ΟΥ Οχι ΤΙ κάτι ΔΑΝΟΣ εκ της γής
Απόψεις που πηγάζουν από την άλλη άγνωστη πλευρά
ΑΒΑ(ήβη)+ΤΑΡ(τάρταρα) <> ΒΙΟΣ(ζωή)+ΑΔΑΣ(άδης)
Aιώνια εναλλαγή, στην βιολογική αρμονία
Η άλλη θέση στην καθημερινότητα, τό επέκεινα, ή αλήθεια της φαντασίας.
Βουτιά στόν άπειρο και άυλο κόσμο τών ιδεών.
Υποβάθμιση του χρήματος (χξς') σε μέσο εξυπηρέτησης και όχι υπέρτατη ανάγκη.
Ατυχώς ονομάσθηκε Χρήμα (ότι χρειαζόμαστε)
και Νόμισμα (ότι θεσπίσθηκε σαν αξία)
Εξαπατήσαμε τό είναι μας, και Εκπέσαμε.

Επικοινωνία: utidanos@gmail.com

Σάββατο 25 Απριλίου 2015

SkyGreece: Υπερατλαντική αερογέφυρα Ελλάδας – Αμερικής‏


Μια μικρή ομάδα ομογενών επιχειρηματιών του Καναδά με δραστηριότητες στους χώρους των αερομεταφορών και του τουρισμού κι ένας ιερέας με πτυχίο πιλότου και σπουδές αερομεταφορών αποδείχθηκαν αρκετοί για να δημιουργηθεί η SkyGreece Airlines.
Μια ελληνικών συμφερόντων αεροπορική εταιρία υπερατλαντικών πτήσεων που φιλοδοξεί να εκμεταλλευτεί το κενό που δημιούργησε στην απευθείας αεροπορική σύνδεση της Ελλάδας η διακοπή μακρινών δρομολογίων της Ολυμπιακής, το οποίο δεν έσπευσε να καλύψει μέχρι σήμερα η Aegean Airlines ΑΡΑΙΓ +0,77%.
Η νέα ισοτιμία ευρώ-δολαρίου που ευνοεί τα ταξίδια των Αμερικανών στην Ευρώπη, η άνοδος της κρουαζιέρας στη Μεσόγειο, η αλματώδης αύξηση της κίνησης από τη Βόρεια Αμερική προς τη χώρα μας αλλά και η «χρυσοφόρα» αγορά των ομογενών της Βόρειας Αμερικής και άλλων μακρινών προορισμών αποτέλεσαν τη βάση για το business plan της εταιρίας.
Βασικός στόχος των δημιουργών της είναι να
εξελιχθεί σε βασικό «παίκτη» για την απευθείας σύνδεση της Β. Αμερικής με τα Βαλκάνια και την Ανατολική Ευρώπη.
Υψηλές προσδοκίες στο εγχείρημα της SkyGreece Airlines επενδύει η διοίκηση του αεροδρομίου της Αθήνας, αφού θα αποτελέσει τη βάση της εταιρίας στην ευρύτερη περιοχή ενισχύοντας τη διασύνδεση του αεροδρομίου με κρίσιμες αγορές μακρινών αποστάσεων.
Τη μετοχική ομάδα της SkyGreece Airlines συγκροτούν ο ιερέας Νικόλαος Αλεξανδρής, ο ισχυρός ομογενής επιχειρηματίας του Καναδά Κεν Σταθάκης και οι Βασίλης Αλεφαντής και Παναγιώτης Χειλάκος οι οποίοι δραστηριοποιούνται στο χώρο του τουρισμού ελέγχοντας γραφεία ταξιδίων του τουριστικού ομίλου Hi Tours.
Η εταιρία διαθέτει, ήδη, ένα αεροσκάφος μακρινών διαδρομών Boeing 767-300 ER (280 θέσεων), ενώ έχει παραγγείλει και αναμένει την παραλαβή επιπλέον δύο.
Το πρώτο αεροσκάφος που είναι, ήδη, βαμμένο στα χρώματα της εταιρίας φέρει το όνομα «Ταξιάρχης», ενώ τα δύο επόμενα θα ονομαστούν «Άγιος Δημήτριος» και «Άξιον Εστί».
Η SkyGreece έχει λάβει, ήδη, τη σχετική έγκριση από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας του Καναδά, βάσει της οποίας έχει τη δυνατότητα να συνδέει τον Καναδά με την Ε.Ε.
Τα δρομολόγια ξεκινούν επισήμως την Κυριακή 17 Μαΐου και σε πρώτη φάση η εταιρία θα συνδέει απευθείας τον Καναδά με την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, το Ζάγκρεμπ της Κροατίας και τη Βουδαπέστη.
Στο θερινό πρόγραμμα δρομολογίων της η SkyGreece θα προσφέρει τρεις εβδομαδιαίες πτήσεις από Τορόντο προς Αθήνα και μια εβδομαδιαία πτήση από Τορόντο προς Θεσσαλονίκη.
Η εταιρία θα διατηρήσει την απευθείας σύνδεση της Αθήνας με το Τορόντο και κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου (Νοέμβριος 2015 έως Απρίλιο 2016) με δύο πτήσεις την εβδομάδα.
Ταυτόχρονα η SkyGreece θα συνδέει απευθείας το Τορόντο με το Ζάγκρεμπ της Κροατίας με την πρώτη πτήση να είναι προγραμματισμένη για τις 22 Ιουνίου.
Η εταιρία επιχειρεί να καλύψει το κενό στη σύνδεση και της Κροατίας με την Β. Αμερική.
Επιπλέον, επιδιώκει να επωφεληθεί από τη διαρκώς αυξανόμενη ζήτηση από επιβάτες κρουαζιέρας της Β. Αμερικής για την Κροατία.
Ο λόγος είναι πως το Ντουμπρόβνικ ενισχύει διαρκώς τη θέση του ως λιμάνι αφετηρίας κρουαζιερόπλοιων και το Ζάγκρεμπ, σύμφωνα με στελέχη της αγοράς,αναμένεται να προσελκύσει και άλλες αεροπορικές εταιρίες για τον ίδιο λόγο.
Όπως στην περίπτωση της Ελλάδας, η SkyGreece επιδιώκει να καλύψει το αντίστοιχο κενό που δημιούργησε στην αγορά της Ουγγαρίας το κλείσιμο του άλλοτε εθνικού αερομεταφορέα της χώρας Malev.
Έτσι, η SkyGreece εγκαινιάζει από τις 20 Μαΐου απευθείας πτήσεις από Τορόντο προς Βουδαπέστη, δύο φορές την εβδομάδα.
Οι συγκεκριμένες πτήσεις θα πραγματοποιούνται καθ” όλη τη διάρκεια του χρόνου και όχι μόνο τη θερινή περίοδο.
Ταυτόχρονα, η SkyGreece προχώρησε σε στρατηγική συνεργασία με τη βουλγαρική αεροπορική εταιρία BH Air.
Η τελευταία διαθέτει έξι αεροσκάφη (τέσσερα Airbus A320, ένα Airbus A319 και ένα Airbus A330), διαθέτει κύρια βάση στη Σόφια, ενώ πετά, επίσης, από το Μπουργκάς και τη Βάρνα προς προορισμούς της Ευρώπης, την Αφρική, την Ασία και τη Μέση Ανατολή.
Στόχος της συνεργασίας είναι να λειτουργήσει η BH Air ως «τροφοδότης» των υπερατλαντικών πτήσεων της SkyGreece που θα ξεκινούν από Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ζάγκρεμπ και Βουδαπέστη.
Στα άμεσα σχέδια της SkyGreece περιλαμβάνονται η απευθείας σύνδεση της Ελλάδας με τη Νέα Υόρκη και το Σικάγο και σε δεύτερη φάση με τη Νότιο Αφρική. Όλοι τους προορισμοί με ισχυρές κοινότητες ομογενών οι οποίες παραμένον ακάλυπτες από απευθείας αεροπορικές συνδέσεις με την Ελλάδα μετά τη διακοπή των δρομολογίων της Ολυμπιακής πριν από πέντε χρόνια.
H SkyGreece εδρεύει στο Μαρκόπουλο Αττικής, ενώ διαθέτει γραφεία στο Μόντρεαλ και στο Τορόντο του Καναδά καθώς και στη Νέα Υόρκη.
πηγή:euro2day

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΟΝΟ ΟΥ ΤΙ ΔΑΝΑ ΣΧΟΛΙΑ