ΟΥ Οχι ΤΙ κάτι ΔΑΝΟΣ εκ της γής
Απόψεις που πηγάζουν από την άλλη άγνωστη πλευρά
ΑΒΑ(ήβη)+ΤΑΡ(τάρταρα) <> ΒΙΟΣ(ζωή)+ΑΔΑΣ(άδης)
Aιώνια εναλλαγή, στην βιολογική αρμονία
Η άλλη θέση στην καθημερινότητα, τό επέκεινα, ή αλήθεια της φαντασίας.
Βουτιά στόν άπειρο και άυλο κόσμο τών ιδεών.
Υποβάθμιση του χρήματος (χξς') σε μέσο εξυπηρέτησης και όχι υπέρτατη ανάγκη.
Ατυχώς ονομάσθηκε Χρήμα (ότι χρειαζόμαστε)
και Νόμισμα (ότι θεσπίσθηκε σαν αξία)
Εξαπατήσαμε τό είναι μας, και Εκπέσαμε.

Επικοινωνία: utidanos@gmail.com

Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Η Επιστολή του ΠΕΤΡΟΥ Στ. ΜΑΝΤΟΥΒΑΛΟΥ στο Δήμαρχο Πειραιά για την άμεση ανάγκη Πεζοδρόμησης

Σύμφωνα με το σημερινό ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ, ο επικεφαλής του Συνδυασμού « ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΠΟΛΗ ΘΡΥΛΟΣ », κος Πέτρος Μαντούβαλος, με επιστολή που απέστειλε στο Δήμαρχο Πειραιά, Βασίλη Μιχαλολιάκο, ζητά να τεθεί άμεσα προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο το θέμα της πεζοδρόμησης των οδών Τεγέας και Χαλκίδος, έξω από τα Σχολικά Συγκροτήματα Δημοτικού και Νηπιαγωγείου, στην περιοχή ΚΑΡΑΒΑΣ της Συνοικίας Αγίων Αναργύρων.

Ο κ. Μαντούβαλος επικαλούμενος τους κινδύνους για την ασφάλεια εκατοντάδων μαθητών, αλλά κυρίως το φυσικό δικαίωμα των πεζών και κυρίως των παιδιών να κυκλοφορούν με ασφάλεια και άνεση, καλεί το Δήμαρχο να ασχοληθεί άμμεσα με το αίτημα για πεζοδρόμηση μπροστά από τα σχολεία και παράλληλα με όλα τα αντίστοιχα προβλήματα που μπορούν να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων του Πειραιά.


Η επιστολή του Επικεφαλής του Συνδυασμού « ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΠΟΛΗ ΘΡΥΛΟΣ », Πέτρου Μαντούβαλου, στο Δήμαρχο Πειραιά έχει ως ακολούθως:

Πειραιάς 27 Απριλίου 2012
Προς τον Δήμαρχο Πειραιά
κ. Βασίλη ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟ


Θέμα : Πεζοδρόμηση των οδών Τεγέας και Χαλκίδος στην περιοχή ΚΑΡΑΒΑΣ της Συνοικίας Αγίων Αναργύρων

Μετά από αίτημα κατοίκων της συνοικίας Αγίων Αναργύρων, είμαστε υποχρεωμένοι να ζητήσουμε την άμεση παρέμβαση του Δήμου Πειραιά για την πεζοδρόμηση των οδών στην είσοδο των σχολικών συγκροτημάτων του 41ου Δημοτικού Σχολείου και του 17ου Νηπιαγωγείου Πειραιά.
Πρόκειται για το κομμάτι της οδού Τεγέας από Βαλαωρίτου έως Χαλκίδος (η συνέχειά του είναι ήδη πεζόδρομος) και το κομμάτι της οδού Χαλκίδος από την Τεγέας έως την είσοδο του 41ου Δημοτικού Σχολείου.

Επιθυμώ να επισημάνω τον κίνδυνο για την ασφάλεια εκατοντάδων παιδιών κατά την προσέλευση και αναχώρησή τους από τα ως άνω σχολεία.
Παράλληλα τις νυκτερινές ώρες, λόγω έλλειψης φωτισμού στις οδούς Τεγέας και Χαλκίδος, έχει δυστυχώς παρατηρηθεί η παρουσία περιθωριακών ατόμων και η διακίνηση ουσιών.
Όλα αυτά προσδίδουν στο αίτημα των κατοίκων ιδιαίτερες κοινωνικές προεκτάσεις και βέβαια την αναγκαιότητα άμεσης παρέμβασης.
Η δυνατότητα των πεζών και κυρίως των παιδιών να κυκλοφορούν με ασφάλεια και άνεση, είναι ένα φυσικό δικαίωμα. Ταυτόχρονα αποτελεί και ένα πολύ σημαντικό κριτήριο για την ποιότητα και τον σχεδιασμό της κυκλοφορίας στην πόλη.
Όταν μιλάμε για βελτίωση των όρων κυκλοφορίας των πεζών και κυρίως παιδιών, μιλάμε για την βιωσιμότητα και την ποιότητα της πόλης σε καθημερινή βάση. Οι συγκρίσεις με άλλες πόλεις στην Ευρώπη αλλά και στην Ελλάδα μας φέρνουν θλίψη.

Ζητούμε λοιπόν η πρότασή μας για πεζοδρόμηση των συγκεκριμένων οδών, μπροστά από τα Σχολικά Συγκροτήματα, να τεθεί άμεσα προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, ενώ με αφορμή το συγκεκριμένο αίτημα καλούμε το Δήμο να ασχοληθεί με σοβαρότητα και να δώσει λύσεις σε αντίστοιχα προβλήματα που μπορούν να βελτιώσουν την ποιότητα της ζωής των κατοίκων του Πειραιά και ιδιαίτερα της συγκεκριμένης περιοχής.

ο υπογράφων
ΠΕΤΡΟΣ Στ. ΜΑΝΤΟΥΒΑΛΟΣ
Υποψ. Βουλευτής Α' Πειραιώς & Νήσων (ΛΑ.Ο.Σ.)


πηγή: http://www.mantouvalos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΟΝΟ ΟΥ ΤΙ ΔΑΝΑ ΣΧΟΛΙΑ