ΟΥ Οχι ΤΙ κάτι ΔΑΝΟΣ εκ της γής
Απόψεις που πηγάζουν από την άλλη άγνωστη πλευρά
ΑΒΑ(ήβη)+ΤΑΡ(τάρταρα) <> ΒΙΟΣ(ζωή)+ΑΔΑΣ(άδης)
Aιώνια εναλλαγή, στην βιολογική αρμονία
Η άλλη θέση στην καθημερινότητα, τό επέκεινα, ή αλήθεια της φαντασίας.
Βουτιά στόν άπειρο και άυλο κόσμο τών ιδεών.
Υποβάθμιση του χρήματος (χξς') σε μέσο εξυπηρέτησης και όχι υπέρτατη ανάγκη.
Ατυχώς ονομάσθηκε Χρήμα (ότι χρειαζόμαστε)
και Νόμισμα (ότι θεσπίσθηκε σαν αξία)
Εξαπατήσαμε τό είναι μας, και Εκπέσαμε.

Επικοινωνία: utidanos@gmail.com

Πέμπτη, 31 Μαΐου 2012

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΠΡΟΒΟΛΗ ΙΣΧΥΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ. ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ Η ΠΥΡΑΥΛΙΚΗ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ!!!

Με εκπληκτική βολή (και πέρα από κάθε προδιαγραφή του συγκεκριμένου όπλου) ΣΗΜΕΡΑ, αντιαεροπορικού βλήματος RIM-7M Sea Sparrow από την φρεγάτα κλάσης "S" "Κουντουριώτης", αναχαιτίστηκε αντιπλοϊκό βλήμα MM-38 Exocet το οποίο είχε εκτοξευθεί από την ΤΠΚ "Λάσκος"!

Η καταστροφή του αντιπλοϊκού βλήματος έγινε σε απόσταση ενός μιλίου περίπου από την φρεγάτα και ενώ το Exocet κατευθυνόταν προς το στόχο του (ένα παλαιό σκάφος) σε ύψος μόλις 50 ποδών, δηλαδή περίπου 18 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας! Πρόκειται για πάρα πολύ δύσκολο σενάριο μάχης, ακόμα και για εξειδικευμένα θαλάσσια αντιπυραυλικά όπλα που έχουν την δυνατότητα αναχαίτισης αντιπλοϊκών βλημάτων σε μεγάλες αποστάσεις , όπως είναι το RAM που εξοπλίζει τις πυραυλακάτους κλάσης "Ρουσσέν".

Ίσως μόνο το ελληνικό Ναυτικό να έχει επιχειρήσει τέτοια αναχαίτιση αντιπλοϊκού βλήματος (είχε γίνει πριν από δύο μήνες πάλι, ανάλογη άσκηση) με αντιαεροπορικό πύραυλο, εκμεταλλευόμενοι στο έπακρο την βαθιά γνώση του όπλου και των συστημάτων ελέγχου πυρός και την άριστη εκπαίδευση των πληρωμάτων.

Η άσκηση έγινε στο πλαίσιο της πυραυλικής καταιγίδας που έχει εξαπολύσει από το πρωί σήμερα Ναυτικό και Αεροπορία στην περιοχλη του Πεδίου Βολής Κρήτης.

πηγή: www.defencenet.gr