ΟΥ Οχι ΤΙ κάτι ΔΑΝΟΣ εκ της γής
Απόψεις που πηγάζουν από την άλλη άγνωστη πλευρά
ΑΒΑ(ήβη)+ΤΑΡ(τάρταρα) <> ΒΙΟΣ(ζωή)+ΑΔΑΣ(άδης)
Aιώνια εναλλαγή, στην βιολογική αρμονία
Η άλλη θέση στην καθημερινότητα, τό επέκεινα, ή αλήθεια της φαντασίας.
Βουτιά στόν άπειρο και άυλο κόσμο τών ιδεών.
Υποβάθμιση του χρήματος (χξς') σε μέσο εξυπηρέτησης και όχι υπέρτατη ανάγκη.
Ατυχώς ονομάσθηκε Χρήμα (ότι χρειαζόμαστε)
και Νόμισμα (ότι θεσπίσθηκε σαν αξία)
Εξαπατήσαμε τό είναι μας, και Εκπέσαμε.

Επικοινωνία: utidanos@gmail.com

Παρασκευή, 18 Ιουλίου 2014

Μήνυμα από το βυθόΛιβάδια Ποσειδωνίας, πολύχρωμα σπήλαια και μεσογειακά κοράλλια, σχηματίζουν στα βάθη του Ιονίου ένα θαλάσσιο δάσος με κάθε λογής κατοίκους όπως δελφίνια, χελώνες Caretta caretta και φώκιες Monachus monachus...
Σε αυτά τα μοναδικά νερά βρίσκονται και τα θαλάσσια οικόπεδα που παραχωρεί η κυβέρνηση για εξορύξεις πετρελαίου σε εταιρείες όπως η Exxon, η Shell και η BP.
Αν όμως ξεκινήσει η υλοποίηση αυτών των σχεδίων δεν υπάρχει επιστροφή.
Για αυτό βρεθήκαμε πριν λίγες μέρες στην Κεφαλονιά, με όχημα το Rainbow Warriorκαι ούριο άνεμο στα πανιά του, όπου σχεδιάσαμε επόμενα βήματα δράσης ενάντια στο πετρέλαιο μαζί με εκατοντάδες κατοίκους και τοπικούς φορείς.
Γιατί δεν είναι μόνο ηαπειλή μίας πετρελαιοκηλίδας στις θάλασσές μας, είναι και η παράλογη εξάρτηση των νησιών μας από το πετρέλαιο, που στοιχίζει σε όλους τους καταναλωτές έως και 1 δις ευρώ κάθε χρόνο.
Σε αυτό χρειαζόμαστε τη βοήθειά σου. 
Οποιοδήποτε ποσό μπορείς να διαθέσεις αυτή τη στιγμή, εξασφαλίζει μία σειρά δράσεων τους επόμενους μήνες που προωθούν το συμφέρον όλων μας: την ανάδειξη του φυσικού περιβάλλοντος και όχι την υποβάθμισή του, καθώς και τις ενεργειακές επιλογές που μειώνουν την εξάρτησή μας από το ακριβό πετρέλαιο.
 Eλλάδα