ΟΥ Οχι ΤΙ κάτι ΔΑΝΟΣ εκ της γής
Απόψεις που πηγάζουν από την άλλη άγνωστη πλευρά
ΑΒΑ(ήβη)+ΤΑΡ(τάρταρα) <> ΒΙΟΣ(ζωή)+ΑΔΑΣ(άδης)
Aιώνια εναλλαγή, στην βιολογική αρμονία
Η άλλη θέση στην καθημερινότητα, τό επέκεινα, ή αλήθεια της φαντασίας.
Βουτιά στόν άπειρο και άυλο κόσμο τών ιδεών.
Υποβάθμιση του χρήματος (χξς') σε μέσο εξυπηρέτησης και όχι υπέρτατη ανάγκη.
Ατυχώς ονομάσθηκε Χρήμα (ότι χρειαζόμαστε)
και Νόμισμα (ότι θεσπίσθηκε σαν αξία)
Εξαπατήσαμε τό είναι μας, και Εκπέσαμε.

Επικοινωνία: utidanos@gmail.com

Παρασκευή, 10 Οκτωβρίου 2014

Άνθρωποι κατά Έμπολα
Ο Έμπολα θα μπορούσε να απειλήσει όλους μας - υπάρχει τεράστια ανάγκη για εθελοντές για να το σταματήσουμε. Αν έστω και 120 γιατροί, μέλη του κινήματός μας, προσφέρουν το λειτούργημά τους εθελοντικά, θα *διπλασιάσουμε* τον αριθμό των γιατρών που βρίσκονται στη Σιέρα Λεόνε. Επίσης χρειάζονται εθελοντές κι από άλλα επαγγέλματα όπως νοσηλευτές, υγειονόμοι, μεταφορείς κτλ. Αυτή είναι μια έκκληση για να υπηρετήσουμε την ανθρωπότητα με τον πιο βαθύ κι ουσιαστικό τρόπο που προϋποθέτει την ανάληψη σοβαρών κινδύνων για τη σωτηρία των συνανθρώπων μας. Κάνε κλικ για να μάθεις περισσότερα και να δείξεις την ευγνωμοσύνη σου σ’εκείνους κι εκείνες που παίρνουν αυτή τη γενναία απόφαση:

signΠριν τρεις εβδομάδες, εκατοντάδες χιλιάδες από εμάς, συσπειρωθήκαμε εκτός του διαδικτύου ενάντια στην κλιματική αλλαγή. Αυτή τη βδομάδα θα μεταφέρουμε ξανά τη δύναμή μας εκτός του διαδικτύου για να σταματήσουμε τον Έμπολα.
Ο ιός Έμπολα έχει αρχίσει να ξεφεύγει απ’τον έλεγχο. Τα κρούσματα στη Δυτική Αφρική διπλασιάζονται κάθε 2-3 εβδομάδες και σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις, υπολογίζεται πως μπορεί να έχουν προσβληθεί ως κι 1,4 εκατομμύριο άνθρωποι μέχρι τον Ιανουάριο. Μ’αυτούς τους ρυθμούς εξάπλωσης, αυτό το τέρας απειλεί ολόκληρο τον κόσμο.
Στο παρελθόν, κρούσματα του Έμπολα περιορίστηκαν επιτυχώς σε μικρούς αριθμούς. Αλλά το μέγεθος της τωρινής επιδημίας έχει πραγματικά γονατίσει τα αδύναμα συστήματα υγείας της περιοχής. Η Λιβερία δεν έχει καν 1 γιατρό για κάθε 100.000 πολίτες. Οι κυβερνήσεις παρέχουν οικονομική βοήθεια αλλά πολύ απλά δεν υπάρχει αρκετό ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό για να σταματήσει την επιδημία.
Και σ’αυτό το σημείο το κίνημά μας των 39 εκατομμυρίων μπορεί να παίξει σωτήριο ρόλο. Σύμφωνα με την τελευταία μας δημοσκόπηση, το 6% από εμάς (δηλαδή περίπου 2 εκατ.) δουλεύουμε στην υγεία – ως γιατροί και νοσηλευτές.Αν έστω και 120 γιατροί, μέλη του κινήματός μας, προσφέρουν το λειτούργημά τους εθελοντικά, θα *διπλασιάσουμε* τον αριθμό των γιατρών που βρίσκονται στην Σιέρα Λεόνε.
Επίσης υπάρχει ανάγκη και γι’άλλα επαγγέλματα όπως: τεχνικοί εργαστηρίων, μεταφορείς, υλικοτεχνικό προσωπικό κι υγειονόμοι. Αυτού του είδους ο εθελοντισμός δεν απαιτεί απλά χρόνο. Φέρει και κινδύνους. Ο Έμπολα έχει πολύ υψηλή μεταδοτικότητα. Αρκετοί γιατροί και νοσηλευτές έχουν ήδη χάσει τη ζωή τους καταπολεμώντας τον. Αλλά αν υπάρχει μία ομάδα ανθρώπων η οποία θα το σκεφτόταν να ριψοκινδύνευε για τους συνανθρώπους μας, αυτή είναι το κίνημά μας. Κι εγώ όπως κι άλλα μέλη της ομάδας του Avaaz είμαστε έτοιμοι κι έτοιμες να ρισκάρουμε μαζί σου και θα ταξιδέψουμε στο μέτωπο της κρίσης.
Τα πιο υπέροχα πράγματα συμβαίνουν όταν ακούμε τη φωνή της συνείδησής μας. Αν εργάζεσαι στον τομέα της υγείας ή έχεις άλλα χρήσιμα προσόντα, σου ζητάω μια χάρη: να προσπαθήσεις να ακούσεις για ένα λεπτό το κομμάτι του εαυτού σου που εμπιστεύεσαι πραγματικά και να το ακολουθήσεις.
Κάνε κλικ παρακάτω για να δηλώσεις συμμετοχή ως εθελοντής, να δεις μηνύματα των εθελοντών κι εθελοντριών και να τους αφήσεις το δικό σου μήνυμα ευγνωμοσύνης και συμπαράστασης:
https://secure.avaaz.org/el/ebola_volunteers_thank_you_3/?bSzmBfb&v=47400
Το να δηλώσεις συμμετοχή είναι το πρώτο βήμα.
Θα πρέπει να μιλάς Αγγλικά ή Γαλλικά κι επίσης θα πρέπει να δώσεις και να λάβεις αρκετές πληροφορίες για να είμαστε σίγουροι πως είσαι το καταλληλότερο πρόσωπο γι’αυτή την αποστολή. Προφανώς θα χρειαστεί να συζητήσεις αυτή σου την απόφαση με τα αγαπημένα σου πρόσωπα - μπορείς πάντως να ακυρώσεις τη συμμετοχή σου ανά πάσα στιγμή.
Γι’αυτή την εκστρατεία, το Avaaz συνεργάζεται με τρεις κορυφαίες οργανώσεις που δίνουν μάχη κατά του ιού: Partners in Health, Save the Children και International Medical Corps.
Παρόλο που υπάρχει πραγματικός κίνδυνος, υπάρχουν επίσης κι αποτελεσματικοί τρόποι για να περιοριστεί. Ο Έμπολα είναι ιός που μεταδίδεται με τη σωματική επαφή, άρα ο κίνδυνος μετάδοσης μπορεί μειωθεί αν δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στην προφύλαξη.
Μέχρι τώρα, 94 νοσηλευτές και γιατροί έχουν χάσει τη ζωή τους απ΄τον Έμπολα στη Λιβερία.
Στην πλειοψηφία τους όμως ανήκαν στο προσωπικό των τοπικών νοσοκομείων που σημαίνει πως δυστυχώς δεν ήταν επαρκώς εξοπλισμένοι όπως οι ξένοι εθελοντές. Με θεραπεία, το ποσοστό επιβίωσης για έναν ασθενή του Έμπολα είναι 50%.
Αρκετοί κι αρκετές από εμάς, από πυροσβέστες μέχρι ακτιβιστές, ασχολούμαστε με κάτι που πολλές φορές σημαίνει πως βάζουμε τη ζωή μας σε κίνδυνο για την πατρίδα μας. Μ’αυτό τον τρόπο υπηρετούμε τα ιδανικά στα οποία πιστεύουμε και για τα οποία αξίζει να ζούμε. Παίρνοντας λοιπόν το ρίσκο να πολεμήσουμε τον Έμπολα, υπηρετούμε το ιδανικό ότι οι συνάνθρωποί μας, όπου κι αν βρίσκονται, αξίζουν να ζήσουν:
https://secure.avaaz.org/el/ebola_volunteers_thank_you_3/?bSzmBfb&v=47400
Αν ο Έμπολα ξεφύγει απ΄τον έλεγχο, θα μπορούσε πολύ σύντομα να χτυπήσει και τη δική μας πόρτα. Το γεγονός ότι ένα αδύναμο σύστημα υγείας σε μια μικρή χώρα μπορεί να επιτρέψει σ’αυτό το τέρας να εξαπλωθεί σε βαθμό που μπορεί να απειλήσει όλο τον κόσμο, είναι μια ακράδαντη απόδειξη του πόσο αλληλένδετοι είμαστε.
Αυτή η αλληλεξάρτηση είναι κάτι πολύ παραπάνω από απλά συμφέροντα.
Είμαστε ενωμένοι, όλοι και όλες μας, μέσα στη μεγάλη, παγκόσμια κοινότητα των ανθρώπινων όντων.
Όλα τα ψέματα που μας έχουν διασπάσει – έθνη, θρησκείες, σεξουαλικότητα – καταρρέουν το ένα μετά τ’άλλο και συνειδητοποιούμε ότι είμαστε ένας λαός, μία φυλή.
Ότι μια νέα μητέρα κι η κόρη της στην Λιβερία φοβούνται κι αγαπούν τα ίδια πράγματα με μια νέα μητέρα και την κόρη της στη Βραζιλία, ή στην Ολλανδία.
Και καθώς αυτή η συνείδηση ξεδιπλώνεται, ένας νέος κόσμος γεννιέται.
Συνήθως μέσα απ΄τις πιο σκοτεινές πτυχές βρίσκει διέξοδο το πιο δυνατό φως.
Ας φέρουμε λοιπόν μέσα απ’τα βάθη του εφιάλτη του Έμπολα το φως ενός νέου κόσμου – ενός κόσμου που ανήκει σε ένα λαό, που είναι ενωμένος με αγάπη και διατεθειμένος να αγωνιστεί και να θυσιαστεί για τον συνάνθρωπο.
Με ελπίδα και αποφασιστικότητα,
Ricken, John, Alice, Danny κι o​λόκληρη η ομάδα του Avaaz

Περισσότερες πληροφορίες:
Προειδοποίηση για Έμπολα: Μεγαλύτερος κίνδυνος σε Ελλάδα και Ισπανία (Πρώτο Θέμα)
http://www.protothema.gr/world/article/416831/proeidopoiisi-gia-ebola-megaluteros-kindunos-se-ellada-kai-ispania-logo-litotitas-/
Μέχρι κι 1,4 εκατ. άνθρωποι μπορεί να έχουν προσβληθεί απ΄τον Έμπολα μέχρι τον Ιανουάριο - Upto 1.4m people could be infected with Ebola by January, CDC warns (The Guardian)
http://www.theguardian.com/society/2014/sep/23/ebola-cdc-millions-infected-quarantine-africa-epidemi...
Τα κρούσματα του ιού Έμπολα σε χρονολογική σειρά - Known Cases and Outbreaks of Ebola Virus Disease, in Chronological Order (Centers for Disease Control and Prevention)
http://www.cdc.gov/vhf/ebola/outbreaks/history/chronology.html
Έμπολα: Θερίζει τα πάντα στο πέρασμά του - Ebola 'devouring everything in its path' (Al Jazeera)
http://www.aljazeera.com/news/africa/2014/09/ebola-devouring-everything-path-201499161646914388.html
70% το ποσοστό θνησιμότητας του Έμπολα – έκθεση του ΠΟΥ - Ebola death rates 70% - WHOstudy (BBC)
http://www.bbc.com/news/world-africa-29327741
Πρωτοφανής αριθμός ιατρικού προσωπικού έχει μολυνθεί απ΄τον Έμπολα (ΠΟΥ) - Unprecedented number of medical staff infected with Ebola (WHO)
http://www.who.int/mediacentre/news/ebola/25-august-2014/en/