ΟΥ Οχι ΤΙ κάτι ΔΑΝΟΣ εκ της γής
Απόψεις που πηγάζουν από την άλλη άγνωστη πλευρά
ΑΒΑ(ήβη)+ΤΑΡ(τάρταρα) <> ΒΙΟΣ(ζωή)+ΑΔΑΣ(άδης)
Aιώνια εναλλαγή, στην βιολογική αρμονία
Η άλλη θέση στην καθημερινότητα, τό επέκεινα, ή αλήθεια της φαντασίας.
Βουτιά στόν άπειρο και άυλο κόσμο τών ιδεών.
Υποβάθμιση του χρήματος (χξς') σε μέσο εξυπηρέτησης και όχι υπέρτατη ανάγκη.
Ατυχώς ονομάσθηκε Χρήμα (ότι χρειαζόμαστε)
και Νόμισμα (ότι θεσπίσθηκε σαν αξία)
Εξαπατήσαμε τό είναι μας, και Εκπέσαμε.

Επικοινωνία: utidanos@gmail.com

Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2022

ΤΩΡΑ: ακτιβιστές μας στο Ιόνιο!

Καλημέρα ,
Ο πολεμιστής του Ουράνιου Τόξου αναλαμβάνει δράση!


Αυτή τη στιγμή, βρισκόμαστε στο Ιόνιο, ανοιχτά της Κέρκυρας, με το πλοίο μας Rainbow Warrior, σε ειρηνική διαμαρτυρία!
Είμαστε στο σημείο όπου πραγματοποιούνται οι σεισμικές έρευνες από το SW Cook και τα Ελληνικά Πετρέλαια για να βρεθούν κοιτάσματα υδρογονανθράκων.Οι ακτιβιστές πάνω στο Rainbow Warrior, αλλά και χιλιάδες πολίτες που ήδη υπέγραψαν την έκκλησή μας, απαιτούν τον άμεσο τερματισμό των ερευνών αυτών και την ακύρωση των σχεδίων για εξορύξεις!


Πρόσφατα γίναμε μάρτυρες των σεισμικών ερευνών οι ίδιοι, ενώ έχουμε προειδοποιήσει για τους κινδύνους από τις σεισμικές εκρήξεις από την αρχή! Ταυτόχρονα, τις τελευταίες μέρες καταγράφηκαν εκβρασμοί ζιφιών στις ακτές της Κέρκυρας, οι οποίοι είναι μεν ακόμα ζωντανοί, αλλά η κατάσταση είναι υπό παρακολούθηση. Τα ΕΛΠΕ παρ’ όλα αυτά συνεχίζουν την καταστροφική τους δραστηριότητα, την ώρα που η κυβέρνηση θα έπρεπε νομικά να σταματήσει τις έρευνες μέχρι να εξακριβωθούν οι αιτίες των εκβρασμών. Μαζί προστατεύουμε τις θάλασσές μας:

και

Η επιστημονική κοινότητα έχει τεκμηριωμένα συνδέσει τον θόρυβο από τις σεισμικές έρευνες με αρνητικότατες επιπτώσεις στα θαλάσσια θηλαστικά: ο θόρυβος αυτός μπορεί να βλάψει την ακοή τους, την ικανότητα επικοινωνίας τους, την καταδυτική τους συμπεριφορά, τη σίτισή τους, και να οδηγήσει σε εκβρασμούς, οι οποίοι έχουν τεκμηριωμένα συνδεθεί με τον ανθρωπογενή θόρυβο σε μια σειρά ειδών.

Είμαστε εδώ γιατί τα ορυκτά καύσιμα - και το ορυκτό αέριο - είναι καταστροφικά σε όλα τα στάδιά τους. Από το στάδιο της έρευνας, της εξόρυξης και της παραγωγής, μέχρι και την καύση τους, τα ορυκτά καύσιμα είναι απειλή. Βάζουν σε κίνδυνο τη βιοποικιλότητα και τα οικοσυστήματά μας, επιδεινώνουν την κλιματική κρίση, βλάπτουν την ίδια μας την υγεία. Γι’ αυτό, είναι ώρα να φύγουμε από κάτι τόσο βρώμικο και επικίνδυνο και να τα αφήσουμε εκεί που είναι: κάτω από το έδαφος!
Κάθε έρευνα και εξόρυξη υδρογονανθράκων και κάθε μελλοντικό σχέδιο πρέπει να σταματήσει άμεσα!

και


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΟΝΟ ΟΥ ΤΙ ΔΑΝΑ ΣΧΟΛΙΑ