ΟΥ Οχι ΤΙ κάτι ΔΑΝΟΣ εκ της γής
Απόψεις που πηγάζουν από την άλλη άγνωστη πλευρά
ΑΒΑ(ήβη)+ΤΑΡ(τάρταρα) <> ΒΙΟΣ(ζωή)+ΑΔΑΣ(άδης)
Aιώνια εναλλαγή, στην βιολογική αρμονία
Η άλλη θέση στην καθημερινότητα, τό επέκεινα, ή αλήθεια της φαντασίας.
Βουτιά στόν άπειρο και άυλο κόσμο τών ιδεών.
Υποβάθμιση του χρήματος (χξς') σε μέσο εξυπηρέτησης και όχι υπέρτατη ανάγκη.
Ατυχώς ονομάσθηκε Χρήμα (ότι χρειαζόμαστε)
και Νόμισμα (ότι θεσπίσθηκε σαν αξία)
Εξαπατήσαμε τό είναι μας, και Εκπέσαμε.

Επικοινωνία: utidanos@gmail.com

Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

Κίνημα "δεν πληρώνω τη ΔΕΗ" απο δημάρχους.

Κάθε μέρα κι ένας ακόμη δήμος προστίθεται στον κατάλογο εκείνων που προτρέπουν ή βοηθούν τους πολίτες να μην πληρώσουν το έκτακτο τέλος ακινήτων μέσω ΔΕΗ. 
Μετά τη Νέα Ιωνία, τον Δήμο Σαρωνικού, το Ψυχικό και την Φιλοθέη και ο Δήμος Ιλίου, με ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου καλεί τους «πολίτες που επιλέγουν, με δική τους ευθύνη παρά τον Ν. 4021/11, να μην πληρώσουν το ειδικό τέλος ηλεκτροδοτούμενων επιφανειών μέσω λογαριασμών της ΔΕΗ, καθώς και όσοι δε δύνανται για αποδεδειγμένα αντικειμενικούς λόγους ανωτέρας βίας να καταβάλλουν το σχετικό τέλος» να προσκομίσουν στη νομική υπηρεσία του δήμου:
α) φωτοτυπία του λογαριασμού και
β) το σχετικό αποδεικτικό πληρωμής των λοιπών ποσών πλην του ειδικού τέλους, προκειμένου να το γνωστοποιήσουμε με ομαδικό εξώδικο στη ΔΕΗ, παρέχοντας ταυτοχρόνως οποιαδήποτε νομική συνδρομή.
Παράλληλα, όπως αναφέρεται στο ψήφισμα, «ο δήμος θα καταβάλει κάθε προσπάθεια στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του προκειμένου κανένα σπίτι μη μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα». (protothema.gr)
Ο Δήμος Κορυδαλλού σε συνεργασία με το Δικηγορικό Σύλλογο Πειραιά για το Τέλος Ακινήτων μέσω της ΔΕΗ
Ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε και ο Δήμος Κορυδαλλού
" Οι δημότες του Κορυδαλλού, όπως και το σύνολο των ελλήνων πολιτών βρίσκονται αντιμέτωποι με μια πρωτοφανή συρρίκνωση του εισοδήματος τους. Νέοι, συνταξιούχοι, υπάλληλοι, εργαζόμενοι, οι πιο ευπαθείς κοινωνικά ομάδες υφίστανται τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης, ενώ παράλληλα συνεχίζεται η φοροδιαφυγή και οι ελαφρύνσεις σε όσους έχουν. Ήδη οι έλληνες πολίτες έχουν κληθεί να καταβάλλουν μια σειρά από εισφορές και τέλη (ΕΚΑΣ, έκτακτη εισφορά εισοδήματος κτλ.), αλλά και να υποστούν τις συνέπειες των περικοπών σε μισθούς και συντάξεις, μείωση του αφορολόγητου ορίου, νέο μισθολόγιο, αύξηση του ΦΠΑ και άλλα επώδυνα μέτρα.
Ως δημοτική αρχή γινόμαστε καθημερινά αποδέκτες της δεινής οικονομικής κατάστασης την οποία βιώνουν οι συμπολίτες μας, με την ανεργία να καλπάζει και το φαινόμενο της φτώχιας να χτυπά την πόρτα ολοένα και περισσότερων δημοτών. Σε όλα αυτά ήρθε να προστεθεί και το Τέλος Ακινήτων μέσω της ΔΕΗ για να δώσει τη χαριστική βολή στις οικογένειες μέσου και χαμηλού εισοδήματος.
Αντιλαμβανόμενοι τη δύσκολη οικονομική κατάσταση, το αδιέξοδο και την κοινωνική αδικία για εκατοντάδες οικογένειες επιλέγουμε να σταθούμε αρωγοί σε όσους συμπολίτες μας αδυνατούν να προχωρήσουν στην πληρωμή του ειδικού τέλους και για αντικειμενικούς λόγους επιλέγουν με δική τους ευθύνη να μην το πληρώσουν.
Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Σταύρου Κασιμάτη σε συνεργασία με τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά Στέλιου Μανουσάκη αποφασίστηκε η νομική υποστήριξη".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΟΝΟ ΟΥ ΤΙ ΔΑΝΑ ΣΧΟΛΙΑ