ΟΥ Οχι ΤΙ κάτι ΔΑΝΟΣ εκ της γής
Απόψεις που πηγάζουν από την άλλη άγνωστη πλευρά
ΑΒΑ(ήβη)+ΤΑΡ(τάρταρα) <> ΒΙΟΣ(ζωή)+ΑΔΑΣ(άδης)
Aιώνια εναλλαγή, στην βιολογική αρμονία
Η άλλη θέση στην καθημερινότητα, τό επέκεινα, ή αλήθεια της φαντασίας.
Βουτιά στόν άπειρο και άυλο κόσμο τών ιδεών.
Υποβάθμιση του χρήματος (χξς') σε μέσο εξυπηρέτησης και όχι υπέρτατη ανάγκη.
Ατυχώς ονομάσθηκε Χρήμα (ότι χρειαζόμαστε)
και Νόμισμα (ότι θεσπίσθηκε σαν αξία)
Εξαπατήσαμε τό είναι μας, και Εκπέσαμε.

Επικοινωνία: utidanos@gmail.com

Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

Έκκληση για βοήθεια απ’τη Συρία

Αγαπητό μέλος του Avaaz,

Είμαι απ΄τη Συρία και αυτή τη στιγμή χρειάζομαι τη βοήθειά σου.Μέσα στις επόμενες 24 ώρες, οι μεγάλες δυνάμεις θα συναντηθούν για να συζητήσουν το Συριακό. Εάν βρεθούν αντιμέτωποι με μια ξεκάθαρη έκκληση, υπογεγραμμένη από ένα εκατ. πολίτες του κόσμου, θα μπορούσαν να δώσουν ένα τέλος στη δυστυχία.
Κάνε κλικ για να υπογράψεις την έκκληση για κατάπαυση του πυρός τώρα. Το Avaaz θα μεταδώσει ζωντανά μηνύματα από θύματα του πολέμου, απευθείας μέσα στη συνδιάσκεψη:


SIGN THE PETITION


Κατάγομαι από τη Homs, μια πόλη της Συρίας σε κατάσταση πολιορκίας όπου παιδάκια και μωρά έχουν υποστεί βασανιστήρια και βομβαρδισμούς.
Όταν ζεις μέσα σ’αυτή την κόλαση είναι πραγματικά δύσκολο να συνεχίζεις να τρέφεις οποιαδήποτε ελπίδα. Τώρα όμως διακρίνω μια ευκαιρία και γι’αυτό σας καλώ επειγόντως να βοηθήσετε.
Μέσα στις επόμενες 24 ώρες, οι μεγάλες δυνάμεις που εμπλέκονται σ΄αυτό τον πόλεμο θα συναντηθούν για πρώτη φορά.
Ισχυρίζονται ότι θέλουν να ακούσουν τα αιτήματα του λαού της Συρίας και προσπαθούν να αποδείξουν ότι έχουν την πρόθεση να βρουν μια λύση. Δες λοιπόν πως με τη βοήθειά σου θα εξασφαλίσουμε μια ‘θέση’ στο τραπέζι των διαβουλεύσεων: θα αναθέσουμε μια δημοσκόπηση για να ακουστούν οι φωνές του λαού της Συρίας, κατά τη διάρκεια των διαβουλεύσεων θα μεταδώσουμε ζωντανά μηνύματα από πολίτες της Συρίας τα οποία θα απευθύνουν ξεκάθαρα αιτήματα στους διαπραγματευτές και ένα εκατ. από εμάς θα τους ζητήσουμε κατάπαυση του πυρός.
Χρειάστηκαν τρία ολόκληρα χρόνια αιματοχυσίας για να αποφασιστεί αυτή η συνδιάσκεψη. Τώρα μας μένουν μόνο λίγες ώρες για να κάνουμε τις φωνές μας να ακουστούν. Αν συσπειρωθούμε τώρα και απαιτήσουμε ανακωχή και στη συνέχεια εμφανιστούμε στις οθόνες κατά τη διάρκεια της διάσκεψης, μπορούμε να βοηθήσουμε να δοθεί ένα τέλος στη φρίκη.
Όσο περισσότεροι από εμάς συμμετέχουμε στο κάλεσμα, τόσο μεγαλύτερη προσοχή θα αποσπάσουμε και τόσο μεγαλύτερη πίεση θα ασκήσουμε στους διαπραγματευτές για να δώσουν μια λύση. Κάνε κλικ για κατάπαυση του πυρός στη Συρία τώρα:

Για χρόνια ο κόσμος αμφιταλαντεύεται με το Συριακό, ενώ παιδάκια έχουν σφαχτεί,
δεκάδες χιλιάδες πολίτες έχουν εξαφανιστεί, ολόκληρες πόλεις έχουν ισοπεδωθεί από βομβαρδισμούς, και 10 εκατ. άνθρωποι (όσος δηλαδή ολόκληρος ο πληθυσμός της Ελλάδας) έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.
Τώρα, επιτέλους, όλες οι πλευρές θα κάτσουν στο ίδιο τραπέζι για να συζητήσουν.
Αν όμως δεν τους παρουσιάσουμε μια ειρηνευτική, ανθρωπιστική πρόταση, μπορεί να αναλώσουν τη συζήτηση σε γεωπολιτικές αντιπαραθέσεις, και να αποτύχουν να συζητήσουν τις πρακτικές λύσεις που χρειαζόμαστε για να σταματήσει να χύνεται αίμα.
Ας είμαστε λοιπόν σαφείς: πρόκειται για έναν πόλεμο εναντίων αμάχων.
Το καθεστώς του Ασάντ όχι μόνο έχει χρησιμοποιήσει χημικά όπλα εναντίων άμαχου πληθυσμού αλλά έχει πολιορκήσει ολόκληρες πόλεις, όπως η γενέτειρά μου, βομβαρδίζοντας για μέρες ολόκληρες και εμποδίζοντας εφόδια και τρόφιμα.
Ολόκληρες οικογένειες στην πόλη μου πέθαναν απ΄την πείνα ενώ δύο γειτονικές χώρες, το Ιράν και η Σαουδική Αραβία, συνεχίζουν να διοχετεύουν όπλα και χρήματα και στις δύο πλευρές.
Αυτές οι χώρες έχουν μετατρέψει μια ειρηνική, λαϊκή επανάσταση σε έναν εφιαλτικό πόλεμο, υποχείριο εξτρεμιστών.
Είναι πραγματικά δύσκολο για εμένα να στηρίξω διαπραγματεύσεις στις οποίες συμμετέχουν καθεστώτα εγκληματιών πολέμου. Αν όμως δεν στηρίξουμε τις συζητήσεις και αν δεν τους κάνουμε να συμφωνήσουν την κατάπαυση του πυρός τώρα, ο πόλεμος θα μπορούσε να συνεχιστεί για χρόνια. Αυτή η σύνοδος είναι η μόνη ελπίδα στον ορίζοντα και με τη σωστή πίεση υπάρχει μια πιθανότητα να περιοριστεί η δυστυχία. Πρέπει να δράσουμε επειγόντως.
Κάνε κλικ παρακάτω για κατάπαυση του πυρός τώρα:
http://www.avaaz.org/en/syria_ray_of_hope_greek/?bSzmBfb&v=34563
Εντάχθηκα στην ομάδα του Avaaz πριν περίπου ένα χρόνο.
Τότε το κίνημά μας συγκέντρωσε χρήματα για να στείλει κάμερες και επικοινωνιακό εξοπλισμό σε γενναίους, Σύριους ακτιβιστές και ακτιβίστριες που μάχονταν για δημοκρατία.
Θυμάμαι την απίστευτη ευγνωμοσύνη που ένιωσα για αυτό το κίνημα πολιτών το οποίο κατέστησε δυνατό στον κόσμο να ακούσει την έκκλησή μας για βοήθεια.
Τώρα σας παρακαλώ να βοηθήσετε επειγόντως τους Σύριους συμπατριώτες μου για άλλη μια φορά, ώστε να καταλάβει όλος ο κόσμος πως τα μόνα πράγματα που ζητάει ο λαός της Συρίας είναι τροφή, ήσυχες νύχτες χωρίς βομβαρδισμούς και ένα σχέδιο το οποίο θα μπορούσε να μας οδηγήσει σε ειρήνη και δημοκρατία.

Με ελπίδα,
Η Mais και η υπόλοιπη ομάδα του Avaaz


ΠΗΓΕΣ
Και η Ελλάδα προσκλήθηκε στη «Γενεύη 2» (Ναυτεμπορική)
http://www.naftemporiki.gr/story/754740
Οι Σύριοι μπορεί να επιτρέψουν την παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας - Syrians May Allow the Delivery of Some Aid (New York Times)
http://www.nytimes.com/2014/01/14/world/middleeast/syria.html?hp&_r=2
ΗΠΑ και Ρωσία λένε πως είναι δυνατή η παροχή βοήθειας και η κατάπαυση του πυρός στη Συρία - U.S. and Russia say Syria aid access and local ceasefire possible (Reuters)
http://www.reuters.com/article/2014/01/13/us-syria-kerry-idUSBREA0C0KK20140113
Συριακό: ΗΠΑ και Ρωσία συζητούν την πιθανότητα κατάπαυσης του πυρός - Syria crisis: US and Russia discuss possible ceasefires (BBC)
http://www.bbc.co.uk/news/world-middle-east-25711382
ΗΠΑ και Ρωσία ζητούν ανακωχή στη Συρία - US and Russia call for Syria truce (Al Jazeera)
http://www.aljazeera.com/news/europe/2014/01/us-russia-propose-syria-truce-201411311533944404.html
Ειρηνευτικές συνομιλίες για τη Συρία: Ρωσία και ΗΠΑ θέτουν βάσεις για τη Συρία - Syria peace talks: Russia and US lay groundwork for Syria (The Guardian)
http://www.theguardian.com/world/2014/jan/13/syria-peace-talks-russia-us-ceasefire
Συρία: δεκάδες πεθαίνουν από πείνα στη Δαμασκό μετά την απαγόρευση τροφίμων - Syria: dozens die of starvation in Damascus after being ‘denied food’ (The Telegraph)
http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/middleeast/syria/10569648/Syria-dozens-die-of-starvation-in-Damascus-after-being-denied-food.html
11,420 νεκρά παιδιά μέχρι τώρα απ’τον εμφύλιο της Συρίας - 11,420 Children Dead in Syria’s Civil War, So Far (NPR)
http://www.npr.org/2013/12/19/255406234/more-children-become-victims-of-syrias-civil-war

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΟΝΟ ΟΥ ΤΙ ΔΑΝΑ ΣΧΟΛΙΑ