ΟΥ Οχι ΤΙ κάτι ΔΑΝΟΣ εκ της γής
Απόψεις που πηγάζουν από την άλλη άγνωστη πλευρά
ΑΒΑ(ήβη)+ΤΑΡ(τάρταρα) <> ΒΙΟΣ(ζωή)+ΑΔΑΣ(άδης)
Aιώνια εναλλαγή, στην βιολογική αρμονία
Η άλλη θέση στην καθημερινότητα, τό επέκεινα, ή αλήθεια της φαντασίας.
Βουτιά στόν άπειρο και άυλο κόσμο τών ιδεών.
Υποβάθμιση του χρήματος (χξς') σε μέσο εξυπηρέτησης και όχι υπέρτατη ανάγκη.
Ατυχώς ονομάσθηκε Χρήμα (ότι χρειαζόμαστε)
και Νόμισμα (ότι θεσπίσθηκε σαν αξία)
Εξαπατήσαμε τό είναι μας, και Εκπέσαμε.

Επικοινωνία: utidanos@gmail.com

Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2015

Τελικά ο αγώνας δικαιιώνεται....

«Που ΄σαι νιότη»: Οι σημερινοί πολιτικοί... 30 χρόνια πριν στους δρόμους και τα αμφιθέατρα

Ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον φωτορεπορτάζ φιλοξένησε η Εφσυν του Σαββατοκύριακου, με σπάνιες φωτογραφίες των σημερινών εθνοπατέρων σε διαδηλώσεις, αλλά και ως φοιτητές στα αμφιθέατρα.
Όπως θα διαπιστώσετε και εσείς, ο χρόνος που πέρασε άλλαξε σε κάποιες περιπτώσεις εντελώς τους νεαρούς τότε φοιτητές, μετατρέποντάς τους σε σοβαρούς βουλευτές και πρόσωπα που έμελλε να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην πολιτική ζωή του τόπου.
Γιώργος Κατρούγκαλος: Έτος 1984, φοιτητής στη Νομική, ο νυν υπουργός Εργασίας φαινόταν - από τότε- ιδιαίτερα δραστήριος, ως μέλος της ΚΝΕ

Γιώργος Κατρούγκαλος και πάλι στο προεδρείο της Νομικής, ενώ λίγο πιο δεξιά, διακρίνεται με ριγέ πουλόβερ και πλούσια κόμη ο Κωστής Χατζηδάκης.

Νίκος Φίλης : Σωτήριον έτος 1986. Ανήμερα της εθνικής γιορτής, η ΕΚΟΝ Ρήγας Φεραίος (Νεολαία του ΚΚΕ εσωτερικού) επιχειρεί να κλείσει τη Συγγρού, διαμαρτυρόμενη για την επίσκεψη του Αμερικανού Υπ.Εξ. Τζορτζ Σουλτς στην Ελλάδα.

Ο νυν υπουργός Παιδείας σε διαπραγματεύσεις με τον περίφημο τότε Αττικάρχη Νίκωνα Αρκουδέα.

Σε αυτή την παρέα υπάρχουν ακόμα ο καθηγητής του LSE και πρώην υπουργός Επικρατείας Ηλίας Μόσιαλος, αλλά και το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Λάμπρου.

Πάνος Σκουρλέτης - Νικος Βούτσης
Με δικαιολογία μια «μίνι εξέγερση» που είχε προκληθεί στην πτέρυγα ανηλίκων των φυλακών Κορυδαλλού, ύστερα από προηγούμενη συγκέντρωση της οργάνωσης στον ίδιο χώρο, η συναυλία απαγορεύτηκε κι οι συγκεντρωμένοι, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονταν ο σημερινός υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Πάνος Σκουρλέτης κι ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, βρέθηκαν αντιμέτωποι με ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ.

Άδωνις Γεωργιάδης
Είναι 1992 στη Φιλοσοφική Αθηνών. Με τζιν και μπλουζάκι ζιβάγκο, της μόδας τότε, ο φοιτητής Άδωνις Γεωργιάδης διατυπώνει τις θέσεις του για το Μακεδονικό.