ΟΥ Οχι ΤΙ κάτι ΔΑΝΟΣ εκ της γής
Απόψεις που πηγάζουν από την άλλη άγνωστη πλευρά
ΑΒΑ(ήβη)+ΤΑΡ(τάρταρα) <> ΒΙΟΣ(ζωή)+ΑΔΑΣ(άδης)
Aιώνια εναλλαγή, στην βιολογική αρμονία
Η άλλη θέση στην καθημερινότητα, τό επέκεινα, ή αλήθεια της φαντασίας.
Βουτιά στόν άπειρο και άυλο κόσμο τών ιδεών.
Υποβάθμιση του χρήματος (χξς') σε μέσο εξυπηρέτησης και όχι υπέρτατη ανάγκη.
Ατυχώς ονομάσθηκε Χρήμα (ότι χρειαζόμαστε)
και Νόμισμα (ότι θεσπίσθηκε σαν αξία)
Εξαπατήσαμε τό είναι μας, και Εκπέσαμε.

Επικοινωνία: utidanos@gmail.com

Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2016

Αλίκη Βουγιουκλάκη...

...«Η Κυρά Βάσω, παιδική φίλη και συγγένισσα της στην Μάνη διηγείται……..!!» (Βίντεο)

Στο ψάξιμο της είδησης, σε έναν δύστροπο τόπο όπως είναι αυτός της Μάνης, πολλά μπορούν να συμβούν.
Εξερευνώντας τον τόπο και τους ανθρώπους της, πολλές φορές η συγκυρία σε φέρνει σε συλλογή ειδήσεων και ιστοριών που ούτε καν τις φαντάζεσαι !!
Αυτές βγαίνουν μέσα από συζητήσεις μεγάλων σε ηλικία ανθρώπων, σε κάποια ρούγα ή σε κάποιο φιλικό σπίτι και πιστέψτε το, αυθόρμητα.
Αλίκη Βουγιουκλάκη
Στο διάβα μας λοιπόν συναντήσαμε μια παιδική φίλη και συγγένισσα της μεγάλης, αξέχαστης ηθοποιού, Αλίκης Βουγιουκλάκη ,η οποία μας αποκάλυψε άγνωστες στιγμές που έζησε παρέα με την Αλίκη, όταν η Ελληνίδα σταρ, κοριτσάκι ακόμα, επισκέφτηκε την Μάνη και συγκεκριμένα το χωριό του πατέρα της την Λάγια.
Στην συζήτηση λοιπόν με την τότε παιδική της φίλη και συγγένισσα της που ακούει στο όνομα Βασιλική Γαλάκου (το γένος της μητέρας της, Βουγιουκλάκη),σύζυγος Γεωργίου Γαλάκου από την Λάγια και ο ίδιος, μητέρα δύο παιδιών της Θεοδώρας και του Βασίλη , γιαγιά τριών εγγονιών, η κυρία Βάσω μας αποκάλυψε άγνωστες πτυχές της παιδικής ηλικίας της μεγάλης ηθοποιού.
Μας αποκάλυψε την έφεση της αρχικά στο τραγούδι, το ναζιάρικο ύφος της που λόγω των αυστηρών αρχών που ίσχυαν τότε στη Μάνη , προκαλούσε το χωριό , αναφέρθηκε στον πατέρα της δικηγόρο στο επάγγελμα και Νομάρχη Αρκαδίας μετέπειτα, ενώ μας αποκάλυψε και τους λόγους για τους οποίους δεν αγάπησε ποτέ της την Μάνη.
Πιστέψτε μας είναι στιγμές που το ρεπορτάζ έχει αξία σε υπερθετικό βαθμό, διότι μιλώντας με ανθρώπους μπαρουτοκαπνισμένους της ζωής , κάθε λέξη ή φράση που ξεστομίζουν βγάζει σοφία που αποτελεί δίδαγμα για εμάς τους νεότερους!
Όση ώρα μιλούσαμε με την κυρία Βάσω ένα συναίσθημα μας κυρίευε: ο σεβασμός.
Ένας σεβασμός που δεν τον επιδίωξε, αλλά βγήκε προς εμάς αυθόρμητα μέσα από τις προσεκτικές τοποθετήσεις της, τον σεβασμό στα ήθη και έθιμα του τόπου της, αλλά και τον σεβασμό προς τους ανθρώπους που αναφέρθηκε και που πέρασαν από την μακρά ζωή της , είτε υπάρχουν σήμερα είτε όχι!!

Κυρία Βάσω πέρα από τις αποκαλύψεις για την παιδική ηλικία της Αλίκης Βουγιουκλάκη ,με σεβασμό, σας ευχαριστούμε για την όμορφη συνάντηση και συνομιλία μαζί σας!!

Δείτε το βίντεο:
omorfimani.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΟΝΟ ΟΥ ΤΙ ΔΑΝΑ ΣΧΟΛΙΑ