ΟΥ Οχι ΤΙ κάτι ΔΑΝΟΣ εκ της γής
Απόψεις που πηγάζουν από την άλλη άγνωστη πλευρά
ΑΒΑ(ήβη)+ΤΑΡ(τάρταρα) <> ΒΙΟΣ(ζωή)+ΑΔΑΣ(άδης)
Aιώνια εναλλαγή, στην βιολογική αρμονία
Η άλλη θέση στην καθημερινότητα, τό επέκεινα, ή αλήθεια της φαντασίας.
Βουτιά στόν άπειρο και άυλο κόσμο τών ιδεών.
Υποβάθμιση του χρήματος (χξς') σε μέσο εξυπηρέτησης και όχι υπέρτατη ανάγκη.
Ατυχώς ονομάσθηκε Χρήμα (ότι χρειαζόμαστε)
και Νόμισμα (ότι θεσπίσθηκε σαν αξία)
Εξαπατήσαμε τό είναι μας, και Εκπέσαμε.

Επικοινωνία: utidanos@gmail.com

Τρίτη, 17 Φεβρουαρίου 2015

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ: ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΨΕΥΤΕΣ! Στη δημοσιότητα δύο έγγραφα Μοσκοβισί που ΔΙΕΨΕΥΣΕ την ύπαρξή τους η Κομισιόν! ΔΙΚΑΙΩΣΗ Βαρουφάκη!


Ένα απίστευτο θρίλερ εξελίσεται τις τελευταίες ώρες στην Ευρωπαική Ένωση που αποδεικνύει ότι υπάρχει κάτι σάπιο πλέον σε ολόκληρο το οικοδόμημα της Ευρώπης.
Ο κ. Βαρουφάκης μετά το τέλος του Eurogroup δήλωσε πως το σχέδιο του κοινού ανακοινωθέντος που του παρουσίασε ο Πιερ Μοσκοβισί, πριν ξεκινήσει το Eurogroup, έκανε λόγο για επέκταση της δανειακής σύμβασης, η οποία θα οδηγούσε σε ένα τετράμηνο ενδιάμεσο πρόγραμμα, ως μεταβατικό στάδιο προς ένα νέο συμβόλαιο για την ανάπτυξη για την Ελλάδα.
Το έγγραφο αυτό, σύμφωνα με τον κ. Βαρουφάκη,προέβλεπε την παροχή τεχνικής βοήθειας εκ μέρους της Επιτροπής για την επιτάχυνση της εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων.
«Ο κ. Μοσκοβισί μου παρουσίασε ένα ανακοινωθέν το οποίο θα ήμουν χαρούμενος να υπογράψω άμεσα. Αναγνώριζε την ανθρωπιστική κρίση, μιλούσε για παράταση της δανειακής σύμβασης, με τεχνική βοήθεια από την Ευρωπ. Επιτροπή. Είμαστε πρόθυμοι να ζητήσουμε παράταση της δανειακής σύμβασης, με αυστηρούς όρους: είμαστε διατεθειμένοι να μην αναλάβουμε δράση ως τον Αύγουστο που να εκτροχιάζει την προϋπολογισμό ή που η ΕΚΤ να θεωρεί ότι απειλεί την τραπεζική σταθερότητα. Ο μόνος δικός μας όρος: να μην πάρουμε μέτρα υφεσιακά (αύξηση ΦΠΑ, μείωση χαμηλων συντάξεων). Το έγγραφο αυτό της Κομισιόν αποσύρθηκε πριν τη συνεδρίαση.
Το κείμενο του προέδρου του Eurogroup που το αντικατέστησε μάς πήγε πίσω στην περασμένη Τετάρτη. Παρά την ατελείωτη καλή μας θέληση, δεν μπορούσαμε να το υπογράψουμε.
Μας παρουσίασαν νέα πρόταση με νεφελώδη υπόσχεση για ευελιξία», αποκάλυψε ο κ. Βαρουφάκης.
«Δεν υπήρξε άλλο κείμενο εκτός από αυτό που παρουσίασε ο επικεφαλής του Eurogroup», ανέφεραν αξιωματούχοι της Κομισιόν, ενώ ο δημοσιογράφος των Financial Times Peter Spiegel, με ανάρτησή του στο twitter, ανέφερε πως αξιωματούχοι στις Βρυξέλλες του είπαν πως δεν υπάρχει κείμενο και πως επρόκειτο για δήλωση συμφωνηθέντων αρχών από τις δύο πλευρές.
Ωστόσο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης μιλώντας στην τηλεοπτική εκπομπή «στον ενικό» στο Star είπε πως υπάρχει προσχέδιο, το οποίο, όπως τόνισε, το είχε μπροστά του.
Ο ίδιος αρνήθηκε να επεκταθεί λέγοντας πως δεν έχει αρμοδιότητα για κάτι τέτοιο στην παρούσα χρονική στιγμή.
Αργά το βράδυ ΔΥΟ ΚΕΙΜΕΝΑ βγήκαν στη δημοσιότητα. Τα έβγαλε το Channel 4 και ο δημοσιογράφος Πολ Μέισον, ουσιαστικά διαψεύδοντας Κομισιόν και Μοσκοβισί και δίνοντας ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ στον Γιάνη Βαρουφάκη!

Το πρώτο κείμενο είναι αυτό που πιθανότατα, σύμφωνα με τον δημοσιογράφο, θα «υπέγραφε με χαρά», όπως ο ίδιος είπε, ο κ. Βαρουφάκης.
Αναμένουμε με ενδιαφέρον την απάντηση της Κομισιόν, την οποία ο κ. Βαρουφάκης σήμερα εξέθεσε ανεπανόρθωτα!

Δείτε τα δύο κείμενα...