ΟΥ Οχι ΤΙ κάτι ΔΑΝΟΣ εκ της γής
Απόψεις που πηγάζουν από την άλλη άγνωστη πλευρά
ΑΒΑ(ήβη)+ΤΑΡ(τάρταρα) <> ΒΙΟΣ(ζωή)+ΑΔΑΣ(άδης)
Aιώνια εναλλαγή, στην βιολογική αρμονία
Η άλλη θέση στην καθημερινότητα, τό επέκεινα, ή αλήθεια της φαντασίας.
Βουτιά στόν άπειρο και άυλο κόσμο τών ιδεών.
Υποβάθμιση του χρήματος (χξς') σε μέσο εξυπηρέτησης και όχι υπέρτατη ανάγκη.
Ατυχώς ονομάσθηκε Χρήμα (ότι χρειαζόμαστε)
και Νόμισμα (ότι θεσπίσθηκε σαν αξία)
Εξαπατήσαμε τό είναι μας, και Εκπέσαμε.

Επικοινωνία: utidanos@gmail.com

Τρίτη 27 Μαΐου 2014

CL-215 πλέει ακυβέρνητο ανοικτά της Εύβοιας! - Τα δεινά του Μνημονίου διαλύουν (και...) τις ΕΔ


Σε κωμικοτραγική εξελίσσεται η κατάσταση στις Ένοπλες Δυνάμεις με την ανυπαρξία κονδυλίων για τον εκσυγχρονισμό τους και την στοιχειώδη συντήρησή τους:
Πριν λίγο στιw 11:40 για την ακρίβεια, ένα (1) ναυτικό μίλι από την ακτή στην περιοχή της Αμάρυνθου, στη Νότια Εύβοια.κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης σε "αρχαίου" - για την ακρίβεια, ηλικίας 35 ετών, αεροσκάφους CL-215 της 112ΠΜ/355Μ το αεροσκάφος καθηλώθηκε στην Θάλασσα και τώρα πλέει σαν ακυβέρνητη βαρκούλα!
Για την ακρίβεια, προσθαλασσώθηκε όταν κατά το ΓΕΑ έγινε εκούσια κράτηση των κινητήρων, η οποία προβλέπεται από τις διαδικασίες εκπαίδευσης.
Αλλά όταν πήγαν να εκκινήσουν τους κινητήρες, οι κουρασμένες μηχανές αρνήθηκαν να υπακούσουν.Προφανώς "αυτοκτόνησαν" από την "βαρεμάρα" μετά από 35 χρόνια σκληρής υπηρεσίας!
Το αεροσκάφος πλέει αυτή την στιγμή προς το ανοικτό πέλαγος και δεν έχουν διασταυρωθεί ακόμα οι πληροφορίες που αναφέρουν το πλήρωμα να έχει ρίξει πετονιά μπας και πιάσει κανένα ψάρι...
Αεροσκάφος CL-215 με τεχνικό προσωπικό μεταβαίνει στο σημείο για αποκατάσταση της βλάβης.
Από εκεί και πέρα να πούμε ότι τα πράγματα και στους τρεις Κλάδους των ΕΔ κυμαίνονται από άσχημα μέχρι τραγικά. σε ότι αφορά διαθεσιμότητες, επίπεδο εκπαίδευσης, εξοπλισμό με σύγχρονα οπλικά συστήματα κλπ.
Ειδικά στην Πολεμική Αεροπορία που σηκώνει και το μεγαλύτερο βάρος και στον Ελληνικό Στρατό, τα πράγματα είναι "βαριά". Για το ΠΝ τα πράγματα είναι κάπως καλύτερα αν εξαιρέσουμε τον υποβρυχιακό Στόλο...
Νομίζετε ότι τυχαία η Τουρκία έστειλε το μισό Στόλο της χθες στα Εθνικά Χωρικά Υδατα;...

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΟΝΟ ΟΥ ΤΙ ΔΑΝΑ ΣΧΟΛΙΑ