ΟΥ Οχι ΤΙ κάτι ΔΑΝΟΣ εκ της γής
Απόψεις που πηγάζουν από την άλλη άγνωστη πλευρά
ΑΒΑ(ήβη)+ΤΑΡ(τάρταρα) <> ΒΙΟΣ(ζωή)+ΑΔΑΣ(άδης)
Aιώνια εναλλαγή, στην βιολογική αρμονία
Η άλλη θέση στην καθημερινότητα, τό επέκεινα, ή αλήθεια της φαντασίας.
Βουτιά στόν άπειρο και άυλο κόσμο τών ιδεών.
Υποβάθμιση του χρήματος (χξς') σε μέσο εξυπηρέτησης και όχι υπέρτατη ανάγκη.
Ατυχώς ονομάσθηκε Χρήμα (ότι χρειαζόμαστε)
και Νόμισμα (ότι θεσπίσθηκε σαν αξία)
Εξαπατήσαμε τό είναι μας, και Εκπέσαμε.

Επικοινωνία: utidanos@gmail.com

Τρίτη 29 Απριλίου 2014

Τα σπίτια οφειλετών στην Εφορία θα βγαίνουν σε πλειστηριασμό στο 1/3 της αντικειμενικής

Τα ακίνητα των οφειλετών προς το Δημόσιο θα βγαίνουν στο… σφυρί με τιμή εκκίνησης πλειστηριασμού στο 1/3 της αντικειμενικής αξίας του, όταν οι ιδιοκτήτες πληρώνουν φόρους σύμφωνα με τις αντικειμενικές αξίες οι οποίες είναι διπλάσιες και τριπλάσιες της εμπορικής.
Κι όμως αυτό προβλέπει διάταξη στο επικαιροποιημένο μνημόνιο που υπογράφηκε πριν λίγο καιρό. Το μέτρο αφορά σε ακίνητα οφειλετών του δημοσίου και θα πρέπει το νέο σύστημα των πλειστηριασμών να τεθεί σε εφαρμογή μέχρι τα τέλη Ιουλίου.
Από την πλευρά της κυβέρνησης, αφού το ψήφισε λέγεται ότι θα... δοθεί μάχη ώστε να μην περάσει τελικώς καθώς προβλέπει ελάχιστη τιμή για τον πλειστηριασμό το 1/3 της αντικειμενικής αξίας του ακινήτου, ενώ σε περίπτωση που ο πρώτος διαγωνισμός κηρυχθεί άγονος θα υπάρχει δυνατότητα να οριστεί από τη φορολογική αρχή ακόμη μικρότερη τιμή.
Παράλληλα τα προγράμματα πλειστηριασμών θα δημοσιεύεται στα ΜΜΕ και μέσω διαδικτύου. Με το νέο σύστημα λοιπόν οι ιδιοκτήτες ακινήτων που έχουν οφειλές προς το δημόσιο θα χάνουν τα σπίτια τους και τα ακίνητά τους για... ψίχουλα.
Άγνωστο μάλιστα παραμένει το ποσό της οφειλής που θα ενεργοποιεί τη διαδικασία του πλειστηριασμού, ποιοι είναι δηλαδή οι οφειλέτες του δημοσίου που κινδυνεύουν άμεσα να χάσουν τα ακίνητά τους.
defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΟΝΟ ΟΥ ΤΙ ΔΑΝΑ ΣΧΟΛΙΑ