ΟΥ Οχι ΤΙ κάτι ΔΑΝΟΣ εκ της γής
Απόψεις που πηγάζουν από την άλλη άγνωστη πλευρά
ΑΒΑ(ήβη)+ΤΑΡ(τάρταρα) <> ΒΙΟΣ(ζωή)+ΑΔΑΣ(άδης)
Aιώνια εναλλαγή, στην βιολογική αρμονία
Η άλλη θέση στην καθημερινότητα, τό επέκεινα, ή αλήθεια της φαντασίας.
Βουτιά στόν άπειρο και άυλο κόσμο τών ιδεών.
Υποβάθμιση του χρήματος (χξς') σε μέσο εξυπηρέτησης και όχι υπέρτατη ανάγκη.
Ατυχώς ονομάσθηκε Χρήμα (ότι χρειαζόμαστε)
και Νόμισμα (ότι θεσπίσθηκε σαν αξία)
Εξαπατήσαμε τό είναι μας, και Εκπέσαμε.

Επικοινωνία: utidanos@gmail.com

Πέμπτη, 22 Ιουλίου 2021

Μία μάχη τέλειωσε, ο αγώνας παραμένει!


Με κατοίκους της περιοχής, με σχεδόν 19.000 φωνές να μας στηρίζουν, ξεκινήσαμε πριν λίγα χρόνια τον αγώνα μας να προστατεύσουμε την Ήπειρο από τις εξορύξεις υδρογονανθράκων
Αρχές του 2018, η πολυεθνική Repsol, μαζί με την Energean, είχαν ήδη ξεκινήσει τις έρευνες για κοιτάσματα υδρογονανθράκων στο οικόπεδο των Ιωαννίνων: έκαναν εργασίες γεώτρησης και τοποθέτηση εκρηκτικών σε βάθος λίγων μέτρων, που ανατινάσσονταν για τις ανάγκες των σεισμικών ερευνών.
Από τότε, ήμασταν εκεί. Μαζί με τους κατοίκους της περιοχής που ήδη αντιστέκονταν και μαζί με εσένα στο πλευρό μας, επισκεφτήκαμε πολλές φορές την περιοχή, δώσαμε βήμα στους κατοίκους και κάναμε μαζί τους πολλές δράσεις!
Αλεξίπτωτο πλαγιάς, πανό στο γεφύρι του Κόκκορη, δυναμική αλλά ειρηνική δράση 36 ωρών όπου στήσαμε ένα ανθρώπινο τείχος έξω από τις εγκαταστάσεις που φυλάσσονταν τα μηχανήματα των σεισμικών εργασιών, συνάντηση πρωτοβουλιών στο πλοίο μας, Rainbow Warrior.
Σε όλα αυτά, το μήνυμα ήταν ένα: επιλέγουμε τον φυσικό μας πλούτο και όχι τις καταστροφικές εξορύξεις υδρογονανθράκων.
Και τα καταφέραμε! Πριν λίγους μήνες, η Repsol έφυγε!
Η πίεση που μαζί ασκήσαμε είχε αποτέλεσμα και κερδίσαμε μία μάχη. Φυσικά, ο αγώνας έχει πολύ δρόμο ακόμα. Το μέλλον των οικοπέδων στην Ήπειρο είναι ακόμα αβέβαιο, όπως και το μέλλον στα θαλάσσια οικόπεδα, ειδικά δυτικά και νοτιοδυτικά της Κρήτης, όπου κυβέρνηση και πετρελαϊκές έχουν τώρα εστιάσει το ενδιαφέρον τους.
Μείνε μαζί μας γιατί θα συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για ένα μέλλον χωρίς ορυκτά καύσιμα, χωρίς ορυκτό αέριο, με προστασία του κλίματος και της βιοποικιλότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΟΝΟ ΟΥ ΤΙ ΔΑΝΑ ΣΧΟΛΙΑ