ΟΥ Οχι ΤΙ κάτι ΔΑΝΟΣ εκ της γής
Απόψεις που πηγάζουν από την άλλη άγνωστη πλευρά
ΑΒΑ(ήβη)+ΤΑΡ(τάρταρα) <> ΒΙΟΣ(ζωή)+ΑΔΑΣ(άδης)
Aιώνια εναλλαγή, στην βιολογική αρμονία
Η άλλη θέση στην καθημερινότητα, τό επέκεινα, ή αλήθεια της φαντασίας.
Βουτιά στόν άπειρο και άυλο κόσμο τών ιδεών.
Υποβάθμιση του χρήματος (χξς') σε μέσο εξυπηρέτησης και όχι υπέρτατη ανάγκη.
Ατυχώς ονομάσθηκε Χρήμα (ότι χρειαζόμαστε)
και Νόμισμα (ότι θεσπίσθηκε σαν αξία)
Εξαπατήσαμε τό είναι μας, και Εκπέσαμε.

Επικοινωνία: utidanos@gmail.com

Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ του ΠΕΤΡΟΥ Στ. ΜΑΝΤΟΥΒΑΛΟΥ στην CITY PRESS

Η συνέντευξη του κ. ΠΕΤΡΟΥ Στ. ΜΑΝΤΟΥΒΑΛΟΥ               Υποψ. Βουλευτή Α’ ΠΕΙΡΑΙΩΣ & ΝΗΣΩΝ (ΛΑ.Ο.Σ.) στην εφημερίδα «CITYPRESS» 27.04.2012
  • Που θεωρείται ότι θα βρίσκεται η Ελλάδα το πρωί της 7ης Μαΐου;
Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος όλου του κόσμου.
  • Γιατί αυτές οι εκλογές είναι τόσο κρίσιμες που το αντίκτυπό τους θα δρομολογήσει τις Ευρωπαϊκές εξελίξεις;
Οι λαοί ελπίζουν σ’ εμάς, για να δώσουμε το μήνυμα της αντίστασης στη λιτότητα και τη φτωχοποίηση, που απειλούν πλέον τους πάντες.

Όλος ο κόσμος περιμένει να αντισταθούμε σε όσους μας χρησιμοποίησαν ως οικονομικά πειραματόζωα. Περιμένουν την αντίδραση στη συνταγή, που έως τώρα είχε ως μοναδικά συμπτώματα τη διάλυση της κοινωνίας και την εθνική ταπείνωση.

Την Κυριακή το βράδυ βγαίνουμε από το κρεβάτι του χειρουργείου και περιμένουν όλοι να δουν αν θα ξυπνήσουμε ή θα μείνουμε φυτά.

Την 7η Μαΐου, είμαι απολύτως βέβαιος ότι οι Έλληνες θα ανοίξουν τα μάτια τους.

  • Ποιος πιστεύεται ότι μπορεί να είναι ο ρόλος του ΛΑ.Ο.Σ. την επομένη των εκλογών;
Για όσους ασκούν πολιτική ευθύνης, είναι πολύ εύκολο να βρουν ρόλο και θέση την επομένη των εκλογών. Δεν κάνουμε ευκαιριακή πολιτική. Δεν ακολουθούμε την τακτική του «δεν μιλάμε με κανέναν». Ο ΛΑ.Ο.Σ. είναι το κόμμα του μέτρου και της σύνθεσης. Το πάθημα της τελευταίας κυβέρνησης ήταν ένα μάθημα. Υπάρχουν προϋποθέσεις που πρέπει να σεβαστούν όλοι και να τις αποδεχθούν.

Ο ρόλος του ΛΑ.Ο.Σ., με ουσιαστικό πατριωτικό παρεμβατισμό, είναι να βάλει τους όρους για να ξεκινήσει η κουβέντα πάνω στο πλαίσιο «ποιος μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση». Είναι γνωστοί οι όροι αυτοί και πρώτος απ΄ όλους η αναδιάταξη του Μνημονίου που μας έφερε σε αυτή την κατάσταση.

  • Ποιες είναι κατά την άποψή σας οι προϋποθέσεις για την συγκρότηση κυβέρνησης συνεργασίας στην Ελλάδα; Και με ποιες δυνάμεις;
Οι Έλληνες αποφασίζουν ποιοι και πως θα τους κυβερνήσουν. Αυτοδυναμία δεν θα έχει κανένα κόμμα. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι θα έχουμε κυβέρνηση συνεργασίας την επόμενη των εκλογών. Η χώρα δεν μπορεί να μείνει ούτε ακυβέρνητη, ούτε να σέρνεται σε συνεχείς εκλογικές αναμετρήσεις. Όμως η άνευ όρων παράδοση της χώρας σε όσους υποθήκευσαν το μέλλον μας είναι συνταγή ακυβερνησίας. Είναι όλοι τους δεσμευμένοι με τις υπογραφές τους.

Οι Έλληνες γνωρίζουν πολύ καλά ποιοι εγγυώνται την Ανάταση του λαού και την Ανάσταση της πατρίδας. Η μόνη σοβαρή ασφαλιστική δικλείδα γι’ αυτό είναι η δυναμική παρουσία του ΛΑ.Ο.Σ. στις εξελίξεις που θα δρομολογηθούν την επόμενη των εκλογών.

Είμαι απόλυτα βέβαιος ότι ο δικαιολογημένος θυμός και η αγανάκτηση του λαού δεν θα οδηγήσει σε ακρότητες και θα απομονωθούν όσοι θέτουν σε κίνδυνο, όχι μόνο τη χώρα μας, αλλά την ίδια τη δημοκρατία.

  • Ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γ. Καρατζαφέρης έκανε λόγο για συμμαχία του νότου της Ευρωζώνης. Πόσο εφικτή θεωρείτε μια τέτοια πρωτοβουλία;
Ποιος μπορεί να αρνηθεί ότι η Ευρώπη των δύο ταχυτήτων είναι μια πραγματικότητα; Δεν μπορούν να το κρύβουν πλέον, οι πλούσιοι του Βορρά.
Αυτή τη στιγμή, η Ιταλία, η Ισπανία, η Πορτογαλία, η Ελλάδα και η Γαλλία, έχουν υποστεί μια τεράστια βλάβη από τη Γερμανική χειραγώγηση. Είναι οι εν δυνάμει σύμμαχοί μας σε αυτή την πρόταση.
Έχουμε δύο κόσμους στην Ευρώπη, αλλά το κέντρο των αποφάσεων πρέπει να είναι στις Βρυξέλλες και όχι στο Βερολίνο. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί, μόνο αν οι χώρες του Νότου δημιουργήσουν ενιαίο μέτωπο. Αυτό ήταν το μήνυμα και των Γαλλικών εκλογών.

Δεν είναι ουτοπικό. Είναι απόλυτα εφικτό.

  • Η χώρα έχει δεσμευτεί μέσω της νέας δανειακής σύμβασης για νέα μέτρα για το 2013 και 2014. Πόσο δυνατή θεωρείτε την αναδιαπραγμάτευση της σύμβασης αυτής υπέρ των Ελλήνων πολιτών;
Πρέπει να ξεφύγουμε από τα φοβικά σύνδρομα. Ή θα αντισταθούμε με περηφάνια ή θα πεινάσουμε ταπεινωμένοι.

Η χώρα πρέπει να οδηγηθεί στην ανάπτυξη και την πρόοδο. Με πολιτικές που δεσμεύουν την Ελλάδα για τις επόμενες δεκαετίες δεν υπάρχει διέξοδος. Το αύριο υποθηκεύτηκε από όσους υπέγραψαν το μνημόνιο και δεσμεύτηκαν να τηρούν όλους τους όρους του. Χρειάζεται θάρρος και σοβαρότητα, για να αρθεί αυτή η υποθήκη.

Απαιτείται ενότητα και συνευθύνη εντός συνόρων. Να είστε σίγουροι ότι υπάρχει κι άλλος δρόμος, χωρίς να διακινδυνεύσουμε την παρουσία της Ελλάδας στην Ευρώπη και στο Ευρώ. Θα βρούμε πολλούς συμμάχους, γιατί όλοι πλέον διαπιστώνουν τα αποτελέσματα της συνεχούς λιτότητας και της φτωχοποίησης των λαών και ξέρουν ότι θα έρθει η σειρά τους.

Δεν θα είμαστε μόνοι μας σ’ αυτή την προσπάθεια.


ΠΕΤΡΟΣ Στ. ΜΑΝΤΟΥΒΑΛΟΣ
Δυναμικά Παρών
Υποψ. Βουλευτής Α΄Πειραιώς & Νήσων









πηγή : http://www.citypress.gr/index.html?action=article&article=100629

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΟΝΟ ΟΥ ΤΙ ΔΑΝΑ ΣΧΟΛΙΑ