ΟΥ Οχι ΤΙ κάτι ΔΑΝΟΣ εκ της γής
Απόψεις που πηγάζουν από την άλλη άγνωστη πλευρά
ΑΒΑ(ήβη)+ΤΑΡ(τάρταρα) <> ΒΙΟΣ(ζωή)+ΑΔΑΣ(άδης)
Aιώνια εναλλαγή, στην βιολογική αρμονία
Η άλλη θέση στην καθημερινότητα, τό επέκεινα, ή αλήθεια της φαντασίας.
Βουτιά στόν άπειρο και άυλο κόσμο τών ιδεών.
Υποβάθμιση του χρήματος (χξς') σε μέσο εξυπηρέτησης και όχι υπέρτατη ανάγκη.
Ατυχώς ονομάσθηκε Χρήμα (ότι χρειαζόμαστε)
και Νόμισμα (ότι θεσπίσθηκε σαν αξία)
Εξαπατήσαμε τό είναι μας, και Εκπέσαμε.

Επικοινωνία: utidanos@gmail.com

Τετάρτη, 30 Μαΐου 2012

"Λεφτά -στην Άμυνα- δεν υπάρχουν",,, Aλέξη

Τα δισεκατομμύρια ευρώ που υπολόγιζε το επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ,ότι θα εξοικονομούσε από τις αμυντικές δαπάνες θα πρέπει να ανζητηθούν αλλού! Το κατάλαβε καλά και ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που τον συνόδευσαν στην ενημέρωση του ΥΕΘΑ.
Κατά τη διάρκεια της δίωρης ενημέρωσης το θέμα των εξοπλισμών απασχόλησε και αυτό φάνηκε και από τις δηλώσεις Τσίπρα μετά την ολοκλήρωσή της,στις οποίες απ΄ όλους έγινε αντιληπτό ότι δεν αναφέρθηκε σε περικοπές "αμυντικών δαπανών".
Δεν το παρέλειψε από "αβροφροσύνη" προς τους στρατιωτικούς ,από την "έδρα" των οποίων έκανε τις δηλώσεις,αλλά επειδή στην αίθουσα ΚΥΣΕΑ όπου και έγινε η ενημέρωση,είχε ...πάρει τη κρυάδα:

•Η στρατιωτική ηγεσία με συγκεκριμένα αριθμητικά στοιχεία και πίνακες έδειξε στον κ.Τσίπρα ότι εκτός από τα 2 δις της μισθοδοσίας δεν υπάρχουν εξοπλιστικές δαπάνες.Υπάρχουν 700 εκατομμύρια για τα λειτουργικά έξοδα των ΕΔ και 850 εκατομμύρια για συντήρηση υπαρχόντων οπλικών συστημάτων.

Η έκπληξη ήταν προφανώς δυσάρεστη και γι' αυτό κάποιο από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ,ρώτησε τον Α/ΓΕΕΘΑ -προφανώς ελπίζοντας ότι κάτι θα βρει να κόψει- για το πρόγραμμα των φρεγατών Fremm.

•Ο Α/ΓΕΕΘΑ εξήγησε ότι για το πρόγραμμα των φρεγατών Fremm, το μόνο που υπάρχει είναι μια κυβερνητική απόφαση και τίποτα παραπάνω.Δεν έχει δοθεί ευρώ και ούτε προβλέπεται να δοθεί.Και αυτό που δεν μπορούσε προφανώς να πει ο Α/ΓΕΕΘΑ το προσθέτουμε εμείς: οι Fremm αν δεν μεσολαβήσουν άλλες εξελίξεις - που είναι απίθανο χωρίς Σαρκοζί - δεν υπάρχουν!

Συνεπώς, ο "κουμπαράς" των "εξοπλιστικών δαπανών" στον οποίο είχαν υπολογίσει οι του ΣΥΡΙΖΑ, αποδεικνύεται άδειος.πηγή: www.onalert.gr