ΟΥ Οχι ΤΙ κάτι ΔΑΝΟΣ εκ της γής
Απόψεις που πηγάζουν από την άλλη άγνωστη πλευρά
ΑΒΑ(ήβη)+ΤΑΡ(τάρταρα) <> ΒΙΟΣ(ζωή)+ΑΔΑΣ(άδης)
Aιώνια εναλλαγή, στην βιολογική αρμονία
Η άλλη θέση στην καθημερινότητα, τό επέκεινα, ή αλήθεια της φαντασίας.
Βουτιά στόν άπειρο και άυλο κόσμο τών ιδεών.
Υποβάθμιση του χρήματος (χξς') σε μέσο εξυπηρέτησης και όχι υπέρτατη ανάγκη.
Ατυχώς ονομάσθηκε Χρήμα (ότι χρειαζόμαστε)
και Νόμισμα (ότι θεσπίσθηκε σαν αξία)
Εξαπατήσαμε τό είναι μας, και Εκπέσαμε.

Επικοινωνία: utidanos@gmail.com

Κυριακή 26 Ιουνίου 2016

Οικονομία

Οι Έλληνες σοφά είχαν αποδώσει στην θεά Εστία, τις ύψιστες τιμές, αντικατόπτριζε την οικονομία. Άλλωστε και οι χριστιανοί αυτήν αντέγραψαν όταν απέδωσαν ύψιστες τιμές στην μητέρα του «Ανθρώπου», πάντων των αγίων· Παναγία!
Οικονομία, άλλη μια λέξη που απώλεσε την σημασία της.
Στην αρχή για να την καταστρατηγήσουν της απέδωσαν τη σημασία της φιλαργυρίας και σήμερα που την έφεραν στα μέτρα τους, της απέδωσαν τη σημασία της ανάπτυξης και δη αειφόρου.
Λοιπόν για να τελειώνουμε οικονομία θα πει η νομή του οίκου.
Δηλαδή η τάξη και η συντηρητική διαχείριση των πόρων κάθε οίκου αυτόνομα, για να μπορεί να ανταπεξέρχεται στις απρόβλεπτες συνθήκες διαβίωσης κι όχι οικουμενική μιας κεντρικής εξουσίας.
Κι αυτό ήταν νόμος των ανθρώπων που γνωρίζανε τη θέση τους στην φύση.
Ο νόμος των γύφτων είναι «ο Θεός αγαπάει το φτωχό, αλλά βοηθάει τον πλούσιο», «άρπαξε να φας και κλέψε να 'χεις» και «κατανάλωσε όσο πιο γρήγορα μπορείς γιατί το αύριο μπορεί να μην έρθει». Κι όσο καταναλώνεις εσύ τον ιδρώτα σου, τόσο αποθησαυρίζουν οι εβραίοι έμποροι το αίμα σου.
Ο εβραϊσμός (καταναλωτισμός ή σε κομμουνιστική διάλεκτο καπιταλισμός) βάλλει κατά του Ελληνισμού (οικονομία, ή σε κομμουνιστική διάλεκτο παράδοση).
Τους έβαλαν την καραμέλα της ανάπτυξης στο στόμα.
Ότι αυτή τάχα θα μειώσει την ανεργία.
Δεν θα το σχολιάσω αυτό γιατί ανήκει σε άλλο πρόβλημα, της εκμηχάνισης τής εργασίας και του αυτοματισμού τής ζωής.
Το πρόβλημα είναι η απουσία ατομικής περιούσιας καλλιεργήσιμης γης και η απουσία επιδεξιοτήτων του ανθρώπου.
Οι αριστεροί ενώ δεν ξεχνούν τι θα πει δεξιά, εντούτοις ξέχασαν γιατί αγωνίστηκαν οι κολίγοι. Φυσικά και δεν ξέχασαν την δεξιά γιατί τους την υπενθυμίζουν νυχθημερόν τα μέσα της χειραγώγησης, άλλωστε η δικτατορία αυτό τον σκοπό είχε, να αποδεχθούν οι Έλληνες πιο γρήγορα τον αριστερό προσανατολισμό της νέας τάξης.
Αργούσε η Ελληνική κοινωνία να γίνει αμερικάνικη και το παράδοξο είναι ότι βοήθησε σε αυτό η κομμουνιστική νεολαία που έγινε σοσιαλιστική παρέα και κατέληξε ριζοσπαστική αμερικανική κοπριά.
Η συγκέντρωση γης φέρνει δύναμη και εκμετάλλευση.
Η ένδεια είναι ένδεια, είτε είναι οριζόντια (κομμουνιστική, κρατική), είτε κάθετη (καπιταλιστική, ιδιωτική).
Μια εβραϊκή αρχή ήλεγχε τον καπιταλισμό στη Δύση και μια παράλληλη εβραϊκή ήλεγχε τον καπιταλισμό με κρατικό πρόσημο στο Σιδηρούν Παραπέτασμα, τα είπε και ο Τσε και τον «έφαγαν». Κρατικός καπιταλισμός θα πει, μια ολιγαρχία (Политбюро) να ελέγχει τα κεφάλαια ενός κράτους (ιδρώτας κι αίμα των εργατών), χωρίς να δίνει λογαριασμό σε κανέναν πολίτη, στο όνομα μιας φαιδρής ισότητας.
Την ισότητα στη μιζέρια των κολίγων.
Ο φανατισμός δεν είναι χαρακτηριστικό μόνο των αμόρφωτων, αλλά και των δια-μορφωμένων.
Πόσο ανόητοι είναι οι κομμουνιστές;
Αν και μορφωμένοι, είναι τυφλά πορωμένοι.
Το να είναι κάποιος αξιότερος από κάποιον άλλο, δεν του το συγχωρούν.
Αδυνατούν να αντιληφθούν πόσο απάνθρωπη είναι η ισότητα, γιατί προάγει την οκνηρία, την απάθεια και την υστεροβουλία.
Αυτός είναι και ο λόγος που η εξουσία κάνει προπαγάνδα από τον καιρό της κομμούνας με το τρίπτυχο (ελευθερία, ισότητα, αδελφοσύνη) το κακό συναπάντημα για τον άνθρωπο.
Για το πείραμα στο Σαρακήνικο της Ιθάκης έχει ακούσει κανείς;
Ας διαβάσουν τι έφτιαξαν εκεί οι άνθρωποι και γιατί απέτυχε η κοινοκτημοσύνη, αφού είναι ανίκανοι να αντιληφθούν γιατί ο Πλάτων με τις πίπες του, μαστίζει ακόμη την ανθρωπότητα, από τον χριστιανισμό μέχρι τον κομμουνισμό.
Παιδιά της υστεροβουλίας και της δουλείας.
Και θεωρούν δίκαιο να μειώνεις τον άξιο για να μη νιώθει άσχημα ο ανάξιος κι έπειτα αγαναχτισμένοι να βρίζουν γιατί δεν υπάρχει αξιοκρατία και κυβερνούν οι άχρηστοι και απατεώνες. Μα αν δεν μπορείς να αντιληφθείς, γιατί σε χειραγωγούν να αποδεχτείς την ισότητα, δήθεν ως δίκαιο, είναι λογικό να την ασπάζεσαι και να την επιδιώκεις με μανία.
Είσαι μέρος της τυφλής μάζας που χρησιμοποιεί η εξουσία για να εξαργυρώνει τις επιταγές της. Σήμερα οι αριστεροί παίζουν τον ρόλο που είχαν οι Σταυροφόροι και η Ιερά Εξέταση τον Μεσαίωνα.
Οι άνθρωποι δεν είναι πρόβατα για να έχουν κοινό μαντρί.
Ο καθένας είναι μια ξεχωριστή προσωπικότητα και οφείλει να προστατεύει την αυτοτέλειά του και να έχει αυτονομία στη γη του, αν είχε γη, γιατί την αντάλλαξε για ένα κλουβί.
Το πρόβλημα της ανθρωπότητας είναι η αφαίρεση της ιδιωτικής περιουσίας και η συγκέντρωσή της σε μια αρχή, από όπου κι αν προέρχεται αυτή με όποιο πρόσημο και οιαδήποτε βάση, γιατί αν η εξουσία δημιουργεί αυταρχισμό, η υπερεξουσία δημιουργεί απολυταρχισμό!
Rory Gas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΟΝΟ ΟΥ ΤΙ ΔΑΝΑ ΣΧΟΛΙΑ