ΟΥ Οχι ΤΙ κάτι ΔΑΝΟΣ εκ της γής
Απόψεις που πηγάζουν από την άλλη άγνωστη πλευρά
ΑΒΑ(ήβη)+ΤΑΡ(τάρταρα) <> ΒΙΟΣ(ζωή)+ΑΔΑΣ(άδης)
Aιώνια εναλλαγή, στην βιολογική αρμονία
Η άλλη θέση στην καθημερινότητα, τό επέκεινα, ή αλήθεια της φαντασίας.
Βουτιά στόν άπειρο και άυλο κόσμο τών ιδεών.
Υποβάθμιση του χρήματος (χξς') σε μέσο εξυπηρέτησης και όχι υπέρτατη ανάγκη.
Ατυχώς ονομάσθηκε Χρήμα (ότι χρειαζόμαστε)
και Νόμισμα (ότι θεσπίσθηκε σαν αξία)
Εξαπατήσαμε τό είναι μας, και Εκπέσαμε.

Επικοινωνία: utidanos@gmail.com

Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

Γυναίκες: Κίνδυνος κατάθλιψης από το σεξ της μιας νύχτας

Το σεξ με περιστασιακούς ερωτικούς συντρόφους μπορεί να πλήττει την ψυχική υγεία των νεαρών γυναικών και να αυξάνει τον κίνδυνο κατάθλιψης, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Επιπλέον, συσχετίζεται με αυξημένο κίνδυνο σεξουαλικής θυματοποίησης και σεξουαλικώς μεταδιδομένων νοσημάτων.
Η μελέτη, που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Journal of Sex Research», πραγματοποιήθηκε σε 483 φοιτήτριες, ηλικίας 18 έως 25 ετών, από το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης.
Οι φοιτήτριες συμπλήρωναν σε μηνιαία βάση και επί 13 μήνες ειδικά ερωτηματολόγια για την ερωτική τους ζωή και την υγεία τους, καθώς και ειδικά τεστ αξιολόγησης της ψυχικής κατάστασής τους.
Οι ερευνητές χώρισαν τις σχέσεις των εθελοντριών σε περιστασιακές (δηλαδή με ερωτικούς συντρόφους με τους οποίους δεν ήταν ερωτευμένες ούτε έβγαιναν συστηματικά) και σε ρομαντικές (δηλαδή με ερωτικούς συντρόφους τους με τους οποίους ήταν ερωτευμένες και έβγαιναν συστηματικά).
Όπως έδειξαν οι απαντήσεις τους, όσες έκαναν σεξ με αλλεπάλληλους περιστασιακούς ερωτικούς συντρόφους, είχαν αυξημένες πιθανότητες να παρουσιάζουν καταθλιπτικά συμπτώματα.
Επιπλέον, είχαν αυξημένες πιθανότητες να πέσουν θύματα σεξουαλικής βίας (λ.χ. να εξαναγκαστούν να κάνουν σεξ με τρόπους που στην πραγματικότητα δεν επιθυμούσαν ή να προχωρήσουν σε ολοκληρωμένη σεξουαλική επαφή παρότι δεν το ήθελαν).
Οι ερευνητές εκτιμούν ότι το περιστασιακό σεξ πλήττει την ψυχική υγεία των νεαρών γυναικών για προσωπικούς και κοινωνικούς λόγους.
Τέτοιοι λόγοι είναι η δυσμενής θεώρηση (από κοινωνικής πλευράς) του περιστασιακού σεξ, ο κίνδυνος να βγει «κακή φήμη» στη γυναίκα, η μη μετάβαση της περιστασιακής σχέσης σε ρομαντική σχέση, η έλλειψη ικανοποίησης από την ερωτική επαφή και οι πιέσεις για ερωτικές πράξεις που δεν είναι επιθυμητές.
«Αν και ορισμένα από αυτά τα ζητήματα εγείρονται και στις ρομαντικές σχέσεις, είναι πιθανότερα στις περιστασιακές», σημειώνουν.
«Επιπλέον, οι ρομαντικές σχέσεις πιστεύεται ότι εμπεριέχουν περισσότερη εμπιστοσύνη, τρυφερότητα και κοινωνική στήριξη απ’ ό,τι οι περιστασιακές».
Προγενέστερες μελέτες έχουν δείξει ότι οι ρομαντικές σχέσεις συσχετίζονται αρνητικά με την κατάθλιψη (σ.σ. δηλαδή δρουν προστατευτικά) στα νεαρά άτομα και ιδίως στις γυναίκες.
Πηγή: ygeia.tanea.gr

www.myhnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΟΝΟ ΟΥ ΤΙ ΔΑΝΑ ΣΧΟΛΙΑ