ΟΥ Οχι ΤΙ κάτι ΔΑΝΟΣ εκ της γής
Απόψεις που πηγάζουν από την άλλη άγνωστη πλευρά
ΑΒΑ(ήβη)+ΤΑΡ(τάρταρα) <> ΒΙΟΣ(ζωή)+ΑΔΑΣ(άδης)
Aιώνια εναλλαγή, στην βιολογική αρμονία
Η άλλη θέση στην καθημερινότητα, τό επέκεινα, ή αλήθεια της φαντασίας.
Βουτιά στόν άπειρο και άυλο κόσμο τών ιδεών.
Υποβάθμιση του χρήματος (χξς') σε μέσο εξυπηρέτησης και όχι υπέρτατη ανάγκη.
Ατυχώς ονομάσθηκε Χρήμα (ότι χρειαζόμαστε)
και Νόμισμα (ότι θεσπίσθηκε σαν αξία)
Εξαπατήσαμε τό είναι μας, και Εκπέσαμε.

Επικοινωνία: utidanos@gmail.com

Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2017

Τρικυμία εν κρανίω Παρασκευόπουλου… και Ελληνική Σημαία...!

Του Γιώργου Νούτσου 
Εν μέσω ατελείωτων "τυφώνων" που πλήττουν εδώ και οχτώ χρόνια την έρμη την πατρίδα μας... με μια κοινωνία παραπαίουσα ... με ανθρώπους να έχουν χάσει παντελώς κουράγιο, διάθεση για ζωή και ελπίδα... με καμία προοπτική να μην αχνοφέγγει ούτε καν στο προβλεπτό μέλλον, για την αγορά, την ανάπτυξη, τις ζωές μας...
Την ώρα που καμιά λύση δεν προτείνεται για έξοδο από την πολύμορφη κρίση, έρχεται ο Ν. Παρασκευόπουλος και θέτει την ατζέντα ενός θέματος, που -απορώ πως- θα αποτελέσει κατ’ αυτόν, πανάκεια και σωτηρία από όσα ως επικεφαλίδες πιο πάνω περιέγραψα.
Να τεθεί λέει, σε δημόσιο διάλογο το θέμα της αποποινικοποίησης της καύσης της Ελληνικής σημαίας...!!!
Δεν ξέρω τι αντιλαμβάνεστε με την πρώτη ανάγνωση φίλοι μου!
Ίσως πως ο ίδιος βρίσκεται σε κατάσταση νιρβάνας, ζώντας κάπου αλλού κι όχι στην πολύπαθη χώρα μας!
Ίσως, πως βρίσκεται σε διατεταγμένη υπηρεσία, ασκώντας μαεστρικά και σκόπιμα την τακτική της αποδρομής, της παρέκκλισης, του "λαγού" ή της "σουπιάς"!
Ίσως, πως - έρμαιο της ακατάληπτης και ανερμάτιστης ιδεοληψίας που συλλήβδην τους διακατέχει - ανασύρουν ως μείζονα, χαμηλού ενδιαφέροντος θέματα, αδυνατώντας να αντιληφθούν πως άλλα είναι αυτά που ταλανίζουν τον εξαθλιωμένο, ψυχή τε και σώματι, Έλληνα!
Ίσως τέλος, πως επιχειρεί να προστατέψει εκείνους, που μετέρχονται καθ έξιν τέτοιες μεθόδους, δηλαδή κάθε λογής αυτοαποκαλούμενους αριστεροαναρχοαυτόνομους, εξωκοινοβουλευτικούς ή ανένταχτους "ταραξίες", που ιστορικά αποδεικνύεται πως αν δεν εκτρέφονταν, σίγουρα καλύπτονταν από την κόμμα του, ακριβώς για να συνεχίσει αυτό να έχει αναφορά στο "πεζοδρόμιο", στις ανομίες, στην μπαχαλοποίηση μιας κοινωνίας, που ευρισκόμενη μεταξύ σφύρας και άκμονος, ασυναίσθητα περιθωριοποιείται, απονευρώνεται και αδυνατεί στοιχειωδώς να αντιδράσει...
Σε πολλά "ίσως" ακόμα θα μπορούσα να περιηγηθώ, προσπαθώντας λογική εξήγηση να δώσω, σε κάτι παντελώς παράλογο και παράδοξο!
Χωρίς να μπω καν στην ουσία της πρωτοβουλίας του και στο κατά πόσο και για ποιους λόγους θα μπορούσε κάποιος να συμφωνήσει ή να διαφωνήσει με αυτήν!
Μια ακόμα προσπάθεια φίλοι μου, είναι τελικά, στις όσες έχουν προηγηθεί με δόλιο στόχο την απο-εθνικοποίηση, την απο-ιδεολογικοποίηση του πατριωτισμού και την αποκοπή από τις ρίζες της φυλής, που όρθιους μας κράτησαν αιώνες τώρα...!
Γνωστός ο ρόλος των σύγχρονων "ροζαλών" ολετήρων της χώρας και τους λαού της...!
Αρκεί σε όλους μας να γίνει βίωμα, πως με δαύτους η "μέρα δεν μετριέται"...
Πόσο μάλλον η μοίρα της πανταχόθεν βαλλόμενης αξιοπρέπειας και περηφάνιας μας...!!!

kostasxan.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΟΝΟ ΟΥ ΤΙ ΔΑΝΑ ΣΧΟΛΙΑ