ΟΥ Οχι ΤΙ κάτι ΔΑΝΟΣ εκ της γής
Απόψεις που πηγάζουν από την άλλη άγνωστη πλευρά
ΑΒΑ(ήβη)+ΤΑΡ(τάρταρα) <> ΒΙΟΣ(ζωή)+ΑΔΑΣ(άδης)
Aιώνια εναλλαγή, στην βιολογική αρμονία
Η άλλη θέση στην καθημερινότητα, τό επέκεινα, ή αλήθεια της φαντασίας.
Βουτιά στόν άπειρο και άυλο κόσμο τών ιδεών.
Υποβάθμιση του χρήματος (χξς') σε μέσο εξυπηρέτησης και όχι υπέρτατη ανάγκη.
Ατυχώς ονομάσθηκε Χρήμα (ότι χρειαζόμαστε)
και Νόμισμα (ότι θεσπίσθηκε σαν αξία)
Εξαπατήσαμε τό είναι μας, και Εκπέσαμε.

Επικοινωνία: utidanos@gmail.com

Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2019

Πρώτη δικαίωση των Μανιατών για τα αιολικά στον Σαγγιά

Τι προβλέπει η προσωρινή διαταγή του Δικαστηρίου - Δικηγόρος ιδιοκτητών: «Είναι μία μικρή αλλά σημαντική μια πρώτη νίκη
Η αίτηση προσωρινής διαταγής που είχαν καταθέσει ιδιοκτήτες εκτάσεων στο όρος Σαγγιάς Αν. Μάνης, οι οποίοι εναντιώνονται στην εγκατάσταση αιολικού πάρκου στην περιοχή, συζητήθηκε την Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2019 στο Μονομελές Πρωτοδικείο Γυθείου.
Με απόφασή του, το Δικαστήριο δικαίωσε προσωρινά τους διαμαρτυρομένους, οι οποίοι στις 19/12/2018 μπλόκαραν τη διέλευση μηχανημάτων που θα χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή του έργου.
Σημειώνεται ότι ιδιοκτήτες και κάτοικοι του Δρυάλου έχουν καταθέσει αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατά της αναδόχου εταιρείας (μαζί με την παραπάνω αίτηση προσωρινής διαταγής), η συζήτηση της οποίας αναμένεται να διενεργηθεί στο τέλος του τρέχοντος μηνός.
Ειδικότερα, το Μονομελές Πρωτοδικείο Γυθείου «απαγόρευσε τη διενέργεια οποιασδήποτε πράξης, διέλευσης-επέμβασης σε μια έκταση ιδιοκτησίας συγκεκριμένης οικογένειας στο Δρύαλο της Μάνης και την οποιαδήποτε επέμβαση σε μια έκταση περίπου επιφάνειας 20.000 τ.μ.».
Μετά την παραπάνω εξέλιξη, ο εκπρόσωπος των ιδιοκτητών, δικηγόρος κ. Δημήτρης Μαριόλης, ανέφερε μεταξύ άλλων στο MANINEWS τα εξής: «Είναι μία μικρή μεν αλλά σημαντική μια πρώτη νίκη σε δικαστικό επίπεδο σ’ αυτό το νομικό αγώνα, βάσει του σκεπτικού και βάσει των ενεργειών και της προσπάθειας που έχουμε κάνει πρέπει να καταστεί σαφές ότι τα ιδιοκτησιακά δικαιώματα των οικογενειών του Δρυάλου και των ενδιαφερόμενων άλλων χωριών της περιοχής όπου έχουν σχεδιαστεί να γίνουν εργασίες κατασκευής αιολικού πάρκου αυτά ακριβώς τα δικαιώματα πρέπει από ‘δω και πέρα αν μη τι άλλο να γίνουν σεβαστά… κι αυτό θα πρέπει να το λάβουν υπόψη όλοι οι ενδιαφερόμενοι, αλλά και οι υπόλοιποι κάτοικοι των γύρω χωριών ότι αυτά τα δικαιώματα θα πρέπει να προβληθούν, να προασπιστούν, τα δικαιώματα ιδιοκτησίας πάνω απ΄όλα!».
Με συγκίνηση ο κ. Μαριόλης ολοκλήρωσε την τοποθέτησή του με τα εξής λόγια: «Έχουμε αγώνα μπροστά μας είναι μια πρώτη Νίκη την οποία εγώ προσωπικά γιατί τον γνώριζα αυτό τον άνθρωπο θα ήθελα να την αφιερώσω στη μνήμη αυτού του αείμνηστου αγωνιστή του Κυριάκου Κοττέα κι είναι αυτός που ακόμα και σήμερα από ψηλά μάς καθοδηγεί…»

Λίγα λόγια για  τον Κυριάκο Κοττέα
«Ο Κυριάκος Κοττέας ήταν υπόδειγμα αγωνιστικότητας, ήθους και εντιμότητας στο χώρο της εκπαίδευσης, της αυτοδιοίκησης και του περιβάλλοντος. Υπήρξε ένα από τα πιο δραστήρια στελέχη της ΟΙΕΛΕ και του ΣΙΕΛ στον Πειραιά. Ενεργός στην ΟΙΕΛΕ από το 1989 και σύνεδρος σε όλα τα Συνέδρια έκτοτε, ήταν τα τελευταία χρόνια εκλεγμένος στη διοίκηση του ΣΙΕΛ με πλούσια δραστηριότητα. Ήταν πρόεδρος της Οικολογικής -Πολιτιστικής Κίνησης Μέσα Μάνης και ήταν εξαιρετικά ευαισθητοποιημένος για θέματα Περιβάλλοντος και έδωσε αγώνα ενάντια στην εγκατάσταση των αιολικών πάρκων στη Μάνη».

Δείτε στο παρακάτω video τι ανέφερε ο δικηγόρος Δ. Μαριόλης για την απόφαση του Δικαστηρίου



Ρεπορτάζ: Νικόλαος Πιερρακέας
Video: MANINEWS

Χρήστος Πετρούλιας |

lakonikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΟΝΟ ΟΥ ΤΙ ΔΑΝΑ ΣΧΟΛΙΑ