ΟΥ Οχι ΤΙ κάτι ΔΑΝΟΣ εκ της γής
Απόψεις που πηγάζουν από την άλλη άγνωστη πλευρά
ΑΒΑ(ήβη)+ΤΑΡ(τάρταρα) <> ΒΙΟΣ(ζωή)+ΑΔΑΣ(άδης)
Aιώνια εναλλαγή, στην βιολογική αρμονία
Η άλλη θέση στην καθημερινότητα, τό επέκεινα, ή αλήθεια της φαντασίας.
Βουτιά στόν άπειρο και άυλο κόσμο τών ιδεών.
Υποβάθμιση του χρήματος (χξς') σε μέσο εξυπηρέτησης και όχι υπέρτατη ανάγκη.
Ατυχώς ονομάσθηκε Χρήμα (ότι χρειαζόμαστε)
και Νόμισμα (ότι θεσπίσθηκε σαν αξία)
Εξαπατήσαμε τό είναι μας, και Εκπέσαμε.

Επικοινωνία: utidanos@gmail.com

Τετάρτη, 18 Φεβρουαρίου 2015

Μεγάλη επιχείρηση εκκένωσης ομογενών από την Α. Ουκρανία καταστρώθηκε από ΥΠΕΞ και ΓΕΕΘΑ

ΘΑ ΕΚΤΕΛΕΣΤΕΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΕΙ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΚΕΧΕΙΡΙΑΣ


Ένα ολοκληρωμένο σχέδιο πολεμικής εκκένωσης χιλιάδων ομογενών από τις εμπόλεμες περιοχές της Α. Ουκρανίας που πλέον έχουν αποσχιστεί, έχοντας ανακηρύξει την ανεξαρτησία τους από το καθεστώς του Κιέβου, «σφραγίστηκε» σήμερα σε έκτακτη σύσκεψη στο ΥΠΕΞ με τη συμμετοχή στελεχών των ΕΔ.
Το σχέδιο προβλέπει κινητοποίηση μιας μεγάλης δύναμης από θαλάσσης, ξηράς και αέρος των ΕΔ καθώς και των διπλωματικών υπηρεσιών του ΥΠΕΞ σε και επανάληψη της επιχείρησης «Χρυσόμαλλο Δέρας» το καλοκαίρι του 1993, όταν εκκενώθηκαν 1013 Πόντιοι ομογενείς από το Σοχούμι της Γεωργίας.
Η κατάσταση στην περιοχή κρίνεται ως ιδιαιτέρα επικίνδυνη δεδομένου ότι η συντριπτική πλειοψηφία των ελλήνων ομογενών διάκεινται φιλικά προς τους νεορώσους και λιγότερο φιλικά προς το ουκρανικό καθεστώς. Ήδη οι Έλληνες ομογενείς έχουν θρηνήσει θύματα από τις μάχες στην Α. Ουκρανία.
Ήδη στην περιοχή έχουν αποσταλεί σύνδεσμοι από ελληνικής πλευράς (όπως και στην επιχείρηση «Χρυσόμαλλο Δέρας») οι οποίοι έχουν έρθει σε επαφή με το τοπικό στοιχείο της ομογένειας προετοιμάζοντας την επιχείρηση η οποία θα εκτελεστεί στην περίπτωση που ουκρανικά στρατεύματα θα εξαπολύσουν επίθεση στην Α. Ουκρανία, επίθεση η οποία θα θέσει σε άμεσο κίνδυνο την ασφάλεια των Ελλήνων ομογενών.
Έτσι, το επιχειρησιακό σχέδιο έχει ήδη καταστρωθεί, έχουν υπολογισθεί οι δυνάμεις που θα πάρουν μέρος σε αυτό και αυτό που μένει είναι η πολιτική εντολή στην περίπτωση που, όπως αναφέρθηκε, η κατάσταση στην περιοχή ξεφύγει από τον έλεγχο και εξελιχθεί σε γενικευμένη σύρραξη.
Στην επιχείρηση, με τα όσα στοιχεία έχουν γίνει διαθέσιμα, θα μετάσχουν δύο ή τρία αρματαγωγά του ΠΝ κλάσης «Σάμος» τα οποία θα προσεγγίσουν τη Μαριούπολη όπως και δύο τουλάχιστον αεροσκάφη C-130 τα οποία θα προσγειωθούν στην ρωσική αεροπορική βάση στο Μπελμπέκ στην Κριμαία από όπου και θα γίνει δυνατό να αναχωρήσει μέρος του ομογενειακού στοιχείου στην περιοχή.
Στα αρματαγωγά, όπως και σε άλλες επιχειρήσεις εκκένωσης, θα βρίσκεται και ισχυρή δύναμη ειδικών δυνάμεων (βατραχανθρώπων του ΠΝ) για την παροχή περιμετρικής ασφάλειας όσο τα πλοία θα βρίσκονται ελλιμενισμένα.
Υπενθυμίζεται πως το καλοκαίρι του 1993, το Ε/Γ- Ο/Γ πλοίο «Viscountess», που εκτελούσε ταξίδια στη γραμμή Ελλάδα-Ιταλία, ναυλώθηκε για την άκρως αυτή απόρρητη επιχείρηση.
Στο λιμάνι του Πειραιά το «Viscountess» φόρτωσε ελληνική ανθρωπιστική βοήθεια.  
Στο πλοίο, εκτός από το πλήρωμα, επιβιβάστηκαν στελέχη του ΓΕΕΘΑ, αξιωματικός του Π.Ν, αξιωματικός του Λ.Σ, πεζοναύτες, βατραχάνθρωποι και νοσηλευτικό προσωπικό από το Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών.
Το πρωί της 15-8-1993, το «Viscountess» κατέπλευσε στο Σοχούμι. 
Εκφόρτωσε την ανθρωπιστική βοήθεια και αμέσως με τάξη αλλά και ταχύτητα επιβιβάστηκαν σε αυτό 1013 ομογενείς αφού προηγήθηκε προξενικός, τελωνειακός και αστυνομικός έλεγχος.
Το βράδυ της ίδιας μέρας απέπλευσε για την Αλεξανδρούπολη.

Επιχείρηση Χρυσόμαλλο Δέρας ~ Νέοι Φάκελοι από KRASODAD

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr