ΟΥ Οχι ΤΙ κάτι ΔΑΝΟΣ εκ της γής
Απόψεις που πηγάζουν από την άλλη άγνωστη πλευρά
ΑΒΑ(ήβη)+ΤΑΡ(τάρταρα) <> ΒΙΟΣ(ζωή)+ΑΔΑΣ(άδης)
Aιώνια εναλλαγή, στην βιολογική αρμονία
Η άλλη θέση στην καθημερινότητα, τό επέκεινα, ή αλήθεια της φαντασίας.
Βουτιά στόν άπειρο και άυλο κόσμο τών ιδεών.
Υποβάθμιση του χρήματος (χξς') σε μέσο εξυπηρέτησης και όχι υπέρτατη ανάγκη.
Ατυχώς ονομάσθηκε Χρήμα (ότι χρειαζόμαστε)
και Νόμισμα (ότι θεσπίσθηκε σαν αξία)
Εξαπατήσαμε τό είναι μας, και Εκπέσαμε.

Επικοινωνία: utidanos@gmail.com

Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010

C.I.A.: Cocaine Import Agency (Οργανισμός Εισαγωγής Κοκαΐνης).

Από το Raul Crespo

Η αύξηση του τζίρου των ναρκωτικών στην επικράτεια των ΗΠΑ και της ΕΕ, και το παγκόσμιο εμπόριο ναρκωτικών, να συμβαδίζει με την αυτοκρατορική στρατιωτική επέκταση σε όλο τον κόσμο αποδεικνύει πως:
"Ο αγώνας κατά των ναρκωτικών είναι μια φάρσα ..."
Από τη Mercury News  στο Σαν Χοσέ, της Καλιφόρνια, αποκαλύφθηκε ότι από πράκτορες της CIA πωλούσαν εκατοντάδες τόνους κοκαΐνης στις ΗΠΑ, κατά τα έτη του πολέμου στη Νικαράγουα, για να εξασφαλίζουν κεφάλαια για τους Κόντρας (παραστρατιωτικούς που δημιούργησαν, για να αντιμετωπισθούν οι Σαντινίστας) . Στην έκθεση αναφέρεται ότι οι ηγέτες των CONTRAS συναντήθηκαν με έναν πράκτορα της CIA με σκοπό την εφαρμογή του σχεδίου THE OPERATION . Τα ναρκωτικά μεταφέρθηκαν με στρατιωτικά αεροπλάνα σε αεροδρόμια στο Τέξας.
Τα ναρκωτικά για πρώτη φορά διανεμήθηκαν στο μαύρο γκέτο του Λος Άντζελες, στην Καλιφόρνια, από εκεί εξαπλώθηκαν σε όλη τη χώρα. Στις αρχές της δεκαετίας του 80, κρακ και κοκαΐνη κατέστρεψαν τις γειτονιές στις ΗΠΑ, καταστρέφοντας το μυαλό και η θέληση να πολεμήσουν και να διαμαρτυρηθούν.
Η CIA, στη συνέχεια, ονομάσθηκε οργανισμός εισαγωγής κοκαΐνης. Οι πρόδρομες χημικές ουσίες που είναι απαραίτητα συστατικά για την παρασκευή κοκαΐνης, και δεν παράγονται στην Κολομβία, αλλά δεν είναι απαγορευμένες, υπάρχει το σχέδιο "Γερμανία" ή "ελβετικό σχέδιο" μέσω των πολυεθνικών που κατασκευάζουν αυτές τις χημικές ουσίες.
... Γιατί συμβαίνει αυτό;
Η «πάστα», επεξεργασθεί σαν «κρακ», πωλείται στην Κολομβία, όπως η κοκαΐνη από το 1981, και χρησιμοποιείται για κάπνισμα από τους εθισμένους, αναμεμειγμένο με τον καπνό.
Το 1985, το «κρακ κοκαΐνη» άρχισε να διαλύεται στην αμμωνία, ή στον αιθέρα, και θερμαινόμενο, φιλτραρισμένο, αποξηραμένο, μετατρέπεται σε κρακ, που στη συνέχεια αποστέλλεται στην Κολομβία, και κατόπιν εισάγεται από τις ΗΠΑ.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το κρακ εισήχθη και στη Κολομβία από τις ΗΠΑ, η οποία από το 1962, είναι η έδρα για την δημιουργία παραστρατιωτικών συμμοριών, για να ενισχύσουν τις ζώνες των ταγμάτων θανάτου τα οποία προϋπήρχαν στην υπηρεσία των μεγάλων γαιοκτημόνων, για την «αντι-εξέγερση» τους.
Αυτή η κρατική τρομοκρατία, επικουρούμενη από τη CIA, χρηματοδοτεί ένα μεγάλο μέρος των παραστρατιωτικών με εργαλείο της με το λαθρεμπόριο ναρκωτικών.
Την ίδια χρονιά, το 1985, οι New York Times, δημοσίευσαν το φαινόμενο της εξάπλωσης των ναρκωτικών στις φτωχές γειτονιές, και ονόμασαν το ναρκωτικό κρακ από τα πιο εθιστικά στην ιστορία της ανθρωπότητας.
Αυτό είναι αλήθεια, ο καπνός του κρακ φθάνει στον εγκέφαλο αμέσως, καθώς απορροφάται από τους πνεύμονες. Παράγει έντονη ευφορία, ακολουθούμενη αμέσως από μια βίαιη καταστολή. Το κάπνισμα κρακ δημιουργεί ανεξέλεγκτες επιθυμίες ή ασυγκράτητη άνοια. Η χρήση του προκαλεί καρδιακή ανακοπή, αναπνευστική δυσχέρεια, ψυχικές διαταραχές, παραλήρημα, φρενίτιδα κοκαΐνης με ισχυρές ψευδαισθήσεις, δημιουργώντας ευερεθιστότητα και επιθετική στάση.
Μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του 80, λόγω του υψηλού κόστους της κοκαΐνης, υπήρχε χρήση μόνο από καλλιτέχνες και jet-setters.
Ένα χρόνο αργότερα, ο πρόεδρος Ρέιγκαν επέτρεψε τη δημιουργία ενός παραστρατιωτικού στρατεύματος, προκειμένου να αποσταθεροποιήσουν την κυβέρνηση του Ντανιέλ Ορτέγκα στη Νικαράγουα, γνωστό ως Δημοκρατικό Μέτωπο της Νικαράγουας (FDN) ή Κόντρας, υπό τις διαταγές του συνταγματάρχη Bermudez, πρώην αξιωματικού της Εθνικής Φρουράς.
Αντιμετωπίζουν όμως ένα πρόβλημα, οι πιστώσεις δεν τους φτάνουν για την εκπαίδευση και την αγορές όπλων.
Τον Μάρτιο του 1982, δύο εξόριστοι από την Νικαράγουα ο Ντανίλο Blandon και Juan Meneses, πέταξαν στην Ονδούρα για να συναντηθούν με τον συνταγματάρχη Bermudez, και να αντιμετωπίσουν τη χρηματοδότηση των Κόντρας.
Ο Meneses ήταν ένας έμπορος ναρκωτικών, γνωστός ως ο βασιλιάς των ναρκωτικών.
Συμφώνησαν να μετακομίσουν στο Σαν Φρανσίσκο για να επιβλέπουν την εισαγωγή των τόνων κοκαΐνης, ενώ ο Blandon θα την διένεμε στους διακινητές.
Παράλληλα, η CIA και το Πεντάγωνο με τον συνταγματάρχη Oliver North ήταν μέρος της συμπράξεως.
Στις ΗΠΑ, ο αριθμός των καταναλωτών αυξήθηκε από 6 εκατομμύρια το 1974, σε περίπου 25 με 30 εκατ. ευρώ το 1985. Από αυτούς τους καταναλωτές, το 75% θα μπορούσαν να θεωρηθούν τοξικομανείς.
O'Maley και Washton διεξήγαγε μελέτη σχετικά με το προφίλ των καταναλωτών της κοκαΐνης στις ΗΠΑ το 1982, τα αποτελέσματα έδειξαν ότι η μέση ηλικία των καταναλωτών ήταν 30 ετών, το 50% είχε εισόδημα πάνω από 25.000 δολάρια ανά έτος, το υπόλοιπο 50% με υψηλότερη εκπαίδευση από το γυμνάσιο.
Αλλά από το 1987, μετά την παρέμβαση της CIA, η μέση ηλικία των καταναλωτών ήταν κάτω των 25 ετών και μόνο το 15% είχε εισόδημα 25.000 δολάρια, μόνο το 12% είχαν ολοκληρώσει το ίδιο επίπεδο σχολείου.
Ο δημοσιογράφος, ο Gary Webb της Mercury News, κατήγγειλε το 2002 ότι η CIA ήταν ο βασικός οργανωτής και διακινητής, των όπλων, και της κοκαΐνης
με σκοπό τη χρηματοδότηση των ΗΠΑ για τον βρώμικο πόλεμο εναντίον της Νικαράγουας, μέσω των δικτύων μεταφορών που δημιουργείται από τη CIA στην Κόστα Ρίκα, την Ονδούρα και το Ελ Σαλβαδόρ .
Τα αεροσκάφη αυτών των χωρών μετέφεραν την κοκαΐνη στα αεροδρόμια στο Τέξας και τη Φλόριντα, παρακάμπτοντας τους ελέγχους της DEA και των τελωνείων, ενώ στη συνέχεια, επέστρεφαν φορτωμένα με όπλα για τους Κόντρας.
Η CIA ενέκρινε τη παράνομη διακίνηση της κοκαΐνης.
Μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του 80, η κοκαΐνη ήταν εξαιρετικά ακριβή στις ΗΠΑ, αφού κανείς δεν είχε βρει ασφαλείς δρόμους μεταφοράς για τεράστιες ποσότητες.
Το δίκτυο των Κόντρας συνδέθηκε με τον κολομβιανό καρτέλ για να την προμήθεια σε μεγάλες ποσότητες. Ο Meneses κατάφερε να εισαγάγει στις ΗΠΑ, σχεδόν 200 τόνους ετησίως, επιτυγχάνοντας μικρότερο κόστος, από 50.000 δολάρια το κιλό κατέβηκε στα 20.000 ή ακόμα και 10.000 δολάρια.
Η μεγάλη προσφορά, έφερε τα χειρότερα, αφού έγινε περισσότερο δημοφιλής στις φτωχές γειτονιές, με τη μορφή του κρακ. Οι επιπτώσεις ήταν καταστροφικές. Η τοξικομανία ήταν 20 φορές ισχυρότερη από την κοκαΐνη και κατά πολύ φτηνότερη.
Ενώ η κυβέρνηση των ΗΠΑ στα μέσα της δεκαετίας του '80 ξεκίνησε μια επιθετική καμπάνια για να σώσει τους νέους από τους κινδύνους των ναρκωτικών, τέσσερις οργανώσεις, DEA, Τελωνείο, Πολιτοφυλακή, και ο Σύλλογος κατά της χρήσης ναρκωτικών της Καλιφόρνιας, κατήγγειλαν ότι οι έρευνες για τη διακίνηση ναρκωτικών, παρεμποδίζονταν συστηματικά από την CIA, που επικαλείτο λόγους «εθνικής ασφάλειας».
Η Mercury News και τα δημοσιεύματά της δεν διαψεύσθηκαν μέχρι τώρα, "Ενώ υπήρξε ένας πόλεμος στη Νικαράγουα", κανείς δεν το θυμάται. Οι γειτονιές των μαύρων στην Αμερική εξακολουθούν να υφίστανται τις επιπτώσεις των ναρκωτικών, ειδικά του κρακ, που εισήχθη από τη CIA.
Ολόκληρες κοινότητες των άστεγων τοξικομανών προωθούν τη βία. Οι φυλακές είναι γεμάτες από νεαρούς μαύρους και Λατίνους σε μεγάλο ποσοστό, που εκτίει ποινή για διακίνηση κοκαΐνης, ένα ναρκωτικό που ήταν δύσκολο να βρείτε σε γειτονιές μαύρων πριν η CIA να το προωθήσει σε τεράστιες ποσότητες.
Οι συμμορίες του Λος Άντζελες χρησιμοποιούν αυτά τα χρήματα για να οπλιστούν και να διακινούν την κοκαΐνη σε ολόκληρη τη χώρα.
Το γραφείο των Ηνωμένων Εθνών για τον έλεγχο και την εποπτεία του οργανισμού UNDCP, εκτιμά ότι επί του παρόντος, χωρίς υπερβολή 44 εκατομμύρια άνθρωποι είναι εθισμένοι στην κοκαΐνη, ανεξαρτήτως των άλλων νόμιμων και παράνομων ναρκωτικών.
Ο ΟΗΕ εκτιμά ότι η κατανάλωση ηρωίνης αυξήθηκε επίσης, λαμβάνοντας υπόψη τα εκτάρια που καλλιεργούνται στο Αφγανιστάν, και την αύξηση των εξαγωγών της ηρωίνης από την Κολομβία κατά τα τελευταία χρόνια, που συμπίπτει με την εισβολή στο Αφγανιστάν και το Σχέδιο Κολομβία (μια άλλη μορφή της εισβολής).
Οι μελέτες του WOLA (Υπηρεσία της Ουάσιγκτον σχετικά με τη Λατινική Αμερική), υπεύθυνη για την ανάλυση των επιπτώσεων του Σχεδίου Κολομβία κατά των ναρκωτικών και τις επιπτώσεις τους στα ανθρώπινα δικαιώματα σε αυτή τη χώρα, προειδοποιεί για την αποτυχία του σχεδίου αυτού από την ίδρυσή της το 2000.
Ο έλεγχος των παράνομων ναρκωτικών στις αμερικανικές πόλεις που χρονολογείται από το 1994, η πρώτη και η τελευταία μεγάλης κλίμακας μελέτη από το 2004, μετά το Σχέδιο Κολομβία, έδειξε μια αύξηση της χρήσης ναρκωτικών, και όχι μόνο μαριχουάνα.
Οι ΗΠΑ είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός της μαριχουάνας. Ξεπερνά το καλαμπόκι και το σιτάρι, τα κύρια γεωργικά προϊόντα της. Η ουσία έχει σχεδόν νομιμοποιηθεί στη χώρα αυτή.
Αυτό οφείλεται στην ψεύτικη ηθική τους, που κατέληξε να χαρακτηρίζει την ουσία αυτή σαν φάρμακο. Νοσοκομεία των ΗΠΑ την έχουν χρησιμοποιήσει για τους ασθενείς με καρκίνο του στομάχου, ενώ διαφημίζει, πριν από την επίσημη επικύρωση της στις ΗΠΑ, ότι κάπνισμα ενός τσιγάρου μαριχουάνας είναι το ισοδύναμο του να πάμε καμιά βόλτα.
Αυτές οι αυξήσεις των ναρκωτικών στις Ηνωμένες Πολιτείες και το παγκόσμιο εμπόριο ναρκωτικών πάνε χέρι-χέρι με την αυτοκρατορική στρατιωτική επέκταση της σε όλο τον κόσμο. Με τα κεφάλαια της διακίνησης ναρκωτικών από τη CIA, να μπορούν να χρηματοδοτούν 100% το βρώμικο πόλεμο κατά των χωρών του πλανήτη.

Το είδαμε εδώ         Πρωτότυπο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΟΝΟ ΟΥ ΤΙ ΔΑΝΑ ΣΧΟΛΙΑ