ΟΥ Οχι ΤΙ κάτι ΔΑΝΟΣ εκ της γής
Απόψεις που πηγάζουν από την άλλη άγνωστη πλευρά
ΑΒΑ(ήβη)+ΤΑΡ(τάρταρα) <> ΒΙΟΣ(ζωή)+ΑΔΑΣ(άδης)
Aιώνια εναλλαγή, στην βιολογική αρμονία
Η άλλη θέση στην καθημερινότητα, τό επέκεινα, ή αλήθεια της φαντασίας.
Βουτιά στόν άπειρο και άυλο κόσμο τών ιδεών.
Υποβάθμιση του χρήματος (χξς') σε μέσο εξυπηρέτησης και όχι υπέρτατη ανάγκη.
Ατυχώς ονομάσθηκε Χρήμα (ότι χρειαζόμαστε)
και Νόμισμα (ότι θεσπίσθηκε σαν αξία)
Εξαπατήσαμε τό είναι μας, και Εκπέσαμε.

Επικοινωνία: utidanos@gmail.com

Πέμπτη 1 Ιουνίου 2023

«Διεθνές Φόρουμ Σπαρτιατικών Σπουδών», Σπάρτη από τις 8 έως τις 11 Ιουνίου 2023


O Δήμος Σπάρτης, το Πανεπιστήμιο του Νότινγκαμ, το Κέντρο Σπαρτιατικών και Πελοποννησιακών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Νότινγκαμ και η Εταιρεία Σπαρτιατικών Σπουδών, ανακοινώνουν τη διεξαγωγή του Διεθνούς Φόρουμ Σπαρτιατικών Σπουδών που θα πραγματοποιηθεί στην πόλη της Σπάρτης από τις 8 έως τις 11 Ιουνίου 2023.
Συνδιοργάνωση: Δήμος Σπάρτης, Πανεπιστήμιο του Νότινγκαμ, Κέντρο Σπαρτιατικών και Πελοποννησιακών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Νότινγκαμ, Εταιρεία Σπαρτιατικών Σπουδών

Κορυφαίοι ακαδημαϊκοί, ιστορικοί ερευνητές και συγγραφείς, από τη Νέα Ζηλανδία, την Αυστρία, την Ιταλία, τις ΗΠΑ, τον Καναδά, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ελλάδα, τη Γαλλία, την Ιταλία και το Πακιστάν, θα βρεθούν από τις 8 έως τις 11 Ιουνίου στην πόλη της Σπάρτης, προκειμένου να συμμετέχουν στο Διεθνές Φόρουμ που στόχο έχει να φέρει ακαδημαϊκούς και επαγγελματίες από τους τομείς της αρχαιολογίας, της αρχαίας ιστορίας, των σπουδών υποδοχής, των συνταγματικών σπουδών και του δημοσίου δικαίου, του μάρκετινγκ και του τουρισμού σε μια ουσιαστική συζήτηση με τοπικούς φορείς χάραξης πολιτικής, άλλους ενδιαφερόμενους φορείς (πχ. τοπικούς συλλόγους, πολιτιστικές ομάδες, εμπορικά επιμελητήρια, κλπ), πολιτικούς, κυβερνητικούς φορείς και την ευρύτερη τοπική κοινότητα, προκειμένου να υποστηρίξουν την πολιτική και στρατηγική του Δήμου Σπάρτης για την εξασφάλιση μακροπρόθεσμων πολιτιστικών και τουριστικών οφελών για την πόλη.
Ο παγκόσμιος διάλογος που θα αναπτυχθεί τις ημέρες του συνεδρίου θα επικεντρωθεί σε τρεις κύριους άξονες:
Tην Σπαρτιατική παράδοση στον 21ο αιώνα
Tο Αρχαίο Σπαρτιατικό Σύνταγμα II: Μαθήματα για τη Σύγχρονη Πολιτική και τις Διεθνείς Σχέσεις
Tην Σπάρτη και Λακωνία, Πολιτιστική Κληρονομιά και τον Πράσινο Τουρισμό
Οι επίσημες γλώσσες της εκδήλωσης θα είναι τα αγγλικά και τα ελληνικά με ταυτόχρονη διερμηνεία.
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε για τη συνεργασία τους τη Βρετανική Σχολή Αθηνών και τη Διευθύντρια της Σχολής καθ. Rebecca Sweetman, το Πανεπιστήμιο του Salzburg και τον καθηγητή σύγχρονης ιστορίας κο Ian Macgregor Morris,, το Σαiνοπούλειο Ίδρυμα, τoν Ευρωπαϊκό Οργανισμό Δημοσίου Δικαίου και τον Πρόεδρό του τον φίλτατο καθηγητή Σπυρίδωνα Φλογαίτη, και το Reed College στη Αμερική και την καθηγήτρια αρχαίας Ιστορίας κα Ellen Millender.
Είμαστε επίσης ευγνώμονες στην Εταιρεία για την Προώθηση των Ελληνικών Σπουδών με βάση το Ηνωμένο Βασίλειο και το Υπουργείο Πολιτισμού για τη χρηματοδότηση της εκδήλωσης, και τους χορηγούς επικοινωνίας κο Πέτρο Καπερναράκο και το Vachos Radio με τον οποίο συνεργαζόμαστε και στη ζωντανή μετάδοση της διαδικτυακής μας σειράς Sparta Live!, καθώς επίσης και τον Λακωνικό Τύπο και την Ένωση Ανταποκριτών Ελληνικού Τύπου Εξωτερικού.
Αυτή η διεθνής εκδήλωση ακαδημαϊκού ενδιαφέροντος, δικτύωσης, χάραξης πολιτικής και συμμετοχής του κοινού γιορτάζει τη μοναδική συνεργασία μεταξύ του Πανεπιστημίου του Νότινγκαμ και του Δήμου Σπάρτης που ξεκίνησε το 2006.


Για το Δήμο Σπάρτης
Πέτρος Γ. Δούκας

Για το Πανεπιστήμιο του Νότινγχαμ
Χρυσάνθη Γάλλου

Για την Εταιρεία Σπαρτιατικών Σπουδών
Θάνος Βλήτας

Δείτε το Πρόγραμμα του Συνεδρίου

Παρακάτω θα βρείτε την επίσημη ιστοσελίδα που δημιουργήθηκε για τις ανάγκες του συνεδρίου
https://www.nottingham.ac.uk/conference/fac-arts/humanities/classics-and-archaeology/interational-spartan-studies-forum/index.aspx?fbclid=IwAR1vwArYS7yacm9NO9Njov8BgUkyywoRLroW1c2l7gBC6uVa4NG4vV6EwA4


Πηγή: spartorama.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΟΝΟ ΟΥ ΤΙ ΔΑΝΑ ΣΧΟΛΙΑ