ΟΥ Οχι ΤΙ κάτι ΔΑΝΟΣ εκ της γής
Απόψεις που πηγάζουν από την άλλη άγνωστη πλευρά
ΑΒΑ(ήβη)+ΤΑΡ(τάρταρα) <> ΒΙΟΣ(ζωή)+ΑΔΑΣ(άδης)
Aιώνια εναλλαγή, στην βιολογική αρμονία
Η άλλη θέση στην καθημερινότητα, τό επέκεινα, ή αλήθεια της φαντασίας.
Βουτιά στόν άπειρο και άυλο κόσμο τών ιδεών.
Υποβάθμιση του χρήματος (χξς') σε μέσο εξυπηρέτησης και όχι υπέρτατη ανάγκη.
Ατυχώς ονομάσθηκε Χρήμα (ότι χρειαζόμαστε)
και Νόμισμα (ότι θεσπίσθηκε σαν αξία)
Εξαπατήσαμε τό είναι μας, και Εκπέσαμε.

Επικοινωνία: utidanos@gmail.com

Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

``ΡΟΥΧΑ ΜΑΖΙ ΠΟΥ ΠΛΥΘΗΚΑΝ ...``

Τί ...ΘΡΑΣΟΣ, όμως,
ένα ...τόσο δα φτωχικό χωριουδάκι, με γύρω γύρω θάλασσα
& να θέλει ...ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ!!
Φίλοι μου, όπως φαίνεται, βαδίζουμε σε κάτι, πάνω κάτω, σαν αυτό που περιγράφει ο φίλος ΓΗΣ ΠΑΙΣ...
Γνωρίζω, ότι για πολλούς από εμάς, μία τέτοια εξέλιξις δεν αποτελεί έκπληξη.
Δυστυχώς, όσοι είχαν αντιληφθεί αρκετά νωρίς, το παιχνίδι που παίζεται εναντίον της Ανθρωπότητος, καταλάβαιναν, πως, απλώς & για διάφορους λόγους, είχε ``κληρωθεί`` να ξεκινήσει ...πιλοτικά από την δική μας χώρα!
Δίκαια, άδικα, όσοι δεν το έχουν ξεκαθαρίσει ακόμη, θα έχουν όλο τον χρόνο, μάλλον, τα χρόνια, που ακολουθούν για να το συνειδητοποιήσουν.
Νομίζω, πως δεν έχει & πολλή σημασία το ποιές θα είναι οι ακριβείς λεπτομέρειες των επομένων βημάτων της Κυβέρνησης ή των ``θεσμών``
Όποιες & να είναι, σίγουρο είναι, πως δεν θα είναι κατ` ουδένα τρόπο ευνοϊκές για τους πολίτες, σήμερα εμάς & αύριο, μεθαύριο/ σιγά, σιγά, για όλο τον κόσμο.
Όσο λιγότεροι βιαστούν να μου φορέσουν την ταμπέλα του ``συνωμοσιολόγου`` ή του ``πρακτορίσκου`` τόσο το χειρότερο γι αυτούς.
Η άρνηση της πραγματικότητος, που έρχεται κατ επάνω μας διογκούμενη σαν χιονοστιβάδα, παραπέμπει, απλώς, στην ταχτική της ...στρουθοκαμήλου, που προτιμά την εθελοτυφλία, αντί της όποιας πάλης.
Δεν προτείνω κάτι τέτοιο & δεν θα το κάνω & εγώ,
Προτιμώ, χίλιες φορές την επίγνωση από την άγνοια.
Εκείνο που έχω να προτείνω, είναι, λίγο πολύ, στο πνεύμα του ΕργΔημΈργ, όταν μας έγραφε για την ``Πέτρα του Ιάσονα`` σε 10 συνέχειες.
Δανείζομαι τα λόγια του από το 1ο μέρος...
- Κατ’ αρχήν, γιά να δούμε καθαρά το εθνικό μας συμφέρον, χρειάζονται «εκ των ουκ άνευ» τα εξής:
1. Φυσική ηγεσία της χώρας.
2. Καθορισμός εθνικών στόχων.
3. Καθορισμός των τρόπων να τους πετύχουμε...
Όλα αυτά συνεπάγονται & κάποια πράγματα, που έχει προτείνει, εδώ μέσα, ο Ριζοσπ. Φυσιοκρ./Διηνέκης (& όχι μόνο), δηλ, αλλαγή Συντάγματος, απομάκρυνση όλων των ήδη δοκιμασμένων Βουλευτών, που μετρήθηκαν & βγήκαν από λειψοί έως ζημιογόνοι για το Έθνος & την Πατρίδα, καθώς & Δικαστικών & Ανωτέρων Δημοσίων Λειτουργών. Ίδρυση Εθνικής (πράγματι) Τραπέζης, Εθνικής Παιδείας & Υγειονομικού Συστήματος...

Γελάτε, κι όλας?
Πάνω απ` όλα, βέβαια, προτείνω ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ, ΟΜΟΨΥΧΙΑ & ΟΜΟΝΟΙΑ.
Θεωρώ, πως αυτά, ακριβώς, είναι τα κυριότερα όπλα & εφόδια, ώστε να μπορούμε να εφαρμόσουμε & την Ικανότητα Διάκρισης του ...Ψέματος από την Αλήθεια.
Ο πανικός & η διχόνοια μας έχουν στοιχίσει, κατ` επανάληψιν, πάρα πολλά στο παρελθόν, για να μην πω, ότι σ` αυτό ακριβώς ποντάρουν όλοι όσοι φιλοδοξούν, να τους κάνουμε πιο εύκολο το ``διαίρει & βασίλευε``
Πρέπει ακόμη να καταλάβουμε, πως οι Ιδεολογίες, όπως τις ξέραμε έχουν εκλείψει, διότι ...δεν αφορούν τις ``αγορές``
Ας πάψουμε να αγόμεθα & να φερόμαστε από δήθεν Πράσινους, Κόκκινους, Μπλε, Ροζ κλπ κόκκους των απο-Κομμάτων, που δήθεν μας εκπροσωπούν στο Κοινοβούλιο. ``Ρούχα μαζί που πλύθηκαν κι έχουνε γίνει Ροζ`` είναι πια όλοι αυτοί, γι αυτό & οι ``συμμαχίες`` τους φαντάζουν ανίερες. Απλές συμβάσεις συμμοριών είναι & τίποτ` άλλο, όπως πολύ ωραία το περιγράφει & ο καθ. Κοντογιώργης.
Ακόμη & αν το προβάλουν ως Εθνική Συναίνεση, τα συμφέροντα των εντολοδοτών τους εκτελούν & αυτά δεν είναι τα φυσικά, δηλ των εκλογέων τους.
Το πιο φανταχτερό παράδειγμα αποτελεί το νεόκοπο Ποτάμι, που όλοι γνωρίζουμε, ποιόν εκπροσωπεί. Ανάλογα συμβαίνουν & με τους υπολοίπους. Τους εντολοδότες & την τσέπη τους σκέφτονται μόνον.
Κάτι τελευταίο, ας πάψουμε να τσιμπάμε στα ``έξυπνα`` φυτεμένα αισθήματα ...Ενοχής, τα οποία μας οδηγούν στο να σκύβουμε το κεφάλι σε κάθε καρπαζιά.
ΠΑΙΔΕΙΑ, ΔΙΑΚΡΙΣΗ, ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ, ΟΜΟΝΟΙΑ...
art ant

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΟΝΟ ΟΥ ΤΙ ΔΑΝΑ ΣΧΟΛΙΑ