ΟΥ Οχι ΤΙ κάτι ΔΑΝΟΣ εκ της γής
Απόψεις που πηγάζουν από την άλλη άγνωστη πλευρά
ΑΒΑ(ήβη)+ΤΑΡ(τάρταρα) <> ΒΙΟΣ(ζωή)+ΑΔΑΣ(άδης)
Aιώνια εναλλαγή, στην βιολογική αρμονία
Η άλλη θέση στην καθημερινότητα, τό επέκεινα, ή αλήθεια της φαντασίας.
Βουτιά στόν άπειρο και άυλο κόσμο τών ιδεών.
Υποβάθμιση του χρήματος (χξς') σε μέσο εξυπηρέτησης και όχι υπέρτατη ανάγκη.
Ατυχώς ονομάσθηκε Χρήμα (ότι χρειαζόμαστε)
και Νόμισμα (ότι θεσπίσθηκε σαν αξία)
Εξαπατήσαμε τό είναι μας, και Εκπέσαμε.

Επικοινωνία: utidanos@gmail.com

Δευτέρα, 15 Ιουνίου 2015

Μετά την συν-εύρεση, η Ευρώπη ζητά την κεφαλήν της Ελλάδας επί πίνακι.

Οι δανειστές απαίτησαν κι ο ΦΠΑ για το ρεύμα να πάει στο 23%, «δεν ήρθαμε για να διαπραγματευτούμε» είπαν στον Δραγασάκη!

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, οι εκπρόσωποι των Θεσμών ζήτησαν με το «καλησπέρα» από την ελληνική αντιπροσωπεία ψαλίδι στις συντάξεις και αυξήσεις στο ΦΠΑ, ακόμα και να πάει ο χαμηλός συντελεστής των λογαριασμών της ΔΕΗ στο 23%!
Η ελληνική πλευρά αντιπρότεινε για το δημοσιονομικό κενό έως 1,9 % του ΑΕΠ να καλυφθεί με μέτρα που θεωρούνται βέβαιης απόδοσης (όπως στοχευμένες αυξήσεις φόρων στα υψηλά εισοδήματα, περικοπές σε δαπάνες για πρόωρες συντάξεις και περιστολή αμυντικών δαπανών κλπ). Για το υπόλοιπο 0,6% του ΑΕΠ πρότεινε διοικητικά μέτρα όπως για παράδειγμα ενοποιήσεις Ταμείων και φορέων, δίχως όμως μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις. Αρνήθηκε, επιπλέον, και να μετακυλήσει στον υψηλό συντελεστή ΦΠΑ βασικά αγαθά όπως το ρεύμα.
Οι δανειστές όμως επέμειναν λέγοντας «κάντε μειώσεις στις συντάξεις και αύξηση του ΦΠΑ, που είναι τα πιο σίγουρα μέτρα εξοικονόμησης.
Τίποτα άλλο, τα ισοδύναμα πήγαν περίπατο», ανάφερε κυβερνητική πηγή.
Η ελληνική αντιπροσωπεία διαμαρτυρήθηκε, αλλά η απάντηση που πήρε ήταν: «Δεν ήρθαμε εδώ για να το διαπραγματευτούμε, δεν είμαστε εξουσιοδοτημένοι να διαπραγματευτούμε, αυτές τις εντολές πήραμε, πείτε μας τι θα κάνετε, τι προτάσεις έχετε σε αυτά»!
Οι Έλληνες αντέτειναν πως «εμείς είπαμε ότι ήρθαμε να διαπραγματευτούμε, έτσι δεν γίνεται» και η συνάντηση διακόπηκε, με αποτέλεσμα η ελληνική ομάδα να επιστρέψει στην Αθήνα.
koutipandoras.gr