ΟΥ Οχι ΤΙ κάτι ΔΑΝΟΣ εκ της γής
Απόψεις που πηγάζουν από την άλλη άγνωστη πλευρά
ΑΒΑ(ήβη)+ΤΑΡ(τάρταρα) <> ΒΙΟΣ(ζωή)+ΑΔΑΣ(άδης)
Aιώνια εναλλαγή, στην βιολογική αρμονία
Η άλλη θέση στην καθημερινότητα, τό επέκεινα, ή αλήθεια της φαντασίας.
Βουτιά στόν άπειρο και άυλο κόσμο τών ιδεών.
Υποβάθμιση του χρήματος (χξς') σε μέσο εξυπηρέτησης και όχι υπέρτατη ανάγκη.
Ατυχώς ονομάσθηκε Χρήμα (ότι χρειαζόμαστε)
και Νόμισμα (ότι θεσπίσθηκε σαν αξία)
Εξαπατήσαμε τό είναι μας, και Εκπέσαμε.

Επικοινωνία: utidanos@gmail.com

Παρασκευή, 19 Ιουνίου 2015

ΓΕΓΟΝΟΣ – Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΗ ΡΩΣΙΑ ΥΠΕΓΡΑΦΗ – Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΙΣΧΥΡΗ


ΣΤΟΧΟΣ ΕΠΕΤΕΥΧΘΗ…
Ρωσία και Ελλάδα υπέγραψαν διακυβερνητικό μνημόνιο συνεργασίας για την κατασκευή του αγωγού «Turkish Stream» ή «Νέου Ευρωπαϊκού Αγωγού» (όπως διακριτικά τον ονομάτισαν), που θα μεταφέρει το ρωσικό φυσικό άεριο στη χώρα μας.
Η τελετή υπογραφής πραγματοποιήθηκε στην Αγία Πετρούπολη, εκεί όπου διεξάγεται το Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ.
Το έγγραφο υπεγράφη από τον Ρώσο υπουργό Ενέργειας, Αλεξάντερ Νόβακ και τον Έλληνα ομόλογό του, Παναγιώτη Λαφαζάνη.
Για ιστορικές στιγμές έκανε λόγο Έλληνας Υπουργός:
«Ο αγωγός θα συνδέει όχι μόνο την Ελλάδα και τη Ρωσία, αλλά και τους λαούς της Ευρώπης.
Το μήνυμά μας είναι ένα μήνυμα σταθερότητας και της φιλίας …
Ο αγωγός, για τον οποίο υπογράψαμε σήμερα δεν είναι ενάντια σε οποιονδήποτε στην Ευρώπη ή οποιονδήποτε άλλον, είναι ένας αγωγός για την ειρήνη και τη σταθερότητα σε ολόκληρη την περιοχή».
Ο Νόβακ δήλωσε ότι η Ελλάδα θα λάβει δάνειο από τη Ρωσία για την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου.
Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, ανέφερε ότι η κατασκευή του τμήματος στην Ελλάδα, αξίας € 2 δις, θα χρηματοδοτηθεί από τη θυγατρική της VEB τράπεζας της Ρωσίας και μια ελληνική εταιρεία.

Σε κοινή δήλωση για την ανάπτυξη αγωγού φυσικού αερίου στην Ελλάδα, με τη διακριτική ονομασία «Νέος Ευρωπαϊκός Αγωγός» προέβησαν ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Ενέργειας και Περιβάλλοντος Π. Λαφαζάνης και ο επικεφαλής της «Τράπεζας Ανάπτυξης και Διεθνών Οικονομικών Υποθέσεων» της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντίμιρ Ντιμίτριεφ, οι οποίοι συναντήθηκαν στο ΠΛΑΙΣΙΟ του Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης.
Οι δύο πλευρές εξήγγειλαν τη δέσμευση τους να υποστηρίξουν και να διευκολύνουν με όλα τα νόμιμα μέσα που διαθέτουν την υλοποίηση του έργου υποδομής φυσικού αερίου με την ονομασία «Νότιος Ευρωπαϊκός Αγωγός» («ΝΕΑ»), στην ελληνική επικράτεια.
Χαιρέτισαν τη σύσταση της νέας Μεικτής Εταιρείας (Κοινή Εταιρεία Ειδικού Σκοπού) για την άμεση υλοποίηση του «ΝΕΑ», με την συμμετοχή ως στρατηγικών επενδυτών (ή ιδρυτών), της VEB CAPITAL και της «Δημόσιας Επιχείρησης Ενεργειακών Επενδύσεων ΑΕ – ΔΕΠΕΝΕ Α.Ε.», μιας νέας εταιρείας του Ελληνικού Δημοσίου, με μοναδικό μέτοχο το Ελληνικό Δημόσιο, και με σκοπό την προώθηση και συμμετοχή σε επενδύσεις αγωγών φυσικού αερίου και άλλα έργα υποδομών, για την οικονομική ανάπτυξη.
Επισήμαναν ότι η νέα Κοινή Εταιρεία Ειδικού Σκοπού θα είναι ο ιδιοκτήτης του «ΝΕΑ» και θα έχει την ευθύνη για το σχεδιασμό, χρηματοδότηση, κατασκευή, λειτουργία και συντήρηση του Έργου που θα αποτελείται από αγωγούς, σταθμούς συμπίεσης καθώς και άλλες υποδομές απαραίτητες για τη λειτουργικότητά του.
Τόνισαν, ακόμα ότι «Η εντατική εργασία για την υλοποίηση του έργου θα ξεκινήσει άμεσα με την προετοιμασία της μελέτης βιωσιμότητας, τις τεχνικές μελέτες και τις λοιπές μελέτες σχεδιασμού του Νότιου Ευρωπαϊκού Αγωγού».


hellasforce.com