ΟΥ Οχι ΤΙ κάτι ΔΑΝΟΣ εκ της γής
Απόψεις που πηγάζουν από την άλλη άγνωστη πλευρά
ΑΒΑ(ήβη)+ΤΑΡ(τάρταρα) <> ΒΙΟΣ(ζωή)+ΑΔΑΣ(άδης)
Aιώνια εναλλαγή, στην βιολογική αρμονία
Η άλλη θέση στην καθημερινότητα, τό επέκεινα, ή αλήθεια της φαντασίας.
Βουτιά στόν άπειρο και άυλο κόσμο τών ιδεών.
Υποβάθμιση του χρήματος (χξς') σε μέσο εξυπηρέτησης και όχι υπέρτατη ανάγκη.
Ατυχώς ονομάσθηκε Χρήμα (ότι χρειαζόμαστε)
και Νόμισμα (ότι θεσπίσθηκε σαν αξία)
Εξαπατήσαμε τό είναι μας, και Εκπέσαμε.

Επικοινωνία: utidanos@gmail.com

Τρίτη, 30 Δεκεμβρίου 2014

Πόσο σημαντική η της μπουρδολογίας πηγή;Έγραψαν στις 29.12.2014:
Βάσια Ζαριφοπούλου,
Νίκος Γεωργαντζάς

Κοντεύει το ημερολογιακό πέρας των καθιερωμένων ετησίων εορτών.
Αμέσως μετά θα επέλθει το σύνηθες: «κάθε κατεργάρης στον πάγκο του».
Διαφαίνεται όμως, πως τούτες οι εορτές, του 2014, πέρας δεν έχουν.
Έπονται νέες, λαμπρές του γένους «εορτές», μετά πυροτεχνημάτων, σημαιών και ανεξάντλητης τηλεοπτικής και μη μπουρδολογίας.
Η μπουρδολογία είναι το εξαίσιο έδεσμα, που σερβίρεται προ της εορτής των εκλογών, του εν Ελλάδι δεσποτικού καθεστώτος εξουσίας και κατοχής.
Το έδεσμα χαίρει ενθουσιώδους επικροτήσεως από τους γευσιγνώστες.
Διότι η προέλευση των υλικών και οι δοσολογίες της συνταγής τηρούνται πάντοτε κατά γράμμα!
Είναι γεγονός όμως, ότι όσες και όσοι ψηφίσουν στις επερχόμενες εκλογές, το μόνο που θα καταφέρουν είναι να νομιμοποιήσουν, για μία ακόμη φορά, το δεσποτικό καθεστώς εξουσίας και κατοχής, της εν Ελλάδι τυραννικής κομματοκρατίας.
Επί του παρόντος, οι Ελληνίδες και οι Έλληνες που ψηφίζουν, δεν έχουν πραγματικές πολιτικές επιλογές, καμία απολύτως, πέραν των τυραννικών κομμάτων του εν Ελλάδι δεσποτικού καθεστώτος εξουσίας και κατοχής.
Για τις Ελληνίδες και τους Έλληνες που ψηφίζουν, η παντελής έλλειψη πραγματικών πολιτικών επιλογών είναι ίσως το μεγαλύτερο επίτευγμα των τυραννικών κομμάτων του εν Ελλάδι δεσποτικού καθεστώτος εξουσίας και κατοχής.
Ναι, δεν υπάρχουν αδιέξοδα στην δημοκρατία. Τι καλά που θα ήταν να είχαμε δημοκρατία...
Το άλλο, τεράστιο επίτευγμα των τυραννικών κομμάτων του εν Ελλάδι δεσποτικού καθεστώτος εξουσίας και κατοχής, είναι το ότι έχουν καταστήσει δουλοπρεπείς τις Ελληνίδες και τους Έλληνες που τα ψηφίζουν.
Έχουν δηλαδή κατορθώσει να διαστρέψουν την κατά φύση ανάγκη των Ελληνίδων και Ελλήνων να ζουν ως πολίτες σε μία ελεύθερη πολιτεία.
Επί τούτου, ο Αριστοτέλης υποστηρίζει, πως ο ανατολικός δεσποτισμός δεν βασίζεται στη δύναμη, αλλά στη συναίνεση.
Συνεπώς, δεν μπορούμε να δούμε τον φόβο ως την κινητήριο δύναμή του.
Αντιθέτως, η εξουσία του εν Ελλάδι δεσποτικού καθεστώτος εξουσίας και κατοχής τρέφεται από τη δουλική φύση των σκλάβων του.
Δηλαδή, η δουλική φύση των υποτακτικών του είναι ο πρωταρχικά κυρίαρχος πυλώνας του εν Ελλάδι δεσποτισμού της Ανατολής.
Δουλική η φύση των αστυνομικών οργάνων, δουλική του δικαστικού σώματος, δουλική και εκείνη των στρατιωτικών.
Οι λέξεις «αντίδραση» και «εθνική υπερηφανία» φαίνεται να έχουν διαγραφεί οριστικώς από τα σύγχρονα ερμηνευτικά των λεξικά.
Η πηγή δε της μπουρδολογίας των κομμάτων δεν έχει καθόλου σημασία.
Τις ίδιες μπούρδες λέει τώρα ο Αλέξης Τσίπρας, ακριβώς τις ίδιες που ακούμε χρόνια τώρα από την ΝΔ, το ΠαΣοΚ, τον ΣυΡιζΑ, το ΚΚΕ, την ΧΑ και τους ΑνΕλ.(*)
Κανένα μα κανένα από τα υπάρχοντα τυραννικά κόμματα του εν Ελλάδι δεσποτικού καθεστώτος εξουσίας και κατοχής δεν λέει απολύτως τίποτα περί δομικών ή θεσμικών αλλαγών.
Ώστε να υπάρξει επιτέλους μία υποτυπώδης έστω συμμετοχή των ελληνίδων και των ελλήνων που ψηφίζουν, στις πολιτικές αποφάσεις, που τις και τους αφορούν άμεσα.
Δεν είναι δε καν θέμα ικανότητας το ότι δήθεν δεν κατανοούν την αναγκαιότητα των δομικών ή θεσμικών τούτων αλλαγών, αλλά είναι θέμα έλλειψης της βούλησης να το πράξουν.
Καθόσον τις βούλεται να χάσει την κουτάλα;
Εφ’ όσον οι Ελληνίδες και οι Έλληνες που ψηφίζουν διατίθενται όχι μόνον να νομιμοποιούν, αλλά και να χρηματοδοτούν τα τυραννικά κόμματα του εν Ελλάδι δεσποτικού καθεστώτος εξουσίας και κατοχής, ποίος ο λόγος τα κόμματα τούτα να απαρνηθούν την μεγάλη τους κουτάλα;
Ασχέτως αν η επανόρθωση της ελληνικής πολιτείας ―μέσω δομικών ή θεσμικών αλλαγών― είναι η μόνη πραγματική πολιτική επιλογή για τις Ελληνίδες και τους Έλληνες που ψηφίζουν.
Και όπως έχουμε ματαπεί, ανεξαρτήτως του πολιτεύματος ή του πολιτικού συστήματος που την υποβαστάζει, δύο είναι τα θεμελιώδη συστατικά της ελληνοπρεπώς δομημένης ελληνικής πολιτείας:

  • α. Ο θεσμικά, νομικά και νόμιμα ανώτατος θεσμός−εντολεύς της ελληνοπρεπώς δομημένης ελληνικής πολιτείας είναι: η συγκροτημένη σε δήμο κοινωνία των Ελληνίδων και Ελλήνων πολιτών.
  • β. Η θεμελιώδης αρχή της ελληνοπρεπώς δομημένης ελληνικής πολιτείας είναι ότι: όποιος άνθρωπος άρχει άλλων ανθρώπων, ταυτοχρόνως άρχεται από την συλλογικότητά τους.

Αλήθεια, πόσο δύσκολο είναι να τα εμπεδώσουμε αυτά τα δύο πραγματάκια;
Έχουμε όμως τη βούληση και την ικανότητα που προαπαιτούνται, ή πάλι θα φάμε, θα πιούμε και νηστικοί θα κοιμηθούμε;

(*) Η πηγή απτών παραδειγμάτων μπουρδολογίας:
α. Το αισθάνομαι: https://www.youtube.com/watch?v=RxCB6i27CUI
και
β. Τσίπρας vs Παπανδρέου, βρείτε τις διαφορές: https://www.youtube.com/watch?v=xffnt67q5q8.