγουσα συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την Συρία, η οποία αναμενόταν να αρχίσει στις 23:00 (ώρα Ελλάδος), κατόπιν της απόσυρσης του αιτήματος της Ρωσίας να πραγματοποιηθεί, όπως δήλωσε ο προεδρεύων του Συμβουλίου.
Νέος γύρος συνομιλιών για τη Συρία
Ο Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε σε συνέντευξη που παραχώρησε σε αμερικανικό δίκτυο ότι η πρόταση της Ρωσίας να συνεργαστεί με τη Δαμασκό προκειμένου να τεθεί το χημικό οπλοστάσιο της μεσανατολικής χώρας υπό διεθνή έλεγχο,αποτελεί πολύ θετικό σημάδι, ωστόσο θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με σκεπτικισμό. Σχετικά με την ψηφοφορία στο Κογκρέσο, ο Ομπάμα σχολίασε πως δεν μπορεί να είναι βέβαιος για το αποτέλεσμα της. «Δεν έχω αποφασίσει αν θα χρησιμοποιήσω στρατιωτική βία στη Συρία αν το Κογκρέσο ψηφίσει "όχι"», πρόσθεσε ο Αμερικανός πρόεδρος.
ΗΠΑ: Αναβλήθηκε η ψηφοφορία της Γερουσίας για τη Συρία
Μάλιστα, ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος σκοπεύει να επιμείνει στην προσπάθειά του και να ζητήσει από το Κογκρέσο να εγκρίνει τη χρήση στρατιωτικής βίας εναντίον των δυνάμεων της κυβέρνησης της Συρίας, παρά την αποδοχή από μέρους της Δαμασκού στην πρόσφατη πρόταση της Ρωσίας. «Αυτό που δήλωσε χθες βράδυ ο πρόεδρος αντανακλά το σημείο στο οποίο βρισκόμαστε σήμερα: το αντιλαμβανόμαστε ως μία θετική εξέλιξη και το εκλαμβάνουμε ως μία συνέπεια της πίεσης που έχουμε ασκήσει στη Συρία», δήλωσε ο Τζέι Κάρνεϊ στο τηλεοπτικό δίκτυο MSNBC, ερωτηθείς για την αντίδραση του Λευκού Οίκου στις νέες πληροφορίες ότι η Δαμασκός αποδέχεται την πρόταση να τεθεί υπό διεθνή έλεγχο το χημικό του οπλοστάσιο.
Κέρι: «Δεν θα περιμένουμε πολύ»
Ο υπουργός Εξωτερικών της Συρίας συμφώνησε στην πρόταση του Ρώσου ομόλογού του. Συγκεκριμένα ο Ουάλιντ Αλ Μουάλεμ δήλωσε ότι «η Συρία δέχεται την πρόταση της Ρωσίας, βασιζόμενη στην προστασία της ανθρώπινης ζωής και στην ασφάλεια της χώρας» και συνέχισε λέγοντας «εμπιστευόμαστε τη σοφία της ρωσικής ηγεσίας, η οποία προσπαθεί να αποτρέψει μια αμερικανική επίθεση κατά του λαού μας».
Από την πλευρά του, ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε σήμερα ότι η Ρωσία εργάζεται για να ετοιμάσει ένα αποτελεσματικό και σταθερό σχέδιο για να τεθούν τα χημικά όπλα της Συρίας υπό διεθνή έλεγχο και συζητά τις λεπτομέρειές του με την Δαμασκό. Ο Λαβρόφ είπε στους δημοσιογράφους ότι το σχέδιο θα παρουσιαστεί σε άλλες κυβερνήσεις σύντομα κι ότι η πρόταση της Μόσχας, την οποία ανακοίνωσε χθες Δευτέρα, δεν είναι αποκλειστικά ρωσική αλλά προέκυψε κι από επαφές με την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.
Ο ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής Τζον Μακέιν δήλωσε ότι εξετάζει μια τροποποίηση στην απόφαση του Κογκρέσου που εγκρίνει τη χρήση στρατιωτικής βίας από τις ΗΠΑ εναντίον της Συρίας, ώστε να περιλαμβάνει ένα «αυστηρό» χρονοδιάγραμμα μέσα στο οποίο η Δαμασκός θα πρέπει να έχει παραδώσει τα χημικά όπλα που διαθέτει. Μιλώντας στην εκπομπή «This Morning» του τηλεοπτικού δικτύου CBS, ο Μακέιν δήλωσε ότι είναι «εξαιρετικά επιφυλακτικός» όσον αφορά μια τέτοια διπλωματική λύση, αλλά πρόσθεσε ότι το να «μην επιδιώξουμε αυτή την επιλογή θα ήταν λάθος».
Τηλεφωνική επικοινωνία Ομπάμα - Ολάντ
Εξάλλου, ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ και ο Αμερικανός ομόλογός του υπογράμμισαν σε τηλεφωνική συνομιλία που είχαν την ανάγκη «να παραμείνουν ανοιχτές όλες οι επιλογές» όσον αφορά την Συρία, υπενθυμίζοντας παράλληλα ότι προτιμούν μια διπλωματική λύση, ανακοίνωσε η γαλλική προεδρία.
Οι πρόεδροι της Γαλλίας και των ΗΠΑ «υπενθύμισαν ότι προτιμούν μια διπλωματική λύση, αλλά υπογράμμισαν επίσης την σημασία να παραμείνουν ανοιχτές όλες οι επιλογές» για την καταστροφή του χημικού οπλοστασίου του συριακού καθεστώτος και «για να διασφαλιστεί η αποτελεσματική και ολοκληρωτική καταστροφή του», προστίθεται στην ανακοίνωση της γαλλικής προεδρίας.
Real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΟΝΟ ΟΥ ΤΙ ΔΑΝΑ ΣΧΟΛΙΑ