ΟΥ Οχι ΤΙ κάτι ΔΑΝΟΣ εκ της γής
Απόψεις που πηγάζουν από την άλλη άγνωστη πλευρά
ΑΒΑ(ήβη)+ΤΑΡ(τάρταρα) <> ΒΙΟΣ(ζωή)+ΑΔΑΣ(άδης)
Aιώνια εναλλαγή, στην βιολογική αρμονία
Η άλλη θέση στην καθημερινότητα, τό επέκεινα, ή αλήθεια της φαντασίας.
Βουτιά στόν άπειρο και άυλο κόσμο τών ιδεών.
Υποβάθμιση του χρήματος (χξς') σε μέσο εξυπηρέτησης και όχι υπέρτατη ανάγκη.
Ατυχώς ονομάσθηκε Χρήμα (ότι χρειαζόμαστε)
και Νόμισμα (ότι θεσπίσθηκε σαν αξία)
Εξαπατήσαμε τό είναι μας, και Εκπέσαμε.

Επικοινωνία: utidanos@gmail.com

Τετάρτη 26 Αυγούστου 2020

Η Μάσκα

Το πλέον δημοφιλές εξάρτημα τον τελευταίο καιρό είναι η μάσκα, και οι πλέον in "τύποι" και "τύπισσες" είναι οι μασκοφόροι και οι μασκοφόρες, οι οποίοι χαριτολογώντας θα λέγονται από τούδε και στο εξής «νεκροφόροι» και «νεκροφόρες»
Αν είναι και επώνυμοι παράγοντες των κοινών, που κατακλύζουν τίς οθόνες των ΜΜΕ με τίς χαριτωμένες μάσκες για κατανάλωση, είναι υπερθετικός του in, inotatoi, στην ανάλυση σύμφωνα με την παγκοσμιοποίηση-αχταρμά που προωθείται τα παραθετικά του in είναι (ιν-ινοτερος- ινοτατος).
Φαεινότερο ηλίου όμως είναι, για τούς σκεπτόμενους σε βάθος το αποτέλεσμα που θα προκύψει από την χρήση μάσκας στο απώτερο μέλλον.
Μια όμως που εγώ δεν είμαι μελλοντολόγος και δεν συμπαθώ τις προφητείες, θα κάνω μια αναδρομή στο παρελθόν.
Η γνώση και η σωστή ερμηνεία του παρελθόντος κατά την άποψη μου ορίζει το μέλλον δια μέσου των ενεργειών μας.
Κάποιος θα ισχυριστεί ότι όλα πάνε στραβά, αρά δεν γνωρίζουμε και δεν ερμηνεύσαμε σωστά το παρελθόν.
Η απάντηση είναι αβίαστα ΝΑΙ.
Θα πρόσθετα και τον σημαντικό ρόλο ευθύνης που έχει ο εγωισμός, ο οποίος καλλιεργείται από το σύστημα σε μεγάλο βαθμό.
Εμείς του παρόντος οι «ξερόλες» είμαστε οι «πρώτοι», ενώ εκείνοι οι ανόητοι του παρελθόντος δεν κάνουν «μια» μπροστά μας.
Τέλος πάντων η φιλοσοφία είναι ένα εργαλείο για να προσεγγίζουν οι άνθρωποι αφηρημένες καταστάσεις στις οποίες δίνουν ουσιαστική οντότητα.
  • Οι μάσκες λοιπόν είχαν πολλές χρήσεις στο παρελθόν, με βάση θα ιστορικά δεδομένα.
  • Μάσκες κάλυπταν τα πρόσωπα των ηθοποιών, στο θέατρο κατά την αρχαιότητα.
  • Μάσκες κάλυπταν τα πρόσωπα των κατά καιρούς ιερατείων και μάγων των φυλών.
  • Μάσκες κάλυπταν τα πρόσωπα των νεκρών κατά των ενταφιασμό τους.
  • Μάσκες κάλυπταν τα πρόσωπα των Σατύρων και των Μαινάδων στα Διονυσιακά όργια.
  • Μάσκες κάλυπταν τα πρόσωπα των δημίων, των καταδοτών, των κλεφτών και άλλων που μου διαφεύγουν.
Τέλος στην σύγχρονη εποχή μάσκες καλύπτουν τα πρόσωπα των θεραπευτών ιατρών και των ασχολούμενων γενικά με υγειονομικά επαγγέλματα, για λόγους προστασίας εκατέρωθεν.
 
Αααα θα ξεχνούσα το σημαντικότερο για τούς αμφισβητίες…. για να προστατεύουν από τα καπνογόνα στις διαδηλώσεις.
Ποια είναι η βασική έννοια;
Ποιος είναι ο ρόλος τής μάσκας;
Ο σημαντικότερος ορατός ρόλος είναι να κρύβει το πρόσωπο, ανθρώπων που έχουν κάτι να φοβηθούν, γιατί έχουν στραφεί εγκληματικά εναντίον προσώπων η πραγμάτων.
Ακόμη κρύβει το πρόσωπο ανθρώπων που θέλουν να υποκριθούν να κριτικάρουν, να κοροϊδέψουν, εν κατακλείδι να κρύψουν χαρακτηριστικά που προδίδουν ανθρώπινα συναισθήματα.
Επιπλέον κρύβουν τα πρόσωπα ανθρώπων που θέλουν να δημιουργήσουν και να αποτυπώσουν δεδομένα σε άλλους με κύριο χαρακτηριστικό τον φόβο, απέναντι στο θείο, αλλά και απέναντι στον θάνατο.
Τέλος μια άλλη χρήση τής μάσκας είναι να απελευθερώσουν οι άνθρωποι κρυμμένοι πίσω από αυτές τα βαθύτερα ένστικτά τους που δεν είναι ποτέ δυνατόν να φανερώσουν και να πραγματοποιήσουν με φανερά τα πρόσωπά τούς.
Αυτή η χρήση τής μάσκας που είναι στενά δεμένη και με την ψυχαγωγία, είναι ο «δούρειος Ίππος» για να δώσει «άφεση αμαρτιών» σε όλες τίς άλλες χρήσεις τής για ανίερους σκοπούς.
Τα τελευταία χρόνια και ειδικά τους τελευταίους μήνες, οι συνθήκες δημιούργησαν και ένα άλλο άλλοθι για την αμαρτωλή μάσκα.
Χρήση μάσκας για την προστασία από ιούς, με σημαντικότερο όλων τον convid 19, τον σύγχρονο φόβο θανάτου τής ανθρωπότητα, περίπου ένα χρόνο τώρα.
Ξεχάστηκαν όλοι οι άλλοι φόβοι, αυτός υπερκάλυψε τα πάντα, εκμηδένισε ουσιαστικά και τον φόβο του πολέμου που ήταν ο πλέον ισχυρός.
Έτσι λοιπόν αποθηκεύει στην Ram του εγκεφάλου του ο άνθρωπος νέα δεδομένα, για τα οποία δεν θα κάνω το σφάλμα να σπαταλήσω λέξεις αν είναι πραγματικά η μη πραγματικά, όπως συνηθίζουν να διασταυρώνουν τα ξίφη τους, ουσιαστικά τα πληκτρολόγια τους, χρήστες των κοινωνικών μέσων δικτύωσης.
Θα αποπειραθώ να εξηγήσω τι σημαίνει αποθήκευση νέων δεδομένων από των εγκέφαλο, αφού πρώτα παραθέσω ένα παράδειγμα που το ξέρουν όλοι, το λένε όλοι, αλλά πολλοί λίγοι το έχουν εμπεδώσει σε πραγματικοί διάσταση. (θα αναγκαστώ να χρησιμοποιήσω λέξεις που πιθανόν δεν είναι αποδεκτές από κάποιους αναγνώστες αλλά θέλω να είμαι ρεαλιστής για αμεσότητα στο γραπτό μου).
Ήμουν έφηβος όταν άρχισε να γίνεται ψωμοτύρι στο λεξιλόγιο των Ελλήνων η λέξη «Μαλάκας».
Αντικατέστησε ονόματα, έγινε η κύρια λέξη στο λεξιλόγιο των Ελλήνων, είναι η πλέον διάσημη Ελληνική λέξη στον πλανήτη.
Εντάξει και τί μ αυτό, που βρίσκεται το κακό;
Δεν θα απαντήσω, απαντήστε οι αναγνώστες πόσους από τούς γύρω σας διαπιστώνεται να έχουν βασικό χαρακτηριστικό αυτή την ιδιότητα.
Τι σημαίνει αυτό για μένα και απορώ που δεν τον αναλύουν κάποιοι επιστήμονες που έχουν λόγο για τα πάντα.
Ο εγκέφαλος εκπαιδεύεται και ενεργεί ανάλογα, σε κάποιες περιπτώσεις άμεσα και σε άλλες σε βάθος χρόνου.
Τα μάτια λένε είναι ο καθρέφτης τής ψυχής, με το ίδιο σκεπτικό το πρόσωπο είναι η εικόνα τής ψυχής.
Όταν το πρόσωπο κρύβεται - κρύβεται και η ψυχή!
Κρύβεται και σιγά σιγά χάνεται η αλλοτριώνεται!
Με απασχολούσε στο παρελθόν η σκέψη, με τί τρόπο το σύστημα θα αλλοτριώσει την ψυχή του ανθρώπου, τώρα νομίζω ότι βρήκα μια απάντηση.
Το σώμα κατακτήθηκε με πολλούς τρόπους, κυριότερος η εργασία.
Το μυαλό κατακτήθηκε με αρκετούς, κυριότερος προπαγάνδα σε όλες τής τις εκφάνσεις.
Και έμενε η ψυχή η υπόσταση που είναι αποκλειστικά προσωπική και άγνωστη, για αυτό και είναι Αίολο το επάγγελμα «ψυχολόγος», θα έχει ουσιαστικό ρόλο, όταν υπάρξει ο ορισμός τής ψυχής.
Σε όλες τίς προσπάθειες για χαλιναγώγησης του ανθρώπου, που θα μου επιτρέψετέ να γράψω ότι είναι η μόνη δραστηριότητα που έχει σημαντική εξέλιξη μέσα στην διάρκεια τίς Ιστορίας, ενώ κάποιες άλλες παραμένουν ακόμη και στην εποχή των σπηλαίων, σημαντικό και καταλυτικό ρόλο παίζει ο φόβος.
Κρύβοντας για μεγάλο χρονικό διάστημα όπως μεθοδεύεται, λόγω convid 19, το πρόσωπο με μάσκα, συμβαίνουν πολλά ορατά και αόρατα.
Προφυλάσσεται ο φέρων την μάσκα, από τον ιό, αλλά σύμφωνα με τα λεγόμενα κάποιων, επιβαρύνεται από διάφορα αλλά, με κυριότερο το διοξείδιο του άνθρακα που επαναεισπνέει.
Αυτό που συμβαίνει μακροχρόνια και πίσω από τα επιφανειακά είναι όμως το πλέον επικίνδυνο.
Ο φέρων την μάσκα δεν έχει πρόσωπο είναι ένα ον απρόσωπο όπως και όλα τα άλλα.
Έχουμε δηλαδή μια αγέλη όντων που δεν έχουν καμιά διαφορά, η τουλάχιστον εμείς δεν μπορούμε να διαγνώσουμε καμιά διαφορά. Έχουμε μια αγέλη απρόσωπων.
Το πρόσωπο είναι η βασική αρχική εικόνα που μας δίνει το ερέθισμα να διαγνώσουμε τί «μέρος του λόγου» είναι ο άλλος, να συμπαθήσουμε η να αντιπαθήσουμε κάποιον.
Με την μάσκα είναι όλοι ίδιοι, αδιάφοροι, ούτε άσχημοι ούτε όμορφοι, ούτε συμπαθείς ούτε αντιπαθείς. Είναι όλοι κλωνοποιημένα αντίγραφα, του ενός όχι στην ουσία αλλά στο «φαίνεσθαι». Ο εγκέφαλος όμως των περισσοτέρων αντιλαμβάνεται και αποθηκεύει το «φαίνεσθαι». Αυτός είναι και ο κύριος λόγος που έγραψα το παρόν. Μια αντίσταση σε ότι μεθοδεύεται, επειδή θεωρώ πώς όταν ο εγκέφαλος γνωρίζει αντιστέκεται στο «φαινεσθαι» και δεν αλλοτριώνεται η ψυχή.
Με αυτές τίς προϋποθέσεις πώς είναι δυνατόν να αναπτυχθούν ουσιαστικές σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων;
Αποτέλεσμα βαδίζουμε σε ένα μονοπάτι αποξένωσης που ήδη έχει ξεκινήσει με πλήθος άλλων παραβιάσεων του ανθρώπινου μυαλού, και συνεχίζει και για την παραβίαση τής ψυχής.
Για τούς ανεγκέφαλους πολέμιους τής «παγκοσμιοποίησης», έχει επιτευχθεί σε μεγάλο βαθμό γιατί στόχευσε στην παγκοσμιοποίηση του ατόμου, την οποία έχει επιτύχει σε πολύ μεγάλο βαθμό.
Αν παγκοσμιοποιηθεί το άτομο όλα τα υπόλοιπα είναι παιχνίδι.
Αυτό είναι και το βασικό όπλο του συστήματος, επιτυγχάνει τον σκοπό του χρησιμοποιώντας όλους εμάς, και έχει σίγουρη την επιτυχία.
Άλλο ένα μέσο είναι και η μάσκα η οποία επιβάλλεται με νόμο, για τούς ανυπότακτους στις εντολές.
Αποτέλεσα είναι οι copy-paste «άνθρωποι» όντα θα έγραφα για τι δεν θα έχουν βασικές ανθρώπινες ιδιότητες παρά μόνο για όσους περιλαμβάνουν οι τέσσερις τοίχοι των σπιτιών τους. Όλοι οι άλλοι θα αποτελούν ένα άψυχο σύνολο που καμιά σημασία δεν θα έχει.
Ήδη με πρόσχημα τον convid 19, δεν έχουμε δυνατότητα δια νόμου, να κρατάμε το χέρι σε αγαπημένα μας πρόσωπα που νοσούν, όχι από τον ιό αλλά από άλλες ασθένειες.
Δεν έχουμε το δικαίωμα δια νόμου να έχουμε λόγο σχετικά με τα παιδιά μας.
Ήδη είμαστε μια κοινωνία, που βαδίζει προς την αντικοινωνικότητα ολοταχώς, γιατί έτσι εντέλλεται το σύστημα άγνωστο ακόμα για ποιους λόγους.
Αυτό σημαίνει έλλειψη προσωπικότητάς, αδυναμία επιλογής, αδυναμία κρίσης, κριτικής, αντίστασης κλπ.
Αγαπητοί μου αναγνώστες για αυτό τον λόγο και μόνο χαρακτηρίζω «νεκροφόρους» και «νεκροφόρες» του χρήστες τής μάσκας, επειδή φέρνουν τον «θάνατο», φυσικά όχι συνειδητά αλλά αναγκαστικά από τον νόμο, και δεν εννοώ τον βιολογικό, αλλά όλους τούς άλλους που είναι περισσότεροι και επικινδυνότεροι.
Φυσικά δεν μπορούμε στην παρούσα φάση τουλάχιστον να εναντιωθούμε σε όλα αυτά διότι δεν θα υπάρξει θετικό αποτέλεσμα.
Μπορούμε όμως να εκπαιδεύσουμε τον εγκέφαλο και την ψυχή μας για να ανταπεξέλθουν στις δύσκολες αυτές μέρες.
Σκεφτείτε λοιπόν βαθιά, μήπως και με αυτόν το τρόπο, δημιουργηθούν αντισώματα στον εγκέφαλο και την ψυχή και δεν αλλοτριωθεί από όλα αυτά τα επιβαλλόμενα.

Να διατηρήσουμε αλώβητα δύο μέρη τής τριάδας που μας διέπει τον Νου και την Ψυχή.

ΟΥ ΤΙ ΔΑΝΟΣ
26/8/2020=20=2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΟΝΟ ΟΥ ΤΙ ΔΑΝΑ ΣΧΟΛΙΑ