ΟΥ Οχι ΤΙ κάτι ΔΑΝΟΣ εκ της γής
Απόψεις που πηγάζουν από την άλλη άγνωστη πλευρά
ΑΒΑ(ήβη)+ΤΑΡ(τάρταρα) <> ΒΙΟΣ(ζωή)+ΑΔΑΣ(άδης)
Aιώνια εναλλαγή, στην βιολογική αρμονία
Η άλλη θέση στην καθημερινότητα, τό επέκεινα, ή αλήθεια της φαντασίας.
Βουτιά στόν άπειρο και άυλο κόσμο τών ιδεών.
Υποβάθμιση του χρήματος (χξς') σε μέσο εξυπηρέτησης και όχι υπέρτατη ανάγκη.
Ατυχώς ονομάσθηκε Χρήμα (ότι χρειαζόμαστε)
και Νόμισμα (ότι θεσπίσθηκε σαν αξία)
Εξαπατήσαμε τό είναι μας, και Εκπέσαμε.

Επικοινωνία: utidanos@gmail.com

Παρασκευή 23 Μαΐου 2014

Αντιστεκόμαστε στην Κατοχή, Δημοκρατία τώρα.



Η Κατερίνα Μουτσάτσου είναι Ελληνίδα ηθοποιός και παραγωγός.
Γεννήθηκε στο Μοντερέϊ της Καλιφόρνιας (ΗΠΑ) στις 21 Σεπτεμβρίου 1972, αλλά έφυγε σε ηλικία μόλις δύο μηνών, όταν ο πατέρας της, Αξιωματικός (Μ) Π.Ν., ολοκλήρωσε την μετεκπαίδευση του στο Naval Postgraduate School. Μεγάλωσε στην Αθήνα, και κατάγεται από την Αίγινα.
Αποφοίτησε από το Lycée Français d’Athènes, και σε ηλικία 18 χρονών μετέβη στο Παρίσι όπου σπούδασε Ιστορία Τέχνης, και Θεατρολογία στο Πανεπιστήμιο της Σορβόνης - PARIS I Sorbonne-Panthéon και PARIS III Sorbonne-Nouvelle - απ’ όπου και αποφοίτησε με Άριστα (Maîtrisemention ‘Très Bien’).
Αμέσως μετά την επιστροφή της στην Ελλάδα, εργάστηκε ως ηθοποιός, αφού αυτό ήταν πραγματικά το πάθος της από παιδί. Η συμμετοχή της στην πρώτη Ελληνοτουρκική κινηματογραφική παραγωγή μεγάλου μήκους το 1998, “Ο Καϊκτσής”, δεν ήταν μόνο η απαρχή μιας παράλληλης καλλιτεχνικής πορείας που την έκανε δημοφιλή στην Τουρκία, αλλά μιας βαθύτερης διαδρομής, της οποίας οι προεκτάσεις ήταν - μεταξύ άλλων - και πολιτικές. Μιλάει Γαλλικά, Αγγλικά, Ιταλικά, Τουρκικά, και Γερμανικά.

O Πέδρο Ολάγια (Αστούριας, Ισπανία 1966) είναι συγγραφέας, ελληνιστής, καθηγητής φιλόλογος, μεταφραστής και κινηματογραφιστής.
Είκοσι οκτώ πρωτότυποι τίτλοι σε διάφορες γλώσσες και μια μακρά σειρά από μεταφράσεις, άρθρα και πολιτιστικές πρωτοβουλίες σε διάφορες χώρες σηματοδοτούν τη δημιουργική σταδιοδρομία αυτού του Ισπανού φιλέλληνα, που κατοικεί στην Αθήνα τα τελευταία είκοσι χρόνια.
Για το σύνολο του έργου του και για τη συνεισφορά του στην προώθηση του ελληνικού πολιτισμού, έχει δεχθεί, μεταξύ άλλων σημαντικών διακρίσεων, τον τιμητικό τίτλο του Πρεσβευτή Ελληνισμού.
Ως συγγραφέας και ως ελληνιστής, ο Πέδρο Ολάγια έχει συνεργαστεί έως σήμερα με περισσότερους από διακόσιους φορείς της Ελλάδας και του εξωτερικού για την πραγματοποίηση εκδόσεων, διαλέξεων, σεμιναρίων και εκδηλώσεων. Τα τελευταία χρόνια δημοσιεύει τακτικά σε ξένες εφημερίδες άρθρα για την κοινωνική κατάσταση στην Ελλάδα και υποστηρίζει ενεργώς, μέσα από κείμενα, πρωτοβουλίες και εκδηλώσεις, την αυξημένη συμμετοχή των πολιτών στη λήψη πολιτικών αποφάσεων και στον προσδιορισμό του κοινού καλού. Είναι πατέρας τεσσάρων παιδιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΟΝΟ ΟΥ ΤΙ ΔΑΝΑ ΣΧΟΛΙΑ